• 1
    1. maçlar
    playoff 1.si ile playoff 4.sü
    playoff 2.si ile playoff 3.sü

    2. maçlar
    playoff 1.si ile playoff 3.sü
    playoff 2.si ile playoff 4.sü

    3. maçlar
    playoff 1.si ile playoff 2.si
    playoff 3.sü ile playoff 4.sü

    4. maçlar
    playoff 4.sü ile playoff 1.si
    playoff 3.sü ile playoff 4.sü

    5. maçlar
    playoff 3.sü ile playoff 1.si
    playoff 4.sü ile playoff 2.si

    6. maçlar
    playoff 2.si ile playoff 1.si
    playoff 4.sü ile playoff 3.sü

    şeklinde olmalıdır. bu şekilde olduğu takdirde norma sezon boyunca daha iyi performans göstermiş olan takımlar diğerlerine göre daha avantajlı olmuş olacaktır. federasyon bunu acilen netleştirmesi gerekiyor.
    1. bitiren takım ilk 3 maçnıı kendi evinde oynamalıdır. 2. bitiren takım ilk 2 maçını kendi evinde oynamalıdır.

    zira bu şekilde olmamış olsa ve rastgele çekim yapılmış olsaydı;

    playoff'a +4 puanlık bir avantaj ile girmiş bir takım ilk 2 maçını 2. ve 3. sıradaki takımla deplasmanda yapmış olsa +4 puan bir anda -2'ye düşebilir. böylece normal sezondaki 8 puanlık (4x2) fark hiçbir şeye yaramayacaktır. 1 sezon boyunca kasmanın bir anlamı olmamış olacak. taraftarların maça gitmesini ve takımlarını desteklesinin bir anlamı olmamış olacak.

    basketbolda nasıl saha avantajı olayı varsa bu fikstürde de olmalıdır.
  • 5
    fenerbahçe'nin lig ikincisi olarak katılamayacağını tahmin ettiğim kura çekimi olacaktır.

    bu zamana kadar 2. olması bile mucizeydi ama son maçlar gösterdi ki artık bitmiş durumdalar. eskiden de takım alex'e bağımlı oynuyordu ama artık ne alex eski alex ne de diğerleri azda olsa katkı verebiliyorlar. defans çözülmüş, orta saha çökmüş. forvet arif'in manchester'a attığı golü arayıpta songül karlı'yı bulmuş gibi. ben bundan sonra fenerbahçe'nin ankaragücü maçı haricinde alex mucize yaratmazsa 3 puan alabileceğini düşünmüyorum. tabii ki ikinciliği kaptırması beşiktaş'ın performansına da bağlı. beşiktaş'ın çok daha iyi bir takım olduğu çok bariz. ama biraz şansa ihtiyaçları var.

    kuranın bizi en çok ilgilendiren kısmı bence ilk iki maç ve son maç olacak. tahminimce 2. maç sonunda kapatılması imkansıza yakın bir puan farkımız olacak 2.yle aramızda. 3. maçta tura çıkacağız. sonraki her maç öncesi acabafenerbahçe'li, beşiktaş'lı ve trabzonspor'lu oyuncular galatasaray'lı oyuncuları tebrik edecek mi geyikleriyle geçerken bizlerde zevkten dört köşe olacağız. fenerbahçeyi kalkındırmak için çıkartılan bu saçmalık yine fenerbahçe'lilere kaçacaktır.
  • 7
    buyuk ihtimal play off'a yarıya bölünmüş haliyle 5 veya üzeri avantajla gireceğiz bu da demek oluyor ki diğer rakiplerin 2 galibiyet fazla alması gerecek bizden ki zor bir ihtimal. galatasaray, fenerbahçe, beşiktaş ve trabzonsporun play-off'a kalacak takımlar olacaktır tahminimce her takımın kendi evindeki maçlar hayati önem taşıyacaktır elbet ama benim kilit gordugum mac ise trabzon deplasmanında oynanacak maçlardır ve ben trabzon deplasmanında galibiyet alacak tek takımın galatasaray olacağını düşünmekteyim. üzerine bir de normal sezondan puan avantajını ekleyince piiiii. tarihe not düşülsün. şampiyonuz.
  • 9
    sözüm ona marka değerinin düşmemesi için sıcak top soğuk top olayına bile girişilip ne yaparız da fbjk'ye yardımcı olabiliriz gibi sapık sapık düşüncelerin gerçekleşebileceği kura çekimi. bir de şimdiden sampiyonuz havasına girmek yanlıştır. normal sezonda oynanması gereken 6 maç var. neyin ne olacağı belli olmaz. evet fener kötü, biz formdayız hırslıyız ama rehavete kapılmayıp son maça kadar aynı ciddiyeti göstermemiz gerekir. son olarak, kiminle oynayacağımız fark etmez de inşallah şampiyonluğu belirleyecek maç arena'da oynanır
  • 11
    kafamdaki en güzel senaryolar şu şekilde

    1.fenerbahçe'yi arena'da yenerek şampiyonluk turu atmak

    2.fenerbahçe'yi kadıköy'de yenerek şampiyonluk turu atmak

    3.şampiyonluğu ilan ettiğimiz maçtan sonra ilk maçın kadıköy'de olması ve fener'e kadıköyde koymak. 1.den sonra direkt 3'e geçersek de süper olur.

