• 28
    gscimbom.com'dan mahir kaya'nın şöyle bir tespiti olmuş

    --- alıntı ---

    spor toto süper liginin 12. haftasindaki karsilasmalar 23 kasim 2011 tarihinde oynanacak diye aciklandi. maclar'dan birisi de trabzonspor-besiktas maci, yani avrupa'da da oynayan 2 türk takimi. büyük sikinti da tam burada basliyor zaten.

    12. hafta maclari fikstüre göre hafta arasi yani sali-persembe arasi (22-24 kasim 2011) oynanacak. fakat sampiyonlar liginde mücadele edecek olan trabzonsporun o hafta sali günü yani 22 kasim'da trabzon'da inter'le sampiyonlar ligi maci var. sampiyonlar ligi macini mecbur oynayacaklarina göre, ts-bjk maci aciklanan tarihde oynanmasi mümkün degil.

    ya peki erteleme tarihi icin hangi hafta aralari bos?

    30 kasim 2011 yani bir hafta sonrasi lig maclari yok fakat bu haftada da uefa avrupa ligi maclari var, besiktasin da avrupa liginde maci olacagi icin bu tarih'de söz konusu degil.

    ondan sonraki hafta yani 7 aralik 2011'de ise yine lig maclari oldugu icin, ts-bjk maci bu haftada da oynanamaz.

    bir sonraki hafta (14 aralik 2011) ise yine uefa avrupa ligi maclari oldugu icin, bu haftada söz konusu degil.

    bir hafta sonrasina (21 aralik 2011) baktigimiz zaman, görüyoruz ki o hafta arasinda da 2. devrenin ilk maclari oynanacak, yani takvim yine dolu.

    devre arasi ise 4 ocak 2012'ye kadar, yani sadece 14 gün, ki ts-bjk macini bu arada oynatmaniz da mümkün degil, cünkü christmas dolayisiyla takimlar bütün yabanci oyuncularina izin vermek zorunda. yabancilarindan yoksun da ne ts ne de bjk bu maci oynamayi kabul eder. yani anlayacaginiz 12. hafta'da oynanmasi gereken ts-bjk macini ilk yarida oynatmaniz mümkün degil.

    diger problem ise her ne kadar ufak bir problem olsada digerine nazaran, bizi de yakindan ilgilendiren trabzonspor- galatasaray karsilasmasi.
    karsilasmanin tarihi federasyon tarafindan 7 aralik 2011 olarak aciklandi, yani hafta arasi. fakat ayni tarihte ts sampiyonlar ligi grubundaki rakibi lille ile 6.grup macina cikacak, yani dolayisiyla ts-gs karsilasmasi da ertelenmek zorunda. galatasarayin avrupa'da olmayisi ise bu problem bi nevi cözüyor, cünkü 1 sonraki hafta sadece uefa avrupa ligi maclari var ve ne ts ne de galatasarayin o hafta arasi maci yok, yani ts-gs maci 14 aralik 2011 günü oynanabilir.

    ligin 2.devresini de playoff sacmaligi yüzünden ocak-nisan arasina sikistiran federasyon, yukarida saydigim problemleri ikinci devre'de de yasamamak icin, yatip kalkip trabzonspor'un ve besiktas'in elenmesi icin dua edecek, ki avrupa kupasi maclari kalmasin, lig maclari icin zaman olsun...
    avrupaya gönderdigi takimlarinin elenmesini dört gözle bekleyen bir federasyonda sanirim futbol tarihimizde bir ilktir.

    simdi sayin (!) futbol federasyonu baskani mehmet ali aydinlar'a buradan soruyorum. bu fikstür rezaletini bize aciklayacaginiz zaman hangi sekle gireceksin, bu rezalet'e de bir kilif uydurabilecekmisin simdiye kadar yaptiginiz gibi. bunu cidden merak ediyorum...

    dip not: hafta sonlarina hic deginmedim alternatif tarih olarak cünkü zaten her hafta sonu lig maci var.
    verdigim tarihler carsamba gününü baz alarak verilmistir, yani +1/-1 gün oynayabilir mac günleri...

    --- alıntı ---
  • 32
    http://1905.gs/blog/?p=1495

    eleştirilsin, adaletsizce yaptıkları ve yapacakları şeyler yanına kalmasın ama eleştirilirken doğru yerlerden bakılsın. şükrü saraçoğlu'nda oynanacak derbilerin hafta sonu, deplasmanda yapacakları derbi maçların neden hafta içi oynandığı sorgulansın. tff'nin onları kurtarmak ve onlara yaranmak için yapmaya çalıştığı şeyler sorgulansın.

    9 haftalık maç programı açıklandı şu anda. fenerbahçe'nin cumartesi ya da pazar oynadığı stsl maçı sayısı yalnızca 2 olacak bu 9 haftada. şu ana kadarki 5 haftalık süreçte yalnızca ibb maçını cumartesi günü oynadılar geri kalan 4 lig maçını pazartesi-cuma-salı-cuma günlerinde oynadılar. 6.haftada pazartesi günü mersinle, 7.haftada ise pazar günü samsunla oynayacaklar, 8.hafta beşiktaş derbisi perşembe günü oynanacak, 9 hafta ise evlerinde karabükle pazartesi günü karşılaşacaklar. sadece 5 ve 7.haftada haftasonu maçı yapmış olacaklar yani. 1cumartesi-1 pazar maçı. açıklanan programda şükrü saraçoğlu'ndaki maçları pazartesi-salı-cumartesi-pazar-pazartesi şeklinde.2/5 hafta sonu maçı.

    bizim takımımız ise ilk 5 haftada 3 maçı pazar günü oynadı. geri kalan maçlar pazartesi ve salı günüydü. 6 ve 9 haftada da maçımız pazar günü. 7. haftada cuma günü antalya ile deplasmanda karşılaşıp 8.haftada çarşamba günü antep ile evimizde oynuyoruz. 9 haftada da ilk gündüz maçımızı pazar günü 16da oynuyoruz. 9 haftalık periyotta 5 hafta sonu maçının tamamını pazar günü oynamış olacağız.(cumartesi gün hiç maç yapmamış olmamız da enteresan olmuş.) açıklanan programda evimizdeki maçlar pazar-pazartesi-pazar-çarşamba şeklinde.2/4 hafta sonu maçı.

    beşiktaş'ın programı ise şöyleydi. cumartesi-pazartesi-perşembe-pazar-pazartesi. 6,7,8 ve 9, haftalarda ise cumartesi-pazartesi-perşembe- pazar günü oynayacaklar. yani 9 haftada 4 hafta sonu maçını 2cumartesi-2 pazar şeklinde oynamış olacaklar. geri kalan 5 hafta ise hafta içi maçıydı. açıklanan programda inönü'deki maçları pazartesi-pazar-cumartesi-perşembe şeklinde. 2/4 haftasonu maçı.

    trabzon'un programı ise şöyle cumartesi-cumartesi-çarşamba-pazar-cuma-cumartesi-perşembe-cumartesi. 9 maçın 6 tanesini haftasonu oynamış olacaklar. evlerinde ise cumartesi-pazar-cumartesi ve cumartesi oynayacaklar 4/4 hafta sonu maçı.

    9 haftalık bu periyoda bakılınca fenerbahçe'ye değil de trabzonspor'a geçilen bir kıyak var gibi. bundan sonrasında kıyak sırası fenerbahçe'ye geçer mi geçmez mi belli olmaz ama hafta içi maçları sadece salı-çarşamba-perşembe günü oynanan ara hafta maçlarından ibaret değil. ligin büyük kısmının cuma-cumartesi-pazar-pazartesi günlerindeki programda oynandığı düşünülürse yapılan eleştirinin yanlış yere odaklandığı fark edilir.

    ha hala fenerbahçe derbi deplasmanlarını hafta içi oynarken niye kendi evindeki derbileri haftasonu oynuyor bunun cevabı yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın