*

  • 201
    anladığım kadarıyla federasyonun takımlar hakkında vereceği kararın davanın sonuçlanmasını beklemesine gerek yok. kişilere verilecek cezalar için aynı şey geçerli mi bilmiyorum. hak mahrumiyeti ya da spordan uzaklaştırma falan. fakat bir takımın şike yaptığına dair kesin bir kanıt varsa federasyon o takımı küme düşürmelidir. nokta. hala orda burda çıkıp dava sonuçlanana kadar federasyon karar veremez diye öten kanaryalar ya federasyonun işleyişini bilmiyorlar ya da kamuoyunu bilinçli bir şekilde yanlış yönlendirmeye çalışıyorlar.
    televizyona çıkıp soruşturma hakkında fikirleri sorulan adamların %95'i hukuk nedir bilmeyen adamlar. yahu çoğu daha futbolu yorumlamaktan aciz boş beleş adamlar birde çıkıp bir hukuki süreç hakkında yorum yapmaya çalışıyorlar. aralarında bazıları açık açık fenerbahçe cezalandırlamaz çünkü 20 milyon taraftarı var diyor. adamı kenara çekip "abi zamanında ne katillerin, vahşi adamların da arkasında milyonlarca takipçisi vardı şimdi o adamlar da mı suçsuz ?" diye sorsan eminim tükürdüklerini yalamamak için "suçsuzdular lan" diyecek ciğersizlikteler.

    yalnız en çok hoşuma giden mesele bu ciğersizlerin yüzlerinde okunan korku. adaletin tunç yumruğu yüzümüzü dağıtacak mı korkusu... basında var olduguna dair haberler çıkan kanıtlar eğer gerçekten varsa fenerbahçe ve aziz yıldırım için yolun sonu gözükmüştür. telefon kayıtları, görüntüler, kuryenin para dolu çantayla yakalanması vs. vs. eğer bunlar polisin, savcının elindeyse hiç bir şekilde kurtuluş yoktur fenerbahçe için. ha mesele cesur adımları atacak federasyon var mı bizde? bekleyip göreceğiz. tabii uefa ve fifa'nın bu konu hakkında bir yaptırımı olacak mı onu da bilmiyorum. mesela kanıtlar ortada olmasına rağmen fenerbahçe lig düşürülmezse uefa ve fifanın bizim federasyona bir yaptırımı olur mu ? olur gibi geliyor bana. olmalı daha doğrusu.

    son olarak televizyona çıkan ciğersizler ve ciğersiz karşı taraf taraftarlarına sözüm. "herkes yaptı kabak bizim başımıza patladı :((((" diyerek düştüğünüz bok çukuruna bizi de çekmeye çalışıyorsunuz. elinizde kanıt varsa, itirafçı varsa işte savcılar orda arkadaş. durmayın amk. herkesi sizin kadar ciğersiz sanmayın. eğer sarı kırmızılılar arasından bir tane şikeci çıkarsa bu takım taraftarı sizin gibi şikeciler için destek yürüşünde bulunmaz. utanırız, üzülürüz, ar damarımız çatlamadı bizim. gerçi herhangi bir fenerbahçelinin elinde bizim şike yaptığımıza dair kanıt olacak ve onu kullanmayacak ha? alayınız bok at izi kalsın derdindesiniz. şehir efsaneleriyle, kanıtsız, şahitsiz olaylar üzerinden 500 yıllık kültürün mirasçısı takıma iftira atamazsınız. er meydanı güzel kardeşim dök bakalım taşları eteğinden. biz bekliyoruz.
  • 202
    burda fenerbahçenin şike yaptağına karar vericek olan merci türkiye futbol fedarasyonu ve bu kararı mahkeme süreci bitmeden alacak.
    tff elindeki belgelere göre istediği kararı alma yetkisine sahip. mahkeme kararı zaten uzun bir süre çıkmayacak.

    ben halen tff nin fenerbahçeyi küme düşüreceğine inanmıyorum.
    telefon kayıtları 2. derece delildir diyecekler, para aziz yıldırım tarafından verilmedi, x menejer bu olaydan bağımsız olarak haksız kazanç elde etmek için vermiştir diyecekler (bahis vb olabilir).

    bu durumda da uefa yada fifa, tff nin aldığı karara karışmayacaktır diye düşünüyorum. zira daha önce bu kurumların herhangi bir federasyonun aldığı kararı değiştirmediğini bu karara bağlı olarak yaptırım uyguladığına dair bir emsal yoktur diye biliyorum, ayrıca bu konuda herhangi bir bağlayıcı yada yaptırım maddesi yok diye biliyorum.

    bir kişi aksini ispatlasa hiçbir şüphe kalmayacak içimde, o zaman tff sikisya ceza vermesin diyeceğim ama diyemiyorum
  • 203
    --- alıntı ---

    uzun süredir fenerbahçe başkanı olmaya uğraşan şu an ki tff başkanı mehmet ali aydinlar şu anda federasyon binasında fenerbahçe yonetimi ile olağanüstü toplantı yapıyor, futbolla ilgili herkes serbest bırakılıyor, operasyonu devralan savcı fenerbahce kongre üyesi,kombine sahibi tarafsız bir savcı.
    yeni senaryolar yazılıyor biz yine tiyatro izlemeye devam.

    --- alıntı ---
  • 204
    gazete ve televizyondan gördüğümüz delillere rağmen 2. dereceden delil ya da yöneticilerin bağımsız kararı diyip feneri en iyi ceza olarak şampiyonluklarını elinden alma cezası bile uygulanmazsa şike resmen yasal hale gelir. şike yapmayan takımlar şerefli sıfatını değil keriz sıfatını alır. ortalık şaibeden geçilmez.
    o zaman galatasaray yönetim kurulu toplanıp abdurrahim albayrak'a parayı versin. o da gitsin ankaragücü yönetimine parayı verirken yakalansın. sonra da aa bak sen abduş'a. bizden habersiz şike yapmış. siz bunu alın içeri. biz yolumuza devam edelim. der haftaya başka takıma para veririz. bu işler bu hale gelir. para çantası verilmiş bir sürü görüntü bile şikeye yetmiyorsa kulüpler transfer rekoru yerine para verme rekoru kırar artık.
  • 205
    birkaç değişik boyutu olan soruşturmadır.

    şöyle ki;

    * soruşturma seçimlerin ardından futbol federasyonu başkanının aniden değişmesinin akabinde gerçekleşmiştir.
    * soruşturma ülkemizde meclisin dahi durumunun net olmadığı, verilen oyların edilmeyen yemin nedeniyle temsil edilemediği bir ortamda gerçekleşmiştir.
    * soruşturmanın en büyük zanlısı, ergenekon nedeniyle yargılanmayan belki de tek paşa yaşar büyükanıtın ''kankası'' ve nato müteahiti aziz yıldırımdır.
    * soruşturma, bir akp ankara milletvekilinin, ankaragücü (ve/veya ankaraspor) yönetiminden aldığı haberlerin ardından verdiği önerge ile başlamıştır.

    yukarıdaki nedenlerden ötürü, ankaradaki oyunların daha az dikkat çekmesi için topluma verilmiş bir oyuncak izlenimi uyandırmaktadır. gayri resmi mecralarda başbakan ile cumhurbaşkanının olması gerekenden oldukça fazla süren 2-3 saatlik basına açıklama yapılmayan görüşmesinde konuşulduğundan bahsedilmektedir.

    3. dönemin başından itibaren akp hükümeti balkon konuşmasının aksine daha da muhafazakar olmaya ve 3. dönem seçilmenin de verdiği özgüvenle özellikle bolca paranın döndüğü kulvarlara daha fazla müdahale edeceğinin sinyalini herbir milletvekili ve/veya bakanın konuşmasında verilmiştir.

    yukarıda bahsettiğim nedenler yüzünden, herkes futbolda istediği gibi at koştursun, şike yapsın ve bunlar cezasız kalsın şeklinde düşündüğümden değil, buzdağının görünmeyen yüzüne bakmaya çalışmamdandır.

    işbu soruşturmayı gerçekleştirirken futbolun, sosyolojik, ekonomik, siyasi, vatani ...vb birsürü fonksiyonu olan sportif bir faaliyet olduğu unutulmamlı ve dünyada silah sanayiinden sonra en fazla paranın döndüğü 2. sektör olduğu bir yere not edilmeli, herhangi bir nedenle yorum yaparken de bu şekilde düşünüşmelidir. başkanımız ünal aysal'ın yapmış olduğu açıklama bu özelde son derece önemlidir, doğrudur.

    bu soruşturma umarım türk futboluna en az hasar vererek sonuçlanır, ortada herhangi bir suç var ise gerektiği şekilde cezalandırılır.

    ancak daha 3. büyük klübün başkanlarından birinin pazar sabahı yatağından kaldırılarak karakola götürülmesi ile başlayan süreçte belli olduğu üzere konunun altından daha çok su akacaktır.

    bizler kendimizi, geçen sene kötü bir sezon yaşadığımız ve kendimizden başka hiçbir şey ile ilgilenmediğimiz için soruşturmada adımımızın geçmemesinden ötürü şanslı görmeli, ancak türk futbolunda her takımın geçtiği yollardan daha önce bizim de geçmiş olduğumuzu unutmamalıyız.

    bir diğer deyişle de türk futbolunda makavelist bakış açısını bitirmesini istediğim, umduğum ya da dilediğim soruşturmadır. bizler de bu sayede, kutsal ittifaksız, şaibesiz nice sezonlar seyrederiz.

    ayrıca klübümüzün kurumsal yapısı, altyapısının ciddi anlamda yeniden yapılandırılması ve biraz da şansımızla dahil olmadığımız krizden fırsat yaratarak diğer klüpler ile farkımızı daha da açabiliriz.

    hiçbir şey anlamayan yazara not: merak etme benim de kafam karışık.
  • 210
    ne kadar doğru bilmiyorum ama dün kanalların birinde geçen altyazıdan gördüğüm kadarıyla, bu soruşturma kapsamında fenerbahçe ve beşiktaş'ın kulüp binalarında arama yapılırken, takibe alınan maçlar arasında bir beşiktaş-fenerbahçe maçı da varken galatasaray'ın adının bu soruşturmada hiç geçmiyor olması takımımla bir kez daha gurur duymama sebep olmuş ve bana neden galatasaraylı olduğumu bir kez daha hatırlatmıştır. ceza alırlar almazlar, orası ayrı mesele ama çamur at izi kalsın şeklinde değil de böyle ciddi ciddi zan altında kalmak bile yeterince utanç verici bir durumdur bana göre ve bu utanç verici durumun içinde galatasaray'ın g'si dahi geçmemektedir, bu da dediğim gibi takımımla bir kez daha gurur duymam için yeterli bir sebeptir.

    teşekkürler 2010 - 2011 sezonu futbolda şike soruşturması.
  • 211
    berbat yönetilen soruşturmadır.

    soruşturmada gizli kalması gereken delliller daha ifadeler bile alınmamışken basına sızdırılıdı. şimdi bu deliller abartılıysa ve küme düşürülmeyi gerektirecek bir şey yoksa ne olacak? ya da kamuoyunu tatmin etmeyen bir ceza verilirse ne olacak? suçsuz insanlar zan altında kaldıysa ne olacak?

    taraftarın, insanların bu olayı bu kadar speküle etmesi normal. çünkü elimizde bazı şeyler var. oysa bu soruşturma gizli kalmalıydı. dediller, iddialar bir yere kadar gizli kalmalıydı. ama daha ikinci gün basında fotoğrafları gördük. bu bence bir hukuk skandalıdır. son dönemlerde yürütülen ve başlangıç amacından saptırılan, derin devlete karşı başlatılıp, muhaliflere yöneltilen, kafka'nın dava'sı gibi bir türlü bitmeyen başka bir dava gibi, bu dava da bence hukuk skandallarıyla doludur.
  • 213
    haberleri okudukça moralim bozuluyor, sinirleniyorum, yok artık zevk alamıyorum. niye mi? öyle antifenerli filan değilim ama galatasarayımın iddiasız olduğu bir sezonun son maçlarını acaba yıllardır şampiyon olamayan trabzonspor şampiyon olur mu diye dört gözle izledim. her dışarı çıkan top, kaleye vurulan/vurulamayan top heyecan yarattı. iddia oynadım, pozisyonlarda gözlerimi ayıramadım falan filan. ve bir bakıyorsun ki, senin sonucunun belli olmadığını, sahada oynandığını düşündüğün maçların sonuçları önceden belliymiş iddiaları gündemde. özellikle ccn turk'teki "son 5 maçın sonucu belliydi" haberi iyice sinirlerimi bozdu. aslında burda fenerbahçe taraftarına yapılan da büyük bir haksızlık var, adamlar üzerlerinde forma heyecanla, gözlerini kapayarak, bir kahrolup bir sevinerek izlediler o maçları. yani onlar da kandırıldı. bu iddialar doğruysa, bu ülkede futbolu seven, heyecanını bilen kesim kandırıldı. futboldan soğumuş hissediyorum kendimi şu an, bizim bu kadar sevdiğimiz bir oyunu piç etmeye kimin ne hakkı var ki?
  • 218
    serbest kalanlar, tutuksuz yargılanma şartı ile serbest kalan isimler gösteriyor ki süperlig soruşturması bank asya ya taşınmaya çalışılıyor. şimdi tek korkum son gönderilen 26 kişiden de önemli isimler * direk serbest yada tutuksuz yargılanma ile serbest bırakılması durumunda, daha olayların patlak verdiği ilk gün dediğim "bu olaydan fenerbahçenin elinin güçlenerek çıkması ve aziz yıldırımı efsane yapılması muhtemel" öngörüsü gerçekleşmiş olur. kamuoyunda zaten bir koruma psikolojisi oluşturulmaya, gündem değiştirilmeye çalışılıyor. inşallah korktuğum olmazda bu pislikler temizlenir.

    tanım: şaşkınlıkla takip etmeye devam ettiğim soruşturma.
App Store'dan indirin Google Play'den alın