    4.bir şekilde fener'in gene timsaha yatması ama bu heyecanı bu sene yaşamak istemem kalbim dayanmaz.

    5.bir şekilde şampiyon olalım da nasıl olursa olsun.

    anket yapmadım kendi içimden geçen senaryoları daha çok istediğimden sona doğru sıraladım.
  • 12
    kaygılandığım fikstürdür. inşallah şampiyon oluruz ve her şey taraftarımızın istediği gibi gelişir. fakat yine de dereyi görmeden kimse paçaları sıvamasın.
    daha karaman'ın koyunu var, hakemler var, şikecilerle oynanacak deplasmanlar var. bir sürü tuzak, bir dolu puştluk galatasaray'ı bekliyor.
    1995'teki samsun-antep-antalya üçlüsü ve 2010'da eskişehir deplasmanı ile başlayan seri daha önceki tuzaklara örnektir.
    kuşların play-off sepetine ne yumurtlayacakları da belli değil henüz. bakarsınız aynen federasyon seçimlerinde olduğu gibi kuşlar kuluçkaya birlikte yatarlar. o yüzden kimse kendisini fazla kaptırmasın.
    adil bir yönetim ile bu ligde galatasaray'ın yenmeyeceği bir takım yok; fakat galatasaray takımı henüz rakibiyle beraber hakemleri de yenebilecek güçte değil.
  • 13
    son 5-10 yıllık periyotta yaşadığımız derbi kazanamama sendromumuz ile, bu sezon kendini gösteren arena'da yenilmeme özelliğimizin çarpışacağı için gayet de hayati olan fikstürdür.

    normal sezonda puan farkını çok daha fazla açabileceğimizi sanmıyorum. kadıköy deplasmanında bize puan kazandırmamak için gereken her şey yapılacaktır kuş ittifakı tarafından. başarılı olma ihtimalleri de yüksek zira son maçlarda galip gelmiş olsak bile sindire sindire kazanan bir futbol oynamadığımız bir gerçek. takımın durumu belki kötü değil ama skorların gösterdiği kadar da iyi değil. fenerbahçe deplasmanı haricindeki diğer 5 maçta 5 galibiyet alacağımıza pek inanmıyorum. son 6 maça dönük tahminim 10-11-12-13 puan alacağımız yönünde. fenerbahçe 6da 6 yapamayacak belki ama puan farkının 15, 18 gibi rahat play off oynattıracak kadar açılacağını hiç sanmıyorum.

    o yüzden 4-5 puanlık bir avantajla play off grubuna başlayacağız ve bu yüzden kuş ittifakı play off fikstürünü de buna göre ayarlayabilir. ilk 3 maçımızda kadıköy ve inönü deplasmanları ile içeride trabzonspor maçı olursa hiç şaşırmam. gereken ince ayarlar da yapılırsa ve takımımız 2 derbi kaybetmiş, liderlikten düşmüş bir biçimde iç sahadaki rövanş maçlarına çıkarsa derbi kazanamama sendromumuz hortlayabilir.

    masabaşı oyunlarını bozacak iki durum var. birisi, derbi kazanamama sorunumuzu tamamen halletmek. normal sezon dahil tüm derbileri kazanmasak da fenerbahçe ile ikisi dışarda biri içerde yapacağımız 3 maçtan 4,5 veya 6 puan almak, beşiktaş ile yapılacak iki maçtan birisini kazanmak ve trabzonspor ile yapılacak 3 maçtan 6,7 veya 9 puan almak gerekiyor.

    ikinci durum ise trabzonspor'un kuş ittifakına karşı direniş göstermesi. trabzonspor kendi sahasında fenerbahçe ile beşiktaş'ı yenmeyi başarırsa, bizim yaptığımız puan hesaplarında biraz rahatlama payımız olur.

    her nedense içimde, galatasaray ile trabzonspor; fenerbahçe ile beşiktaş gönüldaşlık yapacak gibi bir his var. beşiktaş'ın bizimle yapacağı maçlarda ölümüne bir futbol sergileyip, fenerbahçe'ye yatacağına emin sayılırım. trabzonspor bize yatmasa da, fenerbahçe'ye karşı mutlaka bizim maça göre çok daha fazla istekli oynayacaktır.

    lafın kısası, play off maçlarına bir deplasman yenilgisi ve bir iç saha beraberliğini amorti edecek kadar bir avantajla gireceğiz sadece. herkesin ayakları yere sağlam bassın. eğer biz bu 6 maçlık periyotta 10 puan alamazsak, fenerbahçe'ye 12-13-14-15-16 puan aldırtacaklardır. sevimli bir karikatür kahramanı olan sinsi fırat ve bir kemal sunal filminden hatırladığımız "bana mazlumu getirin" repliği geliverdi bir an aklıma. biraz gülümsemek istedim sanırım.
    play off süreci boyunca umarım takımımız benim şu an yaşadığım gülme krizine kapılmaz. zira kriz oluşturabilecek kadar etkili aslında bu iki "kahraman"...

    herkes dikkatli olmalı. hem de çok. biten bir şey yok, her şey daha yeni başlıyor. ne oyunlar, ne tiyatrolar, ne hayal kahramanları göreceğiz daha. 2 camia harıl harıl bu oyunların provasında, senin "bitti bu iş" diye yayılman da en büyük dilekleri. uyanık ol!
  • 14
    ne şekilde düzenlenirse düzenlensin, bu abartılı paranoyak ruh halleri kadar bize zarar vermesi mümkün değildir. aynı aktörlerin yer aldığı bir senaryoda nasıl 9'da 9 yapabiliyor, 9 puan fark açabiliyorsak, play-off'lardan da çıkarız alnımızın akıyla.

    şampiyon direk, ikinci ön elemeden katılacak cl'ye, kim kime neden yatsın? kimi hisse senetleri ya da bilmem kaç senelik loca gelirlerini satar, kimi 40 milyon euro civarı bir para için tahvil çıkarıp borçlanır durumda. diğer biri de, eski başkanının ağzının içine bakıyor, alacağını hibe eder de avantaya düşer miyim diye. kimsenin kimseye yatacak hali yok.

    son 12 deplasmanından 2-4-6 ile anca 10 puan çıkarmış bir fenerbahçe var ortada. şu anki tabloya göre, beşiktaş'ın 2, trabzon'un 4 puan önünde play-off öncesi. gerizekalı mı bu takımların ikisi de, başkanından teknik direktörüne, futbolcusundan taraftarına? kazanıp önüne geçebilecek, yarışa ortak olabilecekken neden yatsınlar fener'e?

    fener'e 15 puan ya da fazlasını aldırırlarmış... babayı aldırırlar. normal sezonun 28 haftasında daha arka arkaya 4 maç kazanamamış fenerbahçe, play-off'ta mı kazanacak? madem play-off'ta 15 puan aldırtacak kadar güçlüydü arkaları da, niye play-off'a 4-5 puan önde değil de, geride başlayacaklar? bırakalım artık bu boş işleri...
  • 15
    playoff öncesi kalan maçlara bakacak olursak, bana göre en zor fikstür bizimkisi. bizim için en kötü, rakipler için en iyi ihtimalleri düşünerek gerçekçi bir hesap yaptığım zaman puan farkının fenerbahçe'yle 5'e, beşiktaş'la 9'a düşebileceğini görüyorum.*

    böyle bir durumda elimizde pek bir avantaj olmayacaktır. en azından ikinciyle bizim fazladan bir kere berabere kalmamız dışında her türlü durumda şanslarımız eşitmiş gibi olacak.

    playoff'ta fikstür ne olursa olsun, her maç final gibi olacak. 6 hafta boyunca, en ufak puan kaybının şampiyonluğa malolabileceği zorlu bir döneme gireceğiz. puan farkı 5 de olsa, 10 da olsa avantaj diye bir şey olmayacak playoff'ta. hatta daha çok baskı olacak. normal sezonda uçurum kadar fark attığın rakibin bir anda nefesini ensende hissedeceksin. gerçekçi olalım. rakip senin çok gerinde kalmışken bir anda, "ben bunları 2 maçta yenersem şampiyonum" diye düşünüp iştahlanacak.

    ne puan farkı, ne playoff fikstürü hiçbir şey ifade etmiyor. bu boktan sistemin gazabına uğramadan çıkıp alnımızın akıyla teker teker yenip şampiyon olmamız lazım.
  • 16
    inşallah ilk maçımızı içeride oynarız ve inşallah o maç trabzon ile olur dediğim fikstür çekimi,

    içeride alınacak ilk 3 puan gerilimimizi alacağı gibi fb-bjk maçının skoru en azından birinin moralini bozacak o takım bjk olursa muhtemelen havlu atacaklardır.daha rahat oynarız bjk maçlarını,fb olursa kaybeden demoralize olup inançlarını yitirebilirler.beraberlik her türlü işimize gelir.

    ama ne olursa olsun bu takımın şampiyonluğuna inancım tam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın