• 51
    şöyle bir örnek vereyim;

    galatasaray sözlük moderatörleri diyor ki, ben her başlığın en güzel entrysini belirleyeceğim ve o yazarı o başlıkta şampiyon yapacağım. e bakıyorsun binlerce başlık ve binlerce şampiyon olacak. sonra "hakkıdır haksın yoksun aha varsın" başlığının en güzel entrysini yazan adam yıllar sonra moderatörlere diyor ki ben galatasaray sözlüğün şampiyonuyum. ama adama diyemiyorsun ki sen sadece "hakkıdır haksın yoksun aha varsın" başlığının şampiyonusun diye. neden genel olarak algılayıp kendini bu kadar ön plana atıyorsun ki sayın yazar kardeşim? otur otur yerde. sen sadece "hakkıdır haksın yoksun aha varsın" başlığının şampiyonusun.*
  • 52
    28 olunca tek süper güç olacağını sanan fenerlilerin önüne vizyon başkan tarafından atılmış meşgale.

    nedir bu 28 işi deyip bir bakınayım demiştim şöyle bir şey okudum mesela;

    --- alıntı ---

    örneğin 1940 sezonunda milli küme'yi fenerbahçe, türkiye futbol birinciliğini eskişehir demirspor, istanbul ligi'ni beşiktaş kazanıyor. ve tabii diğer şehirlerdeki şampiyonlar...

    şimdi bu sezonun şampiyonluğu kime tescil edilecek?

    ayrıca fenerbahçe'yi yenerek türkiye futbol birincisi olan eskişehir demirspor'un milli küme'de yer alamaması kimin suçu?

    --- alıntı ---

    kimin eli kimin cebinde belli değil.*
  • 55
    http://www.milliyet.com.tr/...miyor--molatik-7447/

    şurada neden lig şampiyonluğuna sayılmadığına dair güzel bir açıklama bulunuyor. bu işi ortaya çıkartan kazım kanat ve cenk koray bjkye bir yıldız ve ekstra şampiyonluk payı kazandırdılar ama feneri hiç düşünmediler galiba. mahkemeden çıkacak olumsuz karara kulüp olarak itiraz edemeyeceğimize göre izleyip görmekten başka da bir şey yapılamaz kanuni olarak.
  • 56
    2019 yılına kadar bu yapılmadı çünkü o zamana kadar gelen bütün yöneticiler ve başkanlar salaktı da bu ali koç mu akıllı? kendi başarısızlıklarını neyle örtüceğini bilmiyor adam. diğerleri zaten bunu araştırmıştır emin olun. bırakın son dönem yöneticilerini, 1960-1970 arasında fenerbahçe başkanı ve yöneticileri neden itiraz etmemiş şampiyonluklara? oysa adamların dönemi, her şeyi yaşıyorlar ve görüyorlar ki her yerde farklı şampiyon var. tarihin eski tozlu sayfalarına inip aslında böyleydi diyene sövmek istiyorum. bunu atatürk döneminde de uyduruk tarihçiler çıkıp kendi hayali senaryolarını tarihe katıp sallamasına benzetiyorum.
  • 57
    aslında yalan değil, bu şampiyonluklar sayılmıyor da değil zaten. yani senin şampiyonluklarını
    -19 türkiye şampiyonluğu
    -6milli küme
    -3 istanbul ligi
    vs. şeklinde sıralamana kimse itiraz etmiyor ki. böyle bakınca da bu malların “59dan önce bu ülkede futbol oynanmıyor muydu, efsanelerinizi niye tarihten siliyorsunuz” viyaklaması devre dışı kalıyor.
    ama ezik kardeşime bu şekilde sayılması yetmiyor ki, mal oğlu mal istiyor ki elma ile armut toplansın. trabzon ve adana’da başka ligler oynanırken senin kazandığın bölgesel lig ulusal şampiyonluk ile toplansın.
    lan herşeyi geçtim, insan bir düşünür 50senedir fb yönetimleri bunu neden kabullendi, bir mantığı olmalıydı di mi?
  • 58
    bunu ortaya atanların tek derdi para. son yıllara kadar ortaya çıkmamasının tek sebebi de para getirmemesi ya da paraya bu kadar muhtaç olmamalarıydı.

    yani tff dese ki; size 28 şampiyonluk üzerinden prim versek ama şampiyonluk sayılarınızı değiştirmesek başta vizyon reis arkasından bütün camia kabul eder.

    cas davası namusumuz diyenlerin bu şampiyonluk meselesini namus gibi göstermelerine rağmen tek dertleri paradır.

    bir büyüğüm 'bu ülkede töre veya namus davası diye işlenen cinayetlerdeki asıl sebep paradır" demişti. bu sözün ayrıntısına girmeyeceğim ama bunların derdi tarihlerine sahip çıkmak değil, başkasının hakkını gasp etmek. bundan eminim.
  • 60
    türkiye futbol federasyonundan talep ettikleri geçmiş dönem şampiyonluklarının yanında o döneme ait yayın (varsa) geliri, federasyon şampiyonluk primini de eklesinler. hatta uefa'ya başvurup ''kardeşim biz x yılları arasında şampiyon olduk bizi o dönem düzenlediğin avrupa kupalarına (varsa) neden katmadınız ?'' bahsi geçen dönemlere ait katılım paylarını rica etmelerini, hatta yaptıkları bu itirazlara bağlı olarak o dönemden sonra yapılan şampiyon kulüpler kupası turnuvalarının (varsa) iptali için uefa'ya başvursunlar. bizim federasyon şu muhabbetlere gülmüyor da itiraz yapsalar uefa kim bilir neresiyle güler.

    bunu esprisi olsun diye söylemiyorum. madem ki böyle bir derde düştün o halde tüm kulvarlarda hakkını adam gibi ara. uefa'nın ülkelerinde başarılı olan takımları baz alarak sembolünde ki 8 yıldızdan birini temsilen seçtiği galatasaray yerine madem ki siz daha fazla şampiyon oldunuz sizi koyması gerektiğini belirten özür ve tekrar düzenlenmesini gerektiren bir başvuruda bulun bakalım.

    yaşı yeten bilgisi olan varsa söylesin o dönemlerde bizim 7-0 lık fenerbahçe galibiyetine ''kanıt yok birader kim görmüş'' diyeceksin ama şampiyonluk sayısına gelince biz olduk verin bizim kupamızı. sen rüyanda göremezsin kupa bizim müzemizde

    güldürmeyin kardeşim kendinize. adam gibi çıkın topunuzu oynayın.
  • 61
    https://www.faiktribunu.com/...-sayilari-uzerine-2/

    bir bjk taraftarının yazısı, görüşü..

    olaya bir de onların gözünden bakmak istedim. 1959 öncesi şampiyonluklarını çok ayrıntılı şekilde incelemiş. kendilerine verilen 2 şampiyonluğu da belli bir mantık çerçevesinde izah etmiş.

    verilen 2 şampiyonluğun doğru olmadığını düşünüyorum ancak verilmişse de; tff'nin sezonları 2 yıl önceden başlatıp sezon sayısı ile şampiyon sayısının tutmaması gibi bir garabeti sonlandırması lazım.
  • 63
    bir yerde okumuştum, kaya çilingiroğlu bu konuda trtspor'da sanırım şöyle bir cümle kurmuş. "galatasaray ve hukukçuları konunun üzerine eğilse, beşiktaş'tan 2*, fenerbahçe'den 1* şampiyonluk sildirebilir" demiş.

    *bu arada fenerbahçe'de 1959 yılındaki şampiyonluğunu, tıpku beşiktaş gibi sonradan ekletmiştir. yazıda da belirtilmiş olan bu şampiyonluğu tahminen 87-88 yıllarında dahil ettirmiş.

    beşiktaş 2 şampiyonluğu mahkeme/hukuk yoluyla dahil ettirdi diye biliyorum ama bir açık kapı varsa, bizim hukukçularda bu açığı kullanıp, bu tiplerden bu şampiyonlukları sildirmeli bence. öyle başa böyle tarak.*

    diyelim ki bu yapılamıyor, o zaman 1955-1956 yılındaki şampiyonluğumuzu, tıpkı fb ve bjk gibi şampiyonluk sayımıza +1 olarak dahil ettirebiliriz. neden 55-56 sezonu derseniz, bildiğim kadarıyla o sezon, avrupa da türkiye'yi galatasaray temsil etti. yani bjk'nin ekletme gerekçesi* bizim için de geçerli.
  • 64
    bu konuların konuşulması bile yalandan öte saçma saçmalık! hayır arkadaş benim anlamadığım sen ligi 1959'da açıyorsun ne diye beşiktaş'a iki kupa veriyorsun? ligini ne ilgilendirir avrupa'da ülkeyi desteklemeleri! hâlâ aklım almıyor ne alâka ya! sizin bu gerizekâlı mantığınız niye ingiltere'de işe yaramıyor? liverpool'un 92 öncesi şampiyonlukları nerde o zaman? bu konunun üstüne gidilip beşiktaş'tan bu ünvanların alınması gerekir. eğer beşiktaş bu durumda haklı pozisyondaysa o zaman fener'de haklı pozisyonda ne olacak?
  • 65
    --- alıntı ---

    bu fenerliler yine haksız kupa peşine düşmüş, 28 şampiyonluk diye saçmalıyorlar. işin komik tarafı 1959 yılı öncesinde bizim sadece 1 şampiyonluğumuz varmış gibi algı oluşturmaya çalışıyorlar. kim, hangi sezonlar da şampiyon olmuş inceleyelim.

    galatasaray'ın şampiyon olduğu sezonlar;

    1908-1909, 1909-1910, 1910-1911, 1914-1915*, 1915-1916, 1921-1922,1924-1925, 1925-1926, 1926-1927, 1928-1929, 1930-1931, 1948-1949, 1954-1955, 1955-1956, 1957-1958

    toplam da 15.

    fenerbahçe'nin şampiyon olduğu sezonlar:

    1911-1912, 1913-1914, 1914-1915 1920-1921, 1929-1930, 1932-1933, 1934-1935, 1935-1936, 1936-1937, 1943-1944, 1946-1947, 1947-1948, 1952-1953, 1956-1957, 1958-1959

    toplam da 15 defa.

    gördüğünüz gibi galatasaray'ın 36, fenerbahçe'nin ise 34 şampiyonluğu var. peki fenerliler neden 28 diyor?

    çünkü işlerine öyle geliyor. bunlar 1955 yılı basket maçında galatasaray şampiyon olmasın diye şike yaparak sahadan çekilmiş bir camia. bunlardan her şey beklenir.

    1959 şampiyonluklar neden sayılamaz? çünkü:

    1- o zamanlar ligler düzensiz oynanıyordu. adana ligi, izmir ligi vb. birçok lig vardı.
    2- almanya, italya, ingiltere gibi ülkelerin futbolu düzen içinde gidiyordu. bizim ligde düzen yoktu. bu ülkerlerden örnek vermek abesle iştigal.

    --- twitter / galatasaraylı kermit ---

    sonuç olarak, oyna devam 22'ye 19...
  • 66
    bugün fatih terim rütbe vurgusu yapınca gene bir kesimin kudurup piyasaya sürdüğü şampiyonluklardır.

    bizim rütbemize yetişmek için 6 şampiyonluk daha almanız lazım falan tarzı ıslak rüyalar kuruyorlar. ya olum şunlara ordan bi 10-15 şampiyonluk falan yazsın birileride rahatlasınlar.

    adamlar galatasaray kompleksinden öyle bir kudurmuşlar ki ciddi ciddi eleme usulü 2-3 maç yaparak kazandıkları kupaları lig şampiyonluğu olarak yazdırmak istiyorlar. lig şampiyonluğu olarak yazdırmak istedikleri "şeylere" bir bakıyım dedim o dönem hem türkiye futbol şampiyonası diye bir şey var hem milli küme var. ikisinin aynı anda düzenlendiği yıllar var. yani türkiyenin 2 şampiyonu var.*

    adamlar ne yapmış ? evet yanılmadınız hangisinde şampiyon olduysa onu geçerli saymış.* örnek vermek gerekirse 1946 da türkiye futbol şampiyonasında gençlerbirliği şampiyon olmuş, milli kümede fenerbahçe. 1944'de türkiye futbol şampiyonasında fenerbahçe şampiyon olmuş milli kümede beşiktaş. adamlar 1946'daki milli kümeyi de 1944'deki türkiye futbol şampiyonasını da 19' un üstüne şampiyonluk olarak yazdırmak istiyorwttjkwfs. ülkemiz o dönem 2'şer 2'şer şampiyon veriyormuş.*

    peki bu şampiyonluklar nasıl kazanılmış ona da bakayım dedim o daha vahim. aşağıdaki gibi bazen takım yokluğundan kura ile üst tura çıkanlar mı dersin. sözde "lig" şampiyonluğunu eleme usulü belirleme mi dersin. şampiyonu belirlemek için bazen istanbul, trabzon, adana gibi bölge şampiyonlarının bir araya gelip, bazen gelmeyip her şampiyonun kendi bölgesinde takılması mı dersin. evlere şenlik resmen.

    adamlar ciddi ciddi bunları +19'a eklemek istiyor. yorum yok. bir diğer merak konusuysa siz efsanelerinizi inkar mı ediyorsunuz deyip şampiyonlukları 1923'den itibaren saymaya çalışmak.

    o mantıkla bakacak olursak siz kurucularınızı mı inkar ediyosunuz, 1905-1923 arası şampiyonluklar nerde o zaman ?* hee pardon o aralıkta baya bir galatasaray şampiyonluğu var sanırım. salla o arayı. zaten 1959-1923 arası mantıkla 1923-1905 arası da değerlendirilecek olursa galatasaray futbol takımının katıldığı liseler arası müsabakalar falan da vardır elbet şampiyonluk olarak eklenecek.* zaten yukarıda bahsettiğim bölge şampiyonları dediğiniz şeylerin içeriğine bakarsanız düpedüz lise takımlarının mücadelesi falan da karşınıza çıkıyor.

    bu arada son olarak işin ne kadar saçma olduğunu göstermek adına bölge ligleri arasında istanbul futbol ligi diye bir şeyde var. ve bu ligde 1922-1931 arasında galatasaray lisenin 5 şampiyonluğu var.*

    yazdıklarımı örneklemek adına aşağıya alıntı yaparak bir şampiyonluk bırakıyorum. :(

    (bkz: 1935)

    --- alıntı ---

    grup aşaması:
    fenerbahçe 8 - 0 çanakkale türkgücü
    balıkesir spor yurdu 1 - 5 fenerbahçe

    çeyrek final:
    fenerbahçe 9 - 0 adana torosspor

    yarı final: yok - fenerbahçe yarı final oynamadan kura ile finale kaldı.

    final:
    fenerbahçe 3 - 1 altınordu

    --- alıntı ---
  • 69
    uyanık fenerbahçeliler eski şampiyonlukları türkiye kupasına da eklemeye çalışmıyorlar. direk profosyonel lig şampiyonluğuna eklemeye çalışıyorlar.

    her şeyi geçtim, saymaya çalıştıkları turnuvalar, şimdiki türkiye kupasının 4'te 1 'i olamaz ki 25 sene bu kupayı alamamaları kanıt. adamlar 2 maç sonucu kupa kazanmış,bunu şimdinin 34 maçlı profosyonel lig şampiyonluğuna saydırmaya çalışıyorlar.
  • 74
    öncelikle fenerasyon madem bu işe bir netlik getirmiyor, yapmamız gereken şey çok basit. hocasından, başkanına, futbolcusundan, taraftarına algı için bir yerlerini yırtıyorlar. hocası ''29. şampiyonluğa gidiyoruz'' diye açıklama yapıyor. sitesinden 5. yıldız propagansı yapılıyorsa eğer;

    bizde kafamıza göre liglerin tescil gerçeğini kenara atıp, 2010-2011 sezonu süper kupasının oynanmadığını var sayarak ve de o sezonun ikincisi trabzonspor'un şampiyonlar ligi'ne gittiğini göz önünde bulundurursak; fenerbahçe'nin şampiyonluğu 18 diye propagandaya başlayabiliriz. hatırlarsınız beşiktaş 1959 öncesi 2 şampiyonluk aldı, avrupa kupalarına katıldığı için. yasal olarak lig şampiyonu olarak tescillendi. trabzonspor 2. olarak avrupa kupalarına katıldığı için yasal olarak zaten şampiyon sayılmış oluyor. avrupa'ya ceza almadığı halde, göndermeyen de bizim kendi federasyonumuz. üstelik fenerbahçe voleybol takımı efsanesi mehmet ali aydınlar. şimdi bu aveller yine ''fötöcöydö bö ödöm'' naraları atmaya devam edeceklerine eminiz. arkadaş adama sormazlar mı şikeden 4 yıl sonra bu adamın şirketini, formanızın önüne kocaman sponsor yaptınız diye.

    yapmamız gereken sitemizde ki şampiyonluk sayılarını güncellemek. galatasaray 22, fenerbahçe 18, beşiktaş 13, trabzon 7, bursa 1 şeklinde düzenlersek ve hocamızdan, başkanımıza, taraftarımızdan, yöneticimize kadar her kamera gördüğümüzde bunu kamuyla paylaşırsak, nasıl sustuklarını o zaman görürsünüz.

    bizim algı yapmamıza gerekte yok bu konuda. inanın türkiye' de futbol severlerin yüzde 70 'i bu şekilde düşünüyor. yüzde 30'un neden bu şekilde düşünmediği herkesin malumu. bunların dediği gibi ligler tescillenirse altay'ın 14 şampiyonluğu oluyor. yani fener'den bile daha fazla şampiyonlukları var. üstelik yayın gelirinden daha fazla pay alacak altay bu şekilde. ancak hiç sesleri çıkmıyor. çünkü bu zırvalarla altay'ın bile işi yok.

    bu saatten sonra federasyon nasıl tescillerse tescillesin. benim için güncel şampiyonluk sayıları;

    galatasaray - 22
    fenerbahçe - 18
    beşiktaş - 13
    trabzonspor - 7
    bursaspor - 1
App Store'dan indirin Google Play'den alın