• 428
    o kadar çok kilit an ve kader adamı var ki. hangi birini sayacağımı bilemiyorum. aklıma gelenleri özetleyeyim:

    - gomis'in sezon başındaki golleri,
    - abdo'nun giresun maçında dinamitlemesine rağmen toparlaması,
    - sezon başındaki kabızlık ve tek farklı galibiyetler,
    - rashica'nın takıma montesinden sonraki şahlanış,
    - hakem doğramaları, erden timur'un çıkartıp masaya vurması,
    - mertens'in sahaya mental ve fiziksel olarak koyduğu pozitif enerji,
    - alanya maçı,
    - cam sol bek emre'den bile verim alınması ve gol atması,
    - kadıköy'de ileri uçta barış alper'in performansı (neuromeister eklettirdi),
    - rekor galibiyet serisi,
    - 2020'de takım şiir gibi oynuyorken korona arası gibi bir ara yaşamamız ama takımın bundan etkilenmemesi,
    - istanbulspor maçında kaleci okan'ın son saniyedeki karşı karşıya kurtarışı,
    - sivas maçındaki ofsaytımsı gol rezaleti,
    - miço'nun adanademir maçında "olacak olacak" golü,
    - istanbulspor maçında nelsson'un müdahalesi,
    - "kaptan" gomis'in takım bocalarken takımı satması (affetmem bunu hiçbir şekilde),
    - bize cinsel tercihimizi sorgulatan adam icardi,
    - melo sonrası en dominant orta saha performansını gösteren lucas,
    - sağ bekte yıllarca cihan, sabri izlemiş bireylere tepki olarak dünyaya gelen sacha,
    - gözümüzün önünde bir yıldıza dönüşen kerem.

    hakkını yediğim, unuttuğum birçok futbolcumuz ve an vardır muhtemelen ama benim için öne çıkanlar bunlar oldu. en çok sevindiğim nokta ise hayatının en kötü yılını geçiren adekugbe oldu. bize transfer olduğunda yayınlanan videodaki zoraki gülümsemesi, taşıdığı travmanın izleri dün gibi aklımda. onu bugün eğlenirken, yüzünde gülümseme ile gördüğüm için ayrıca bir mutlu oldum. zor bir zamanda geldi ve mutlu bir şekilde uğurluyor olacağız onu. şampiyonluk kutlamasında en çok da onun alkışlanmasını istiyorum.
  • 431
    her şampiyonluğumuzun anormal bir hikayesi olmak zorunda mı arkadaş? bir şampiyonluğumuz da dümdüz iyi oynayarak, rahat rahat kazanılsın. yok, illaki her şampiyonluk sezonumuzda ömrümüzden ömür gitmiş ve sadece sahada değil, saha dışındaki rakipleri de yenmiş olmamız gerekiyor. yine böyle bir şampiyonluk, yine aşırı derecede anlamlı bir şampiyonluk ve yine "diğer şampiyonluklardan ayırdığımız" bir şampiyonluk.

    ben bu kadar yolumuza taş koyulan bir sezon daha hatırlamıyorum. (bkz: ilahi adalet/#3571109) dediğim gibi ilahi adalete şahsen çok inanırım. temiz kalpliler, sadece kendi işine bakanlar, başkasının ayağını kaydırmak için değil kendi başarısı için çabalayanlar, sevgiyi ön planda tutanlar ne kadar hakları yenirse yensin eninde sonunda her zaman kazanırlar. çok çalıştık, gerçekten hak etmek için elimizden gelen her şeyi yaptık sahada ve sonunda bütün engellere rağmen hak ettiğimiz şampiyonluğa eriştik.

    diğer malum iki takım gibi 100. yılımızda şampiyon olamadığımız için çok üzülmüştüm sözlük. ama cumhuriyetimizin 100. yılında şampiyon olmuş takım ünvanıyla adımızı tarihe bir kez daha yazdırdık. bu çok daha önemli.

    geçmişte ve bugünde yaşattıkların için çok teşekkür ediyorum kulübüm.
  • 434
    vura vura, kıra kıra, sonuna kadar hak ederek kazandığımız title. kukla bir federasyon başkanı, maaşlı eleman ilişkisi bulunan bir mhk başkanı, çalışmayan var, 20 küsur penaltı ve daha nicelerine rağmen kazanılmıştır...

    1989 doğumlu bir galatasaray taraftarı olarak takvime göre 15 şampiyonluk yaşadım. kutlamalarda bayrak sallama düzeyinde de olsa hatırladığım ilk şampiyonluk sanırım 1998-99 şampiyonluğuydu. bilinçli olarak yaşadığım ilk şampiyonluk 2001-02 sezonuydu. şimdiki seviyede takip etmeye başladıktan sonra yaşadığım ilk şampiyonluk ise unutulmaz 16 dakika uzatmalı 2005-06 sezonundakiydi.

    bütün bu secere ve tecrübe içinde beni en çok zorlayan şampiyonluk 2022-23 oldu. artık yavaş yavaş yaşlanıyor muyuz, biz büyüdükçe dünya kirleniyor da bazı şeylerin anlamı mı dağılıyor, yoksa hakikaten zor bir şampiyonluk mu oldu emin değilim.
  • 436
    cumhuriyetimizin 100. yilinda, sonuna kadar hakedilmis sampiyonlugumuz kutlu olsun, helal olsun!
    dogma, buyume, koken ne bulursaniz iste ankaraliyim. bana bundan 1 sene oncesine kadar sormus olsalardi, herhalde, en cok istedigim seylerden biri galatasarayimizin bir sampiyonlugunu ankara'da kutlamak olurdu. gel gor ki, gectigimiz eylul ayinda munih'e tasindim, 4 gun once bayern munih'in sampiyonluk kutlamalarini canli izledim, icimden adile nasit gibi 'darisi basimiza, darisi basimiza' diyerek. dun, cok sukur, hakkettigimiz sampiyonlugumuzu kazandik. ankara'dayken evim eryaman stadina yurume mesafesindeydi, simdi binlerce kilometre var ve hayatimda ilk defa bir galatasaray sampiyonlugunu yalniz kutladim. buraya geldigimden beri ilk defa icim buruldu ama olsun varsin benim icin burulsun, galatasarayimizin yuzu hep gulsun.
  • 437
    muhteşem bir sezon, sezonun genelinde keyif veren bir futbol ve sonunda mutlu son.

    aslında bu sezon 3-0 kazandığımız fenebahçe maçında az çok şekillenmişti şampiyonluk ve malumun ilanı oldu. cumhuriyetin 100. yılında şampiyonluk da bize nasip oldu. tebrikler aslanlar!

    adamların ellerinde tek bir şey kaldı pazar günü 7-0 için saldır galatasaray!
  • 440
    sonuna kadar hak ettiğimiz ve allahıma şükürler olsun ki kavuştuğumuz şampiyonluğumuzdur. 1996 doğumluyum dolayısıyla 2000'e kadar olan dönemi canlı olarak hatırlayamıyorum. benim canlı izlediğim ve galatasarayın ligi en domine ettiği 3 sezondan biriydi bu sezon. diğerleri ise tabiki 2011-2012 sezonu ve 2012-2013 sezonu.

    bize bu dominasyonu izleten, her maçı heyecanla sabırsızlıkla beklememizi sağlayan, bu kaliteli kadronun kurulmasında emeği olan, o kadronun bir uyum içinde aile ortamı havasında oynamasına vesile olan kim varsa allah razı olsun. galatasaray iyiyse biz mutluyuz.

    son olarak: #hedef24
  • 443
    lale orta mhk'sinin binbir türlü ittirmesine ragmen finish'e 1 hafta kala müzmin ikinci fenerbahçe'nin önünde ilan ettigimiz sampiyonluktur.

