• 51
    galatasaray futbol takımının tarihinde nike formalarıyla mücadele ettiği üçüncü sezonun formalarıdır.

    2013 senesinde kullanılmaya başlanılan bu formalarımızı şampiyonlar ligi'ni 2010 senesinde kazanan wesley sneijder ve 2012 senesinde kazanan didier drogba ile tanıtmıştık.
    https://i.eurosport.com/...909366-2560-1440.jpg

    klasik parçalı sevdalılarının en çok beğendiği parçalı forma bu forma setinin bir parçasıdır. gerçekten en sade, en güzel parçalılarımızdan biriydi 2013 parçalısı. deplasman forması olarak 06/07 sezonundan sonra ilk defa füme formaya başvurduk. nike döneminin ilk ve 2021 senesine kadar tek füme forması oldu bu aynı zamanda. füme forma 2000'lerden itibaren şampiyon olamama alametiydi, 13/14'te de öyle oldu.
    alternatif forma olarak nike bir sezon önce parçalı kırmızı forma çıkarmışken 13/14 sezonunda ise çubuklu kırmızı forma tasarlamıştı. bana göre yine en güzel alternatif formalarımızdan birtanesi oldu bu forma.

    12/13 sezonuna ''avrupa için tasarlandım'' sloganıyla girip avrupa'da başarı görünce 13/14 sezonunun da sloganı iddialı olmuştu. ''yeni forma yeni avlar'' #aslanavda slogan ve hashtagiyle tanıtılmıştı formalarımız.
    http://3.bp.blogspot.com/...saray+13-14+Kits.jpg

    nike döneminin ilk iki sezonunda da bu paragrafa değinmiştim. formanın hem güzelliği, hem de anıları belirleyici olur hafızalarda diye. 13/14 forma seti nike döneminin ilk şampiyon olamayan seti mesela. fakat parçalı formamız süper kupa finalinde fenerbahçe galibiyeti, ligde fenerbahçe ve beşiktaş galibiyeti, şampiyonlar liginde juventus, kopenhag galibiyetleri ve türkiye kupası şampiyonluğu gördüğü için gayet güzel hatırlanır. kırmızı formamız ise beşiktaş taraftarlarının sahaya dökülmesi, juventus deplasmanında alınan bir puan gibi önemli maçlarda giyilmiştir.
    bu sezonun füme forması özellikle mancini döneminde ligde deplasmanda kazanamama serimizi hatırlatır bana. o yüzden çok tutmam bu formayı şahsen. emirates cup finalini kazanmasına rağmen negatif serisi daha ağır basıyor nedense.

    bu formaların ve günümüze kadar tüm formaların içine eden bir detay çıkmıştı ayrıca 2013 yazında karşımıza.
    (bkz: süper lig forma yazılarında arial font kullanma zorunluluğu)

    formalarımızı 12/13 sezonunun son maçında ve emirates cup maçlarında eski fontla giydik. 13/14 sezonunun ilk maçıyla birlikte 2021 senesine kadar hala değişmeyen arial fonta geçtik maalesef.
    taraftarlar olarak 11 drogba, 10 sneijder formalarını alabilmek için sıraya girmişken arial zorunluluğu gelmesi aşırı derecede moral bozmuştu. 12/13 sezonunda 12 drogba ve 14 sneijder formalarıyla ne kadar güzel anı yaşatmış olsalar bile bu iki oyuncuyu koleksiyonumuzda gerçek numaralarıyla ölümsüzleştirmek ayrı bir olaydı.

    formaların görüntüleri:

    12/13 sezonu son maç
    parçalı forma / beyaz şort / beyaz konç - eski font
    https://images.beyazgazete.com/...abzonspor_760052.jpg

    (bkz: emirates cup)
    parçalı forma / beyaz şort / beyaz konç - eski font
    https://cdns.klimg.com/...dline/0000124887.jpg

    füme forma / siyah şort / siyah konç - eski font
    https://www.arsenalpics.com/...atasaray-8773768.jpg

    ---------------------------------------------------------------------

    parçalı forma / beyaz şort / kırmızı konç
    https://sm.imgix.net/...,format&fit=clip

    parçalı forma / kırmızı şort / kırmızı konç
    https://secure.static.goal.com/...0/337266_gallery.jpg

    parçalı forma / beyaz şort / beyaz konç
    https://mar.prod.image.rndtech.de/...g_teaser_article.jpg

    parçalı forma / siyah şort / siyah konç
    https://media06.ligtv.com.tr/...asaray-tokatspor.jpg

    parçalı forma / kırmızı şort / siyah konç
    https://imgresizer.eurosport.com/...311895-2560-1440.jpg

    füme forma / siyah şort / siyah konç
    https://www.cumhuriyet.com.tr/...0/27/4506_cover.jpeg

    kırmızı forma / kırmızı şort / kırmızı konç
    https://imgs.stargazete.com/...31929340167706_2.jpg

    kırmızı forma / siyah şort / siyah konç
    https://images.beyazgazete.com/...n-kareler_105984.jpg

    8 ayrı kombinasyonla giymişiz 13/14 sezonu formalarını. parçalı formayı 5 ayrı kombinasyonla giyerek parçalı adına rekor kırmış olabiliriz. zira parçalı-kırmızı-siyah kombinasyonununun ikinci bir örneğini tarihte bulamadım.

    bonuslar:
    süper kupa: https://www.tff.org/...87fbd1320bb71ec9.jpg
    emirates cup: https://hlkiurt3.rocketcdn.com/...da18a9c27a2b7f5.jpeg
    türkiye kupası: https://lh3.googleusercontent.com/...kA0awcgbuPfWiBTwqqno
  • 17
    nike'ın kırmızı çubuklu takıntısını bir türlü anlamıyorum. yapılacak en son galatasaray formalarından biri. hem çubuklu, hem de istanbulspor tarzı takımlar haricinde her maçta parçalı formayı kırmızının yerine giyebiliriz. birinci formamız belli zaten. 2. ve 3. formaların birinin açık, birinin koyu olması gerekiyor. beyaz-füme en ideal ikili. beyaz ve fümeye sarı-kırmızı detayları iyi işlersen harika formalar çıkıyor ortaya. 1998-1999 sezonu forma açısından nirvanamız, çünkü hiçbir yanlış yok.

    ikinci formamızın beyaz olması gerekiyor bana göre. o formayı siyah yapıp, 3. formayı beyazdan başka bir renk yapmak istiyorsan en mantıklı renk sarı. eskişehirspor, gençlerbirliği, gaziantepspor, trabzonspor gibi takımlara karşı deplasmanda giyilebilir.

    beyaz-turuncu da 5-6 sezonda bir kullanabileceğimiz güzel bir ikili. 2008-2009 senesinde de mükemmel formalarımız vardı.

    nike bu sene parçalıyı geçen seneye oranla çok iyi yaptı ama diğer formalar geçen seneye göre çok daha kötüler. geçen senenin kırmızı formasını da hiç beğenmemiştim, bu sene felaket oldu zaten. ikinci formaları hazır kalıp yapıyorlar. beyaz formanın galatasaray forması olduğu belliydi en azından, sarı kırmızı şerit ile falan. bu seneki formadan hiçbir şey anlamadım.

    2012-2013 sezonu boyunca farklı şortları falan çok iyi kullandık. beyaz forma kırmızı şortla, kırmızı forma da siyah şortla tanıtılmıştı. sonradan beyazı siyah ve beyaz şortla, kırmızıyı kırmızı şortla da kullandık. parçalıyı da hem beyaz, hem siyah, hem de kırmızı şortla kullandık. bu sene de devam eder inşallah farklı kombinasyonlar.

    edit: bir de bu kırmızı çubuklu formaları her gördüğümde frank de boer'u hatırlayıp sinirleniyorum.

    süt oğlanı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın