• 227
    galatasaray'ın muhtemelen tenezzül edip gitmediği 3-4 maçlık mahalle maçlarındaki şampiyonluklardır. biz de mahallede top oynarken tamamı fenerbahçe formalı bir takıma yenilmiştik zamanında. onu da saysınlar böyle böyle 40 yapar.

    forma tasarımına da ihtiyacı kalmaz böylece fenerbahçe'nin. direkt yıldız olarak maçlara çıkarlar. adamlar yapmış.

    https://www.dhresource.com/...low-five-pointed.jpg
  • 230
    yalan olmasının bir önemi kalmamış olandır.

    fenerbahçe camiası bu mesele üzerinde özellikle yayın gelirlerinde şampiyonluk sayısının belirleyici olduğu yıllarda ağır ağır da olsa akılda kalıcı propaganda yaparken, karşıt savlar istisnalar hariç pek benimsenmedi. artık kamuoyu fenerbahçe'ye bu konuda bir haksızlık yapıldığına, hak edilmiş şampiyonluklarının sayılmadığına büyük oranda inanıyor.

    ikinci husus ise, beşiktaş tarafı, işin sonunda fenerbahçe ile şampiyonluk farkı açılacak olsa da, kendileri de birkaç şampiyonluk elde etmiş olacakları için sessiz kalmayı tercih ediyor. hem fenerbahçe hem de beşiktaş'ın işine gelen bir konu haline geldiği içinse kabul görmesi bir nebze daha kolay oluyor.

    bugüne kadar bu işin çözülmemesini ise hukuki engellere bağlıyorum. o dönemki maçların, bugünkiler gibi tescil edilmemiş olması, aynı yıl içerisinde düzenlenen farklı turnuvaların türkiye şampiyonluğu olarak sayılmasının türkiye kupası ve süper kupa gibi turnuvaların da statüsüne etki edebileceği gibi sıkıntılı işler var. bu da büyük oranda fenerbahçelilerin aç gözlülüğünden kaynaklanıyor. oysa 6 birincilikleri olan milli kümeyi tescil ettirmeyi hedeflemiş ve sadece ona odaklanmış, hedef 29 yerine hedef 26 mottosunu benimsemiş olsalardı hem daha inandırıcı olurdu, hem de daha az hukuki engele çarpma riski olurdu. zaten sonuçta da öyle olacak gibi duruyor. hem 3 şampiyonluk eksik geldiği için mağdur edebiyatı da devam eder.

    bu post-truth sarmalında galatasaray tarafı, muhtemelen kendini rakibin oyununun içinde bularak beşiktaş'ın 2002 mart'ında ekstradan iki tane saydırdığı federasyon kupasıyla eşdeğer 1 şampiyonluğunu, milli kümede kazandığı 1 birinciliği ve sürpriz ganyan olarak (aynı anda aynı ligde mücadele ettikleri için bence olacak iş değil) kendi bünyesinden kopan ateş-güneş'in aldığı 1 milli küme birinciliğini saydırmak ister. böylece fenerbahçe ile şampiyonluk sayıları eşitlenir (25-25). ortalık resort otel logosundan geçilmez. yakışır. kimse itiraz etmez. konu unutulur.
  • 233
    fenerbahçe bu kadar için bence yeni