    domine ettgimiz bir sezon oldu. ittirmeler olmasa normal sartlarda sampiyonlugumuzu mayis ortalari gibi ilan etmemiz gerekiyordu.sampiyon olamasak gerçekten yazik olacakti, zira sahaya yansitilan futbol türkiye'de tüm kamuoyunun takdiri ve begenisini kazanmisti.

    depremdi, seçimdi derken bir sezonu daha geride biraktik. simdi hedef sampiyonlar ligi. oraya katilip milyon avrolari kaldirmamiz gerekiyor. ülke ekonomisi kisa vadede iyiye gidecek gibi gözükmüyor. sicak para olmadan transfer yapilimiyor. transfer olmayinca da avrupa'da rekabet olmuyor. galatasaray'in artik çitayi yükseltmesi gerekiyor. sampiyonlar liginin müdavimi olup, avrupa liginde sampiyon olacak bir kadro kurmasi gerekiyor.
  • 444
    tüm dış mihraklara rağmen elde ettiğimiz şampiyonluk.
    babam sayesinde damarıma zerk edildi galatasaray aşkı. 1985 doğumlu bir renktaşınız olarak ilk hatırladığım şampiyonluk 1987-1988 sezonuydu. babam bir yıl önce 14 yıllık hasrete son verilişe şahit olmuş, akabinde gelen yıl, ilk kez üç puanlı lig sistemine geçilip şampiyon oluşumuza da ben şahit olmuştum. sarı kırmızı giydirip boyumdan hallice bir bayrakla balıkesir sokaklarında deliler gibi bir o yana bir bu yana gezmiştik. o kadar değişik bir şeydi ki, koca koca adamlar çocuklar gibi seviniyorlardı. yaşım 38, hala bile herhangi bir konvoy gördüğümde, o an canlanır gözümde. bir çok şeyin ilkini gördüm galatasarayım sayesinde. onun bunun ne yaptığı değil, benim için takımımın performansı önemli, arkadaşlığı önemli.
    tüm takım oyuncularına, yönetime, özellikle erden başkana, malzemecisine, aşçısına, güvenliğine, şoförüne.. yüke omuz veren her kim varsa binlerce kez teşekkürler.
    allaha ne kadar şükretsem azdır. iyi ki galatasaraylıyım. aslolan galatasaray. davamız, çabamız galatasaray!
    çok yaşa!

    (bkz: çocukluk aşkımsın)
  • 445
    müthiş bir aidiyet duygusu, takımdaşlık, adanmışlık ne derseniz artık okan buruk'un yaratmış olduğu bu ortam şampiyonluğu getirdi. hocamın zaman zaman eleştirilere maruz kalmasının sebebi ise oynanan iyi futbolun çıtayı yükseltmesi; beklentiyi arttırmasındandı. şampiyonlukta emeği geçen herkese bu mutluluğu yaşattıkları için teşekkür ederim. 4 haziran 2023 günü oynanacak fenerbahçe maçıyla birlikte doyasıya bir kutlama ve tatille birlikte asıl hedef olan şampiyonlar ligi kadrosu için çalışmalara başlanmalıdır. lig şampiyonluğu asıl amaç değildir. ıcardi, rashica, boey ve nellson mutlaka tutulmalı, orta sahaya en az torreira kalitesinde bir oyuncu, mertensi alternatif olarak tutmak koşuluyla yerine dinamik bir forvet arkası, sol bek ve yedek forvet takviyeleri elzem duruyor. takımın kodlarıyla çok oynamadan iyi bir kadronun yaratılacağına inanıyorum.
  • 447
    bıçak sırtı bir zamanda, tüm aksiliklere rağmen doğru transferler ile gelen anamızın ak sütü gibi tertemiz kazandığımız bir şampiyonluk. şereftir seni sevmek şanlı galatasaray..rakibin krılmadan bu kadar puan topladığı bir sezonda önde farkla bitirebilmek gerçekten büyük başarı oldu. önümüzdeki sezon takım baştan kurulacak gibi görünüyor. seneye doğru hamleler 4 senelik rekoru bile kırdırabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın