• 76
    kadroya şöyle bir bakıyorum. müsadenizle önce kaleden başlamak istiyorum;
    kale:
    fernando muslera ve ufuk ceylan bu sene filelerimizi koruyacak aslanlarımızdır. fernando muslera zaten kalesinde fazlasıyla güven vermekte, taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanmaktadır. o yüzden kim oynar nasıl oynar muhabbetinin dönmeyeceği nadir bölgemizdir. adı maç öncesi tahtaya ilk yazılacak olandır.
    defans:
    sol bekte tartışmasız hakan balta oynacaktır. geçen sene yükselttiği vites ile tekrar ışık saçmıştır. yokluğunda ise alınacak ilk önlem çağlar birincidir. çağlar her ne kadar itilip kakılsa da yine de işleyen bir takımın içinde seneye pek de sırıtacağını zannetmediğim, artık gerekli dersleri alacağını düşündüğüm yetenekli sol bekimizdir. güvenilmesi lazımdır. stoper mevkimizde semih kaya ve tomas ujfalusi ikili eyr alacağı aşikardır ancak ufa reyizin yerini zaman zaman dany nounkeu alacaktır. dany ligimizde beğenerek izlediğim stoperlerin başında gelmektedir. kendine has bir yapısı vardır. benzetmelerden kaçınılmalı seneye koyacağı performans ile değerlendirilmelidir. gökhan zan 4. alternatiftir ancak semih kayanın olası eksikliğini giderecek ilk tercihtir yerli olmasından dolayı. 4 kişilik rotasyonu olan bir tandem. sağ bek ise yıllarca el freniyle oynadığımızı bize hatırlatan emmanuel ebouenin kontrolünde olacaktır. kanat bindirmelerinde arkasını hamit altıntop dolduracak ve oyunu iki yönlü oynayabilen bu isimler ile sağ kanat çok işlevsel hale gelecektir. şüphesiz. sabri sarıoğlu ise artık takımda abilik görevlerini yerine getirmeli yavaş yavaş. oynamayacağı aşikar. o yüzden gençlere eğilmeli, yetiştiği kulübün mentalitesini aşılamalı. iki tuğla arasındaki birleştirici çimento o olmalıdır.
    orta saha:
    işte burada resmen bir yığılma var sözlük. 4-5-1 4-4-2 4-3-3 gibi oyuna başlangıç ve gidişatına göre değiştirilecek taktiksel müdahleler için sonudna rotasyon sağlanmıştır. orta sahada geri 3lü hamit- melo- selçuk olması beklenirken hücumsal görevi büyük ihtimal hamit- amrabat- elmander yürütecektir. işte buradaki alternatif zenginliği bizi bu sene formdan düşmeden ve motivasyon kaybından koruyacaktır. forma bekleyek olanlar ya da saydığım isimlerden formayı alması muhtemel isimler olan engin, yekta, emre çolak, culio, riera, aydın gibi isimler mutlaka sene içerisinde forma şansı bulacak ve eğer iyi değerlendirirlerse de kolay kolay geri vermeyeceklerdir. en önemlisi yedek kulübesi artık fazlasıyla destek verecek hale ve zenginliğe bürünmüştür. sakatlanan veya ceza alan birinin yeri kendisini aratmayacak meziyetlerdeki oyuncularımızla doldurulacaktır. bunun en büyük meyvesini şampiyonlar ligi dönüşlerinde yiyeceğiz.
    forvet:
    bir kaç sezondur olmayan bolluk sonunda sağlanmıştır. artık mutlak rekabet içinde olan futbolcular formayı kapabilmek için amansız bir yarışa girişecekler ve adalet terazisi hassas insan imparator tarafından da hakeden o kutsal formayı giymeye hak kazanacaktır. öncelikle eğer tek forvet oynayacaksak bence bitiriciliği olan bir ismi tercih edecektir grande. bu isim ya baros ya da burak olacaktır. eğer çift forvetle oynarsak elmander banko olup çilek ile ikili olabilir ya da burak ve baros arasındaki bir tercihle eşleşebilir. yedek forvetimiz olmadığı için ardayla sahaya çıktığımız kadro gelmiş gelişmiş ve milli oyunculardan kurulu bir milletler cemiyeti gibi hal kazanmıştır. işte görmek istediğimiz de bu. şimdi kaçsın bakalım o kolay goller!
    ve son olarak. imparator... ne diyeyim ki sana, gel tarihe gömelim dediler seni, galatasaraylı fatih yuvasına döndü dedin, yen dediler yendin, güvenimiz sonsuz sana, ekibine, masörüne, malzemecine.
  • 79
    türkiye ligi için son derece hayvani bir kadroya sahip olduğumuzu düşünüyorum tamam da şampiyonlar ligi için şüphelerim var. sonuçta tecrübe çok önemli. semih, dany, selçuk, amrabat, elmander, burak, umut, emre, engin bu lig için tecrübe sahibi değiller. 3. bitirmek bile benim için yeterli olur açık ve net. gruptan çıkarsak son derece mutlu olurum. sonra elensek bile hiç koymaz. çünkü 3 sene sonra zaten şampiyonlar ligi kupasını alacağız.
  • 82
    gelecek isimler hemen hemen kesinleşmiştir şimdi merak edilen gidecek isimlerdir. kadromuz şu an 31 kişiden oluşmakta.

    bu sayının 25'e düşmesi muhtemel.

    kaleciler: muslera(ufuk)
    defans: ujfalusi(dany), semih(zan), eboue(sabri), hakan(çağlar)
    orta saha: selçuk(engin,yekta), melo(ceyhun), hamit(aydın,yiğit), amrabat(çolak,culio,riera)
    forvet: burak(necati,baros), elmander(umut,sercan)

    alternatifleriyle birlikte ideal kadroyu yazdığımızda toplam sayı 28 oluyor. yazılmayan 3 oyuncu altyapıdan kampa çağrılan eray, mertan ve berk ismail. bu oyuncular belki türkiye kupası maçlarında belki ciddi sakatlık hallerinde kadroya eklenebilir.

    yine de 3 kişilik bir fazlalık var. 18 kişilik maç kadrosunun dışında kalması muhtemel 10 oyuncudan 3'ünün en kötü kiralık olarak gönderileceği kesin.

    bu 10 oyuncu: zan, sabri, çağlar, ceyhun, yekta, yiğit, culio, riera, sercan, baros

    yani açıkçası hocanın zorunlu haller dışında ufuk, dany, çolak, engin, aydın, umut, necati gibi oyuncuları 18 dışında bırakacağını sanmıyorum. sonuçta geçen sezon şampiyonlukta bu oyuncuların çoğunun payı büyüktü. umut ve dany ise kadro derinliğini arttırmak için zaten bu sezon transfer edildi. onları da aynı kategoriye aldım bu nedenle.

    tekrar o 10 oyuncuya dönersek:

    - sabri, zan ve çağlar şu saatten sonra takımdan ayrılmazlar. onları geçelim.
    - ceyhun'un gönderileceğine ihtimal vermiyorum. çünkü oyun tipi olarak melo'yu yedekleyecek tek isim ceyhun. üstelik stoper de oynayabiliyor. takımda fazlalık yaratmıyor şu konumda.
    - culio'nun kamp performansı kaderini belirleyecek. riera'ya göre maaşının azlığı nedeniyle gönderilecekler listesinde bana göre 2. planda.
    - yekta ve yiğit potansiyeli yüksek oyuncular. sakatlık durumları nedir bilmiyorum. ama hocanın bu 2 oyuncudan kolay vazgeçeceğini düşünmüyorum. yine de kiralık gidebilirler elbette.
    - sercan genç forvet kontenjanından bir sene daha kalsa bile baros ve riera'ya bir şekilde kulüp bulunmalı. şu an kadrodaki fazlalığı oluşturan oyuncular bunlar. ayrıca yabancı kontenjanına da dahiller.

    takımdaki yabancılara parantez açalım: muslera, ujfalusi, dany, eboue, melo, amrabat, culio, riera, elmander, baros

    18 kişilik kadroya maksimum 8 yabancının girebildiği düşünülürse yine yollar baros ve riera ikilisine çıkıyor. dany ve culio zaten yedek kalmayı sorun edecek oyuncular değiller. diğer 6 oyuncumuz da zaten ideal 11'de yer almakta.

    sonuç: benim beklentim baros ve riera bir şekilde takımdan gönderilir. riera olmasa bile baros kesin olarak ayrılır. riera kalırsa tribündeki yabancılarımızdan biri olur. culio ile değişmeli oynarlar. yerlilerden de bir ya da iki oyuncunun kiralık verileceğini düşünüyorum. adaylar sercan, yiğit ve yekta. yaşı ve oynadığı mevki itibariyle sercan ilk aday. çünkü takımda şu anda 6 forvet var ve tercih edilecek son oyuncu kendisi. gelişimi tribünde gösteremeyeceğine göre kiralanması gerekiyor.
  • 84
    --- gerçek hayatta işimize yaramayacak bilgi ---

    4 almanya doğumlu gurbetçi;

    hamit altıntop (gelsenkirchen)
    hakan balta (berlin)
    engin baytar (bielefeld)
    ceyhun gülselam (münih)

    5 izmir'li;

    semih kaya (bergama)
    yekta kurtuluş
    ufuk ceylan
    yiğit gökoğlan (konak)
    mehmet batdal

    şeklinde bir yoğunluğa sahip oyuncu grubunu ihtiva etmektedir şu sıralar..

    --- gerçek hayatta işimize yaramayacak bilgi ---
  • 86
    fatih terim'in de son basın toplantısında belirttiği gibi, sıranın bir kaç futbolcu ile yolları ayırmaya geldiği takımdır. sanıyorum katılacağımız java cup öncesi yine bazı oyuncular istanbul'da bırakılacak ve kendilerine kulüp bulunmaları istenecek. özellikle orta saha bölgelerimizde büyük bir yoğunluk var, gönlüm istemese de yekta, yiğit, çağlar ve culio'nun kalma şansı pek yok gibi görüyorum. keza aynı şekilde milan baros da gelecek yabancı forvet düşünüldüğünde gidici duruyor. bu 5 oyuncudan belki en masumu culio gibi duruyor fakat her ne kadar fazla ücret almayan ve yedekliği sorun etmeyen adam olarak anılsa da, gitmesi gerektiğini düşünüyorum. emre çolak'ı satacak halimiz yok, riera da geçen sezon bizi memnun edemese de sol bek olarak denenecek gibi duruyor bu yıl için, culio'ya göre de daha iyi bir alternatif haliyle. diğer gidici gibi duran isim de sercan yıldırım.

    bana kalsa melo'nun bonservisinin alınmasıyla transfer sezonunu kapatabiliriz, ama terim 2-3 oyuncu daha alınacak dediğine göre forvetin yanı sıra sol bek de bakıyoruz. bu isim de yabancı olacaktır. haliyle culio ve baros'a kesinlikle yer kalmayacak. umarım üste para verip de yollamaktansa biraz olsun para kazanabiliriz bu saydığım oyuncuların gidişlerinden. kaldı ki daha hala elden çıkaramadığımız pino, kazım, serkan ve mehmet de var..
  • 88
    pes 2012'te en iyi oyuncu'da barcelona'yı 2-1 yenebilen takım. maçı yaparken sanki gerçekten yaşanıyormuş gibi hissettim.

    ilk olarak sanchez'den golü yedik. pes'in saçmaladığı dakikalardan biriydi. daha önceki bir entrymde de belirtmiştim, defansın gereksiz koşu yaparak buyur ağbi gol at demesi(fifa 2000'de oluyordu ya) gibi bir gol yedik.

    56. dakikada orta alanla ceza sahasının tam ortası gibi bir yerden melo'nun verdiği pas ceza sahasının sağ tarafındeki eboue'ye gitti ve eboue'nun şutunda top kalenin sol köşesinden gol oldu. taraftarlar bağırıyorlardı. ortam müthiş ben ise kendimden geçiyordum.

    83. dakika'da hamit'in pasında (yine ceza sahasının sağ tarafında olan) riera topla buluştu ve dani alves onu yere indirdi. aslında riera biraz da kendi kazandı bu penaltıyı. hakem penaltı noktasını gösterdiği anda içimdeki heyecan arttıkça arttı. dedim bu golü atmayı kim hak ediyor? her ne kadar kişiliğini pek sevmesem de melo dedim kendi kendime. ve melo topun başına geçti, kalenin tam ortasına attı topu. valdes ise sağ tarafa yattı ve gol oldu.

    http://imgim.com/3524inciv6160279.jpg
  • 90
    muslera

    eboue - semih - ujfa - balta

    hamit - selcuk

    engin - elmander - amrabat

    burak

    gibi geldi bana 12 agustos galatasaray fenerbahce maci'ni dusundugumde. fm oynuyo olsam boyle dizerdim sanki.
    sonra da kasimpasa macinda suna donerdim isler yolunda gitmisse

    eboue - semih - ujfa - balta

    engin -hamit - selcuk- amrabat

    burak - elmander

    melo olsaydi hamitin yerine melo, enginin yerine de hamit gecerdi. melo olamayacaksa, yerine bence su noktada ilk senesi icin bonservis + 1 yillik para + macbasi + menejer parasi vererek bir adam almak cok riskli. ancak bu toplam bedel 5m euro civari olacak sekilde gelecek vaadeden bir yabanci ya da gokhan inler, nuri sahin muadili bir oyuncu olursa super olur. o zaman engin, emre, riera, dany, umut, baros gibi bi yedek kulubesine sahip oluruz. kimse gelmezse de yekta, aydin, necati falan girer kulubeye. bu durumda sabri ve necatinin aldigi yillik ucretler cok dolgun gozukmekte ama neyse..

    her sekilde cok saglam ve hava yakalarsa beklentilerin ustune bile cikabilecegi bir kadromuz var, gayriresmi sezon acilisimiz 8 agustos galatasaray fiorentina maci'ni heyecanla bekliyoruz, kombinemize gozumuz gibi bakiyoruz...

    tribunlerde cosacaksin
  • 95
    uefa final kadrosu ile isim isim benzerliklere baksanıza:

    taffarel - capone - bülent - popescu - ergün - okan - suat - ümit - hagi - hakan - arif

    muslera- eboue - semih - ujfalusi - hakan - hamit- melo- amrabat-selçuk-elmander- burak

    ulan bu kadro 3 sene içinde avrupada final oynayacak, kupayı da alacak ve gelecek. o kadar ümitliyim ki gelecekten.

    iki senede nereden nereye. helal olsun imparator, helal olsun yönetim.
  • 97
    şampiyon olacaktır, ondan hiç kuşkum yok, açık ara şampiyon olacaktır hem de. ama an itibariyle hala transfere ihtiyacı olan takımdır. al amrabat'ı, vur hamit'e durumu var şu anda. hamit böyle oynayacaksa geçen sene riera'ya söylediğim tüm sözleri geri alıyorum. tamam, riera'nın olumlu hareketleri çok az, ama olumsuz hareketleri de çok az, ujfalusi'nin sezon başındaki hali gibi. hamit şu ana kadar oynadığı maçlarda aldığı topların yüzde seksenini kaptırıyor. maç kondisyonu ve uyum açısından problemler olması normal, kabul edebilirim. ama hamit'ten alacağımız maksimum performans bile engin'den iyi olamaz. hamit üç pozisyonu yedekleyecek bir oyuncu olur bu takımda. amrabat ise beklediğimden çok kötü oynuyor. onun sorunu takıma uyum, maç kondisyonu falan değil. ondan bir cacık olmaz. yeni hasan şaş olabilir mi falan deniyordu, ancak hurşut meriç olur.

    kaleci pozisyonuna bakmaya gerek yok.

    savunmada tüm oyuncuların form düzeyi yerlerde. formda olan bir tek dany var, şu form düzeyleriyle dany'yi yazarsın, yanlarını tamamlarsın. herkes maksimum form düzeyine ulaşınca ne olur bilmiyorum, çünkü ujfalusi geçen seneden anormal derecede uzak, yedeğe çekilir gibi geliyor.

    orta sahada melo'nun da, selçuk'un da bir alternatifi yok. allah onları sakatlıktan ve cezadan korusun.

    sol kanatta emre çolak oynar ama onun tehlikeli bölgede faul yapma sorununu çözmesi lazım. amrabat şu haliyle riera'ya bile kaptırır formayı.

    sağ kanatta engin oynar, aydın yedekler görünümü var şu anda. hamit yerlerde sürünüyor. şu form düzeyi ile yekta'dan bile daha kötü. keşke eski hamit olsa.

    ileride elmander, umut ve burak değişimli oynar, necati ve sercan da kupada, rotasyon maçlarında falan oynarlar. umarım burak aradığımız bitirici oyuncu olur, yoksa seneye transfer gerekir.

    şu anki sorun net olarak savunmada görünüyor.

    özet: hamit düzelebilir. ama amrabat konusunda ısrarcıyım, geçmiş olsun 8 milyon euro'ya.
  • 99
    ------------umut--------------elmander---------
    -----------------------selçuk----------------------
    --amrabat-----------melo-------------hamit---
    -----------------------------------------------------
    ------hakan-------------------------eboue------
    -----------------------------------------------------
    -------------cris----------------semih------------
    -----------------------------------------------------
    ---------------------muslera----------------------
App Store'dan indirin Google Play'den alın