• 152
    geçtiğimiz hafta 27. haftadan itibaren bir analiz yapmıştım. başakşehir'in yeneceğini, trabzonspor'un berabere kalacağını ve sivasspor'un puan kaybedeceğini öngörmüşüm. malesef bizim 7'de 7 olayı takıldı. yoksa çok güzel bir sona doğru yol almıştık.
    (bkz: #2910701)

    sezonun 28. haftası itibariyle önümüzdeki takımların 6 haftada 16 puan kaybetmesiyle gerçekleşebilecek durum. tabi bizim de kalan maçlarımızda 6'da 6 yapmamız gerekecek.

    1. başakşehir 59
    2. trabzonspor 57
    3. sivasspor 53
    4. galatasaray 51

    trabzonspor ve başakşehir ile karşılaşacağımız ve hedefe ulaşmak için onları yenmekten başka çaremiz olmadığı için başka takımların yardımına ihtiyacımız olan puan sayısı 10 puan. başakşehir 5, trabzonspor 3 ve sivasspor 2 puan kaybetmesi lazım kalan 6 haftada (trabzonspor ve başakşehir 5 hafta).
    olmaz kesinikle de, olursa ve tüm takımlar ligi 69 puanla bitirirse 4'lü averajla biz şampiyon oluruz. herhangi biri düştü desek, 3'lü averajda da biz öndeyiz. bu takımların hangisiyle zirvede aynı puanda kalırsak kalalım, hepsiyle ikili averajda da önde oluruz. tabi trabzon ve başakşehir maçlarını kazanacağımızı varsayarak yazıyorum.

    gelelim önümüzdeki takımların kalan maçların analizlerine.

    1. başakşehir 59
    2. trabzonspor 57
    3. sivasspor 53
    4. galatasaray 51

    ---------------------------------------------------------------------------------

    29. hafta:
    trabzonspor - ankaragücü
    başakşehir - galatasaray
    sivasspor - kayserispor

    - ankaragücü trabzonspor'u trabzon'da son 20 senede sadece 1 kere yenmiş. entry'ye kopyala yapıştır diyebilirsiniz, fakat ligimizde öyle şeyler oluyor ki, bu bölümde mustafa reşit akçay detayları varken, şimdi ibrahim üzülmez detayları var. :) ibrahim hoca kariyerinde trabzonspor'a karşı bir kez karşılaşmış ve o maçı da kazanmış. 15/16 sezonunda başka bir ankara temsilcisi olan gençlerbirliği'yle başarmış bunu. yeni teknik direktörün takıma etkisi, ibrahim hocanın eski ve az da olsa yine de pozitif istatistiği derken insan ümitlenmek istiyor. zaten bu tarz karşılaşmalardan sürpriz çıkmazsa işimiz imkansız. bu yüzden buraya beraberlik yazıyorum.

    - sivasspor 2017'de süper lige geri döndüğünden beri kayserispor'u bu sezon ilk defa mağlup etmeyi başarmış. ayrıca sivas'taki iki karşılaşmayı da kayseri kazanmış. bu sezon kayseri sallantıda olsa bile corona döneminden şanssız bir kadıköy mağlubiyeti ve ardından gençlerbirliği galibiyetiyle güzel bir hava yakaladıklarını düşünüyorum. kayseri'ye beraberlik gelir, sivas'ta yenilmezlik serilerini sürdürürler diyorum. prosinecki'nin de sivasspor karnesi bunu tasdikliyor. 1g, 1b ve 1m bulunmakta.

    1. başakşehir 59
    2. trabzonspor 58
    3. galatasaray 54
    4. sivasspor 54

    ---------------------------------------------------------------------------------

    30. hafta:
    antalyaspor - başakşehir
    galatasaray - trabzonspor

    - başakşehir'in 2014'teki kuruluşundan beri antalyaspor'a karşı ezici bir üstünlüğü bulunuyor. antalyaspor tek galibiyetini başakşehir'in süper lig'e çıktığı ilk sezonun ilk haftasında almış. ondan sonra bir beraberlik dışında hep kaybetmiş. teknik direktör tamer tuna da 4 defa karşılaştığı başakşehir'e 3 defa yenilmiş. kazandığı tek maç ise 18/19 sezonunun 30. haftasındaki başakşehir - göztepe maçı. yani bizi şampiyon yapan maçlardan birtanesi. birdaha böyle bir sürpriz olabilir mi? böyle birşeye ihtiyacımız var. bizim de gaziantep'e puan vereceğimizi kimse düşünmüyordu. yine 30. haftada, yine tamer tuna ve yine bizim şampiyonluğumuz, gayet güzel bir hikaye bence.

    1. başakşehir 59
    2. trabzonspor 58
    3. galatasaray 57

    ---------------------------------------------------------------------------------

    31. hafta:
    başakşehir - denizlispor
    trabzonspor - antalyaspor

    - denizlispor lige yeni çıktığından ve başakşehir ismiyle ilk bu sezon tanıştığından dolayı pek geçmişleri yok. ilk yarıdaki maçta 1-1 berabere kalmışlar. teknik direktör bülent uygun istanbul bb takımına karşı ezici bir üstünlüğe sahipken, başakşehir takımına karşı henüz galip gelememiş. gaziantep ile 0-0 berabere kalmış ve bu sezon krizin dibinde olan kayserispor'la 1-4 kaybetmiş. buraya 0 puan yazıyorum.
    - antalyaspor'un da, tamer tuna'nın da trabzonspor karnesi pek iyi sayılmaz. buraya da 0 yazıyorum. uzun süren antalyaspor'un yenilmezlik serisi burada biter herhalde.

    1. başakşehir 62
    2. trabzonspor 61
    3. galatasaray 60

    ---------------------------------------------------------------------------------

    32. hafta:
    konyaspor - başakşehir
    denizlispor - trabzonspor

    - konyaspor başakşehir'e karşı pek kazanamasa da çok sık berabere kaldığını görüyoruz. teknik direktör bülent korkmaz başakşehir takımına karşı çok fazla maç yapmamış. geçen sezon antalya'yı çalıştırdığı dönem iki defa kaybetmiş. ben bülent hoca'nın konya'nın beraberlik serisini devam ettireceği ve bizim için son bir şarkı söyleyeceğini umuyorum.
    - denizlispor lige yeni çıktığı için trabzon ile de pek geçmişi bulunmuyor. fakat bu sezon trabzon'u yenmeyi başaran 3 takımdan biri. teknik direktör bülent uygun kariyerinde trabzon'a karşı üstün gözükse de galibiyetlerini ilk dönemlerinde, mağlubiyetlerini ise son dönemlerinde almış. son galibiyeti 2009 senesinden yani, öyle söyleyelim. denizli sürpriz yapar ve kazanır diyorum. denizli şehri daha önce bizim şampiyonluğumuzda büyük rol oynamıştı, bir daha isteriz ve yakışır.

    1. galatasaray 63
    2. başakşehir 63
    3. trabzonspor 61

    ---------------------------------------------------------------------------------

    33. hafta:
    trabzonspor - konyaspor
    başakşehir - kayserispor

    - konyaspor trabzon'u senelerdir deplasmanda yenemiyor. beraberlik dahi zor görmüş. teknik direktör bülent korkmaz ise kariyerinde üstün olduğu trabzonspor'a karşı bülent uygun gibi ilk dönemlerde aldığı galibiyetlerinden dolayı öyle görünüyor. son galibiyeti 2015 senesinden. bir önceki hafta denizli'de sürpriz olmazsa bülent hoca bir şarkı daha söyleyebilir belki ama ben denizli'de daha çok sürpriz potansiyeli görüyorum.
    - kayserispor başakşehir'e karşı pek varlık gösterememiş. fakat 18/19 sezonunda sürpriz bir beraberlik almayı başarmış. bu sezon bulundukları durumu göz önünde bulundurursak pek ekmek çıkacağını sanmıyorum. robert prosinecki en son 2012/13 sezonunda istanbul bb ile karşılaşıp 1 b ve 1 m almış. başakşehir takımına karşı henüz maçı yok.

    1. galatasaray 66
    2. başakşehir 66
    3. trabzonspor 64

    ---------------------------------------------------------------------------------

    34. hafta:
    kasımpaşa - başakşehir
    kayserispor - trabzonspor

    - kasımpaşa genel olarak kötü bir bilançoya sahip olsa bile 18/19 sezonunda başakşehir'i yenmeyi başarmış. mbaye diagne'nin golleriyle... :) teknik direktör fuat çapa henüz başakşehir ismine karşı maç yapmamış. birşey çıkar mı bilemiyorum. 0 yazalım oraya da.
    - trabzonspor kayseri'ye karşı son senelerde gayet üstün. robert prosinecki de tıpkı başakşehir'e karşı olduğu gibi en son 2013 senesinde karşılaşmış rakibiyle. burada pek fazla konuşmaya gerek yok. kayseri'nin iddiasının kalacağını sanmıyorum zaten son haftada.

    1. galatasaray 69
    2. başakşehir 69
    3. trabzonspor 67

    23. şampiyonluğumuz hayırlı olsun.

    geçen hafta biz 7/7 yaptığımız sürece diğerlerinin kaybedeceğine inandığımı yazmıştım. bu sefer okadar kolay değil malesef. inandığım bir şey var, o da eğer önümüzdeki iki maçı alırsak, ikisinin de tutuşacağı. eğer trabzonspor ankara'ya karşı gerçekten puan kaybeder ve biz başakşehir'i yenersek yanar bu gezegen. fakat rakiplerin diğer şehirlerde puan kaybetmesini beklemek çok sinir harbi olacak. alanya'nın son dakika golüne sabri'nin bordeaux'ya attığı gol gibi sevindim. ya sonuna kadar gideceğiz bu işin ya da pazar günü artık gerçekten kepenkleri kapatacağız. perşembe/cuma günleri ümitlenip üstüme öküz oturmuş gibi kalıyorum sonra tüm hafta. iki sezondur sonları sinir harbi şeklinde geçiriryoruz. ya alalım, ya da bitsin artık.
  • 153
    geçen sezon karamsardım, başakşehir hiç fire vermeden gidiyordu, puan farkı çoktu.
    bu sezon daha da karamsarım, çünkü önümüzde bir değil üç takım var. üçünün birden seri bir şekilde tökezlemesi çok zor.
    hepimizin atladığı bir şey var; trabzon'un avrupa cezası. biz şampiyon olamayacaksak trabzon şampiyon olsun. biz ikinci olalım, avrupa'ya biz gidelim. o 40–50 milyon euro bizim kasamıza girsin. trabzon şampiyon olursa ikincilik şampiyonluk kadar değerli.
    başakşehir bir gün kapanırsa, gider x takımla birleşir bu şampiyonluk o takımın hanesine yazılır bunu da unutmayalım.
  • 154
    bir şampiyonluktan fazlası olacaktı, resmi olarak bitmese de çok çok azaldı şansımız.

    hani son iki sezondur en değerli şampiyonluk bunlardı diyoruz ya, en değerlisi bu olacaktı, ilk yarıda bir türlü bulamadığımız doğru oyun yüzünden kaybettik. tam da rakipleri psikolojik ve ekonomik olarak vurup geçme sezonuydu. yalı çocuğunun kıçına tenekeyi gelecek sezon bağlardık hep beraber.
  • 156
    29. hafta itibariyle imkansız gibi görününe durum ama matematiksel olarak şansımız devam ettikçe bize de inanmak düşer. şampiyonluk konusunda en yüksek şansa sahip 2 takım lig fikstüründe birbirini takip etmekte. 2 takımın da galatasaray maçları dışında kalan maçları aynı. antalya denizli konya ve kayseri.

    antalya pek amacı kalmayan ama güzel oynayan süpriz sonuçlara erişebilecek bi takım. ayrıca podolskinin büyük maçları hedef seçmesi gibi de bir durum var. bu takımı etkiliyor ve performansı yukarı çekiyor. popülerlik şansını çok iyi değerlendirecektir.

    denizli karantinadan en kötü şekilde dönen takım açık ara. 6 maçları var, düşme hattının 4 puan üstündeler ve takımı daha konsantre ve daha diri oynaması sağlayacak tek şey düşme korkusunu derinden hissetmesi. ki kalan maçları düşme konusunda korkuyu rahatça yerine getirir, başlarında bulunan bülent uygun ts ve başakşehir maçları arasında yüksek ihtimal kovulur. son 3 maçı başka bir hoca ile dener denizlispor, gelen hocada ilk maçı olan ts iç saha maçında yüksek ihtimal puan alır.

    konya, yine bir başka düşme adayı. bülent korkmaz takımı ligde tutmak için inanılmaz bir çaba sarfetmekte ve rize denizli gibi altına alabileceği takımlar mevcut. karantina dönüşü sivasla son dakikada berabere kaldılar, beşiktaşa erken yenen kırmızı nedeniyle dağıldılar. ligde kalmak istiyorlarsa kazanmak ve direnmek zorundalar. bülent hoca takımı yeterince motive edecektir. ts ya da başakşehir maçlarından birinde birine çelme takacaktır.

    son olarak ise kayseri maçı. prosineckinin geri dönüşü kesin düştü denilen kayserisporu, borç batağındaki takımı tekrar toparladı. bir anda kendilerinde bir umut ışığı belirdi. eğer son düşmeme iddalarını son 2 maça kadar saklarlarsa ciddi bi direnç gösterebilirler. bunun için önce 33.haftaya kadar ligden düşmemiş olmaları lazım. sonuncuyla 11.arasında sadece 7 puan olan bir ligde imkansız değil ancak zor bi durum. izleyerek göreceğiz.

    ayrı kalan tek maç ise kasımpaşa başakşehir maçı. hepimiz ibfk'nın bu maçı 2-3 sıfır şekilde kazanacağını tahmin ediyordur.

    galatasarayın kalan maçlarını yorumlamaya gerek yok. başakşehir, ts, alanya, ankaragücü, göztepe, antalya. 2si şampiyonluk adayı, 1isi gs düşmanı, 1si can siparane düşmemeye çalışıyor, 2si iddasız. 6da 6 yapılmadıkça konuşulmasının anlamı yok.
  • 160
    iki haftadır bu başlığa şampiyonluk adaylarının kalan maçlarını yazıp şampiyonluk ihtimalimizi hesaplıyorum. 27. haftada başakşehir'in kazanacağını, trabzonspor'un ise berabere kalacağını ve sivasspor'un puan kaybedeceğini öngörmüştüm.
    bundan yola çıkarak 28. hafta için aynı şekilde tahminleri devam ettirerek trabzon-ankaragücü maçına beraberlik yazıp sivas'ın kayseri'ye puan vereceğini yazdım. puan vermekler kalmayıp kaybettiler, fark etmez.

    tek problemimiz, bizim takıma önce 7/7 dedik olmadı, 6/6 dedik o da olmadı. bizim takım kazansa, çok da güzel ilerliyor olacaktık, fakat rakiplerin puan kaybetmesi için çalışan sinerji bu sezon bizim takıma işlemiyor malesef.

    ben yine de devam ederyim bu şekilde.

    27. hafta: (bkz: #2910701)
    28. hafta: (bkz: #2915963)

    sezonun 29. haftası itibariyle önümüzdeki takımların 5 haftada 16 puan kaybetmesiyle gerçekleşebilecek durum. tabi bizim de kalan maçlarımızda 5'de 5 yapmamız gerekecek.

    1. başakşehir 60
    2. trabzonspor 58
    3. sivasspor 53
    4. galatasaray 52

    başakşehir'e ikili averajı verdik malesef. dolayısıyla başakşehir'in kalan 5 maçtan 3'ünü kaybetmesini beklemeliyiz. trabzonspor ile maçımız var, o maçı bir zahmet artık kazanıp puan farkını 3'e indirebiliriz. ardından trabzonspor'un herhangi bir yerde bir maç daha kaybetmesini beklememiz lazım. sivasspor'a karşı ikili averaj bizim. onlara 1 puan kaybetmesini beklemeliyiz. çok da zor bir durum olmaz.
    olur da trabzonspor ve başakşehir'le aynı puanda bitirirsek ortalık baya karışır. başakşehir ve trabzonspor iki maçta da berabere kaldı. biz başakşehir'den 1, onlar bizden 4 puan aldı. bizim trabzonspor'u bir zahmet mağlup edeceğimizi düşünürsek onlar bizden 1, biz de onlardan 4 puan almış oluyoruz. bu durumda gol averajına bakar iş. trabzonspor'u farklı yenersek üçlü averajda önde oluruz.

    gelelim önümüzdeki takımların kalan maçların analizlerine.

    1. başakşehir 60
    2. trabzonspor 58
    3. sivasspor 53
    4. galatasaray 52

    ---------------------------------------------------------------------------------

    30. hafta:
    antalyaspor - başakşehir
    galatasaray - trabzonspor

    - başakşehir'in 2014'teki kuruluşundan beri antalyaspor'a karşı ezici bir üstünlüğü bulunuyor. antalyaspor tek galibiyetini başakşehir'in süper lig'e çıktığı ilk sezonun ilk haftasında almış. ondan sonra bir beraberlik dışında hep kaybetmiş. teknik direktör tamer tuna da 4 defa karşılaştığı başakşehir'e 3 defa yenilmiş. kazandığı tek maç ise 18/19 sezonunun 30. haftasındaki başakşehir - göztepe maçı. yani bizi şampiyon yapan maçlardan birtanesi. birdaha böyle bir sürpriz olabilir mi? böyle birşeye ihtiyacımız var. bizim de gaziantep'e puan vereceğimizi kimse düşünmüyordu. yine 30. haftada, yine tamer tuna ve yine bizim şampiyonluğumuz, gayet güzel bir hikaye bence.
    başakşehir 3 eksikle gidecek ve antalya 11 maçtır yenilmiyor.

    1. başakşehir 60
    2. trabzonspor 58
    3. galatasaray 55

    ---------------------------------------------------------------------------------

    31. hafta:
    başakşehir - denizlispor
    trabzonspor - antalyaspor

    - denizlispor lige yeni çıktığından ve başakşehir ismiyle ilk bu sezon tanıştığından dolayı pek geçmişleri yok. ilk yarıdaki maçta 1-1 berabere kalmışlar. teknik direktör bülent uygun istanbul bb takımına karşı ezici bir üstünlüğe sahipken, başakşehir takımına karşı henüz galip gelememiş. gaziantep ile 0-0 berabere kalmış ve bu sezon krizin dibinde olan kayserispor'la 1-4 kaybetmiş. buraya 0 puan yazıyorum.
    - antalyaspor'un da, tamer tuna'nın da trabzonspor karnesi pek iyi sayılmaz. buraya da 0 yazıyorum. uzun süren antalyaspor'un yenilmezlik serisi burada biter herhalde.

    1. trabzonspor 61
    2. başakşehir 60
    3. galatasaray 58

    ---------------------------------------------------------------------------------

    32. hafta:
    konyaspor - başakşehir
    denizlispor - trabzonspor

    - konyaspor başakşehir'e karşı pek kazanamasa da çok sık berabere kaldığını görüyoruz. teknik direktör bülent korkmaz başakşehir takımına karşı çok fazla maç yapmamış. geçen sezon antalya'yı çalıştırdığı dönem iki defa kaybetmiş. ben bülent hoca'nın konya'nın beraberlik serisini devam ettireceği ve bizim için son bir şarkı söyleyeceğini umuyorum.
    - denizlispor lige yeni çıktığı için trabzon ile de pek geçmişi bulunmuyor. fakat bu sezon trabzon'u yenmeyi başaran 3 takımdan biri. teknik direktör bülent uygun kariyerinde trabzon'a karşı üstün gözükse de galibiyetlerini ilk dönemlerinde, mağlubiyetlerini ise son dönemlerinde almış. son galibiyeti 2009 senesinden yani, öyle söyleyelim. denizli sürpriz yapar ve kazanır diyorum. denizli şehri daha önce bizim şampiyonluğumuzda büyük rol oynamıştı, bir daha isteriz ve yakışır.

    1. galatasaray 61
    2. başakşehir 61
    3. trabzonspor 61

    ---------------------------------------------------------------------------------

    33. hafta:
    trabzonspor - konyaspor
    başakşehir - kayserispor

    - konyaspor trabzon'u senelerdir deplasmanda yenemiyor. beraberlik dahi zor görmüş. teknik direktör bülent korkmaz ise kariyerinde üstün olduğu trabzonspor'a karşı bülent uygun gibi ilk dönemlerde aldığı galibiyetlerinden dolayı öyle görünüyor. son galibiyeti 2015 senesinden. bir önceki hafta denizli'de sürpriz olmazsa bülent hoca bir şarkı daha söyleyebilir belki ama ben denizli'de daha çok sürpriz potansiyeli görüyorum.
    - kayserispor başakşehir'e karşı pek varlık gösterememiş. fakat 18/19 sezonunda sürpriz bir beraberlik almayı başarmış. robert prosinecki en son 2012/13 sezonunda istanbul bb ile karşılaşıp 1 b ve 1 m almış. başakşehir takımına karşı henüz maçı yok. kayseri çok iyi toparlandı ve gümbür gümbür geliyor. buraya 1 puan yazıyorum.

    1. galatasaray 64
    2. trabzonspor 64
    3. başakşehir 62

    ---------------------------------------------------------------------------------

    34. hafta:
    kasımpaşa - başakşehir
    kayserispor - trabzonspor

    - kasımpaşa genel olarak kötü bir bilançoya sahip olsa bile 18/19 sezonunda başakşehir'i yenmeyi başarmış. mbaye diagne'nin golleriyle... :) teknik direktör fuat çapa henüz başakşehir ismine karşı maç yapmamış. birşey çıkar mı bilemiyorum. 0 yazalım oraya da.
    - trabzonspor kayseri'ye karşı son senelerde gayet üstün. robert prosinecki de tıpkı başakşehir'e karşı olduğu gibi en son 2013 senesinde karşılaşmış rakibiyle. burada pek fazla konuşmaya gerek yok. kayseri hala küme düşme potasında olursa buradan da 1 puan çıkarabilir.

    1. galatasaray 67
    2. trabzonspor 65
    3. başakşehir 65

    biz kazanabilsek, her yer tutuşacak. fakat biz kazanamıyoruz. 67 puanlı şampiyon yok tarihte. en düşük puan 69, onu da biz geçen sezon yaptık. bu sezon da böyle bir rekor kırar mıyız? inşallah diyelim.
  • 161
    düne kadar hala az da olsa ümidim vardı. dün kazansaydık hala son ana kadar devam edecektik ama yok olmuyor. 8'de 8 dedik olmadı, 7'de 7 dedik olmadı, 6'da 6 dedik olmadı. kazanamıyoruz.

    en iyi ihtimalle 3. sırayı alıp sezonu kapatmak lazım. zaten sıcak havalarda, beklenmedik şartlarda, seyircisiz oynanıyor maçlar. şu sezonu bitirelim artık başka bir şey istemiyorum.

    ayrıca 5'de 5 yapsak başakşehir'in kalan haftalarda 5 maçta 6 puanı aşmaması gerekiyor, yani ya direkt 3 mağlubiyet alacaklar ya da 1g 3b 1m gibi bir performans sergileyecekler. imkansız bence.

    (bkz: 28 haziran 2020 istanbul başakşehir galatasaray maçı)
  • 162
    renktaşların matematiksel olarak son bulmadığı müddetçe ümidini kesmemesi gereken şampiyonluktur.

    4 temmuz 2020 antalyaspor istanbul başakşehir maçını bir görelim, başakşehir yenilirse işler karışır. dün hepiniz gördünüz, bu takım ligin en iyi topunu oynuyor. başakşehir de üzerinde biraz baskı hissedince hemen dağıldı çünkü suni takım. ne anadolu takımı ağırlıkları var ne de büyük takım ağırlıkları. yapay takım resmen.

    hele 30. hafta bir bitsin;

    başakşehir 60
    trabzon 58
    galatasaray 55

    olsun.

    ondan sonra siz izleyin karmaşayı.

    (bkz: mevlam neyler neylerse güzel eyler)
  • 163
    28 haziran 2020 istanbul başakşehir galatasaray maçı öncesinde benim de elde edebileceğimize inandığım şampiyonluktu.
    ama maçı kazanamamızla birlikte bu inancım ne yazık ki son buldu.
    bundan böyle, sezon bitimine kadar oynayacağımız 5 maçta azami düzeyde puan toplamak için mücadele etmeli ve süper lig 2019-2020 sezonunu kaçıncı sırada tamamlayacağımızı görmeliyiz.
    şu an için en mantıklısı bu.
    kuşkusuz bu şampiyonluğa inanmak isteyen galatasaraylılar inanır, onların görüşüne de büyük saygı duyarım.
    ama ben çok yoruldum her hafta umutlanıp, hafta bittikten sonra önümüzdeki hafta sonunu umutla beklemekten.
    kısacası benden buraya kadar.
    dediğim gibi şampiyonluk hayali kurmayı noktaladım şahsım adına.
    artık umutlarım kaf dağının ardında bile değil.
  • 164
    nasılki son beş maçta galip gelemedik belki de bu sefer rakiplerimiz galip gelemez ve biz iyi oynamaya başladığımızdan bana göre hala şans var. maçlar seyircisiz artık ev sahibi/ deplasman ayırdına girmeden son beş haftada bizim ve geçmemiz gerekenlerin kalan maçları ve yanlarına umut dolu puan tahminlerimle iyimser bir olasılık bırakıyorum.

    başakşehir kalan maçları:
    antalya(1), denizli(1), konya(1), kayseri(0), k.paşa(3):

    başakşehir- 66 puan

    trabzonspor kalan maçları:
    biz(0),antalya(1), denizli(1), konya(3), kayseri(0):

    trabzonspor-63 puan

    sivas kalan maçları:
    k.paşa(1),
    malatya(1), f.bahçe(3), g.birliği(1),göztepe(3):

    sivasspor-62 puan

    bizim kalan maçlarımız: trabzon(3), alanya(3), ankragücü(3),göztepe(3) ve antalyaspor(3):

    galatasaray-67 puan

    28 haziran 2020 istanbul başakşehir galatasaray maçındaki oyunumuz bir umut ışığı yakıyor.
  • 165
    ihtimali çok çok azalmıştır. ama yine de bir umut diyerekten matematiksel hesaplara devam ediyoruz. 52 puandayız 29. haftada ve ulaşabileceğimiz maksimum puan 67. 3. sıradaki sivasspor'un çok iyi fikstürü ama kafalar gidik, bayağı dağılmışlar. ilk 18 hafta 40 puan toplayarak çok iyi bir performans sergileyen takım sonraki 11 hafta 13 puan alabildi. kalan 5 maçta 5 puanı bile göremeyebilirler. geçiyorum onları.

    gelelim trabzon'a ve başakşehir'e. trabzon ile 6 puan fark var şu an, aramızdaki maçı yenersek 3 oluyor ve ikili averaj bizde. yani trabzon 1 maç daha kaybedecek demek bu, ederler mi? neden olmasın. son 8 maçta 5 kez puan kaybetmişler. aralıktan beri mağlubiyetleri yok ama ince bir tel üzerinde yürüyor gibiler, bir takılsalar dağılacaklar, bu dağılma süreci de yavaştan başladı çok belli. lig sonuncusu takımı domine edemediler bir türlü. oyuncularda da yorgunluk, motivasyon düşüklüğü var çok belli. tabi haziranda temmuzda maç oynanıyor, normal bence.

    başakşehir'i yenmemiz lazımdı, iyi de oynadık, yenemedik ama oyun umut verdi. bu şanssızlığı kalan maçlarda kırabilir miyiz göreceğiz ama linnes ve lemina da tekrar sakatlandı. sakatlıklar bitmiyor bir türlü şaka gibi. biz 67 puan yaparsak başakşehir maksimum 66 yapmalı çünkü ikili averaj da onlarda. bu da şu demek maksimum 2g 3m ya da 1g 3b 1m gibi bir performans sergileyecekler. 5b de olur ama 1g 4b olmaz mesela. yani mağlubiyet şart oğlu şart. zaten bu senaryolar içinde en mantıklısı 1g 3b 1m gibi görünüyor. antalya'ya eksiklerle gidiyorlar, ligin zirvesi dışında kasımpaşa ile en formda olan takım antalyaspor. 4 gün arayla hem başakşehir ile hem de trabzon ile oynayacaklar.

    kısacası trabzon-başakşehir ikilisinin ortak maçları; antalya-denizli-konya-kayseri, bu 4 takımın 3'ü alt tarafta can çekişiyor, özellikle antalya ve kayseri daha umut veren bir futbol oynuyorlar, konya son kurşunlarını atıyor, denizli ise sezonun başından beri sağı solu belli olmayan bir takım.

    arkadan gelen bir beşiktaş tehdidi var ama bir problem olacağını sanmıyorum, ancak kazanmamız lazım artık, kazanamıyoruz nasıl iş bu?* umuyorum mutlu sona varırız, varamazsak da en iyi sıralamayla bitiririz ama kazanamadıktan sonra dediğimizin bir önemi yok. ben de umudumu kesmiştim ama bir süre sonra gene umutlanıyor insan. cidden umut en ağır işkence insanın kendisine.*
  • 167
    https://gss.gs/9hY.jpg *

    realist olmak gerekir.

    dün antalya yenseydi ve bugün biz de ts'yi yenmiş olsaydık %50 ihtimalle şampiyon olurduk ama artık im-kan-sız.

    kalan 4 haftada başakşehir'in 3 kere yenilmesi gerek veya 2 beraberlik 2 mağlubiyet almaları gerek.

    maalesef iş çoktan bitti yani.

    aslında iş ilk 16 haftada toplanan 24 puanla bitmişti...

    akşam kazanıp ligi 2. bitirmek için her türlü çabayı göstermemiz gerek. hatta üçüncülük bile olabilir çünkü ts'nin cezası ortada.

    (bkz: 4 temmuz 2020 antalyaspor istanbul başakşehir maçı)

    (bkz: 5 temmuz 2020 galatasaray trabzonspor maçı)
  • 168
    matematiksel olarak şampiyon olma ihtimalimizin olduğu sezondur ama gerçekçi olmak lazım. sezonun bitmesine az kaldı ve bugün trabzonu yensek bile basaksehirle aramızda 8 puan fark olacak. bu saatten sonra biz tüm maçlarımızı yensek bile başakşehir ipin ucunu bırakmaz. şampiyonluk hesapları yapabilmemiz için basaksehir'i yenebilmeliydik ama iyi oynamamıza rağmen yenemedik.

    şimdi onumuzde trabzonspor maçı var ve bana göre 2. olmak da değerlidir ve trabzonspor'u yenerek bu yolda önemli bir aşama kat etmiş olacağız. bu daha gerçekçi bir hedef.
  • 170
    30. hafta tamamlanmadan matematiksel olarak devam eden olasilik.

    ancak, rakibimiz olan her iki takim da, sirayla denizlispor ile oynayacaklar. memleketimin takimi olmasi sebebiyle bu ara mac yetmezliginin de etkisiyle ekstradan takip ettim.

    maalesef, denizlispor sahaya 15 kisi de ciksa benim izledigim kadarıyla başakşehir ve trabzonspor'a kafa tutamaz.

    üzgünüm. maalesef 23. sampiyonlugumuz başka bahara kaldi.

    arkadas kac futbolcun eksik, yetmemis efsanen sakatlanmis, o da yetmemis oyuncunun sozlesmesi bitti diye amator bir sekilde elde tutulamamis* -diger kiraliklar dururken, monakodumun takiminin diger kiraliklari takir takir devam ederken- e bu kadar aksilikten sonra ben sampiyonluk falan beklemem. cani sagolsun. inancsizlik falan degil realite benimki. haa, buna ragmen sampiyon olunur, hoca cikar masaya koy, kesicem dese buyur hocam derim. ama is oraya varamayacak maalesef.
  • 172
    hala daha "olabilir" diyenleri gördükçe kalbim sıkışıyor. çünkü bu zihniyet takımı ve hocayı da etkiliyor ve biz "şampiyonluk" zihniyetiyle hareket ederek ikincilik yada üçüncülük fırsatlarını tepiyoruz.

    5 temmuz 2020 galatasaray trabzonspor maçını kazansak bile başakşehir'le aramızda 8 puan var. önümüzdeki 4 maçın 3'ünü başakşehir kaybedecek de biz 4'te 4 yapacağız. son 5 maçtan galibiyet alamadık. biraz uyanalım mı artık şu rüyadan? böylece belki 2'nciliği kovalayabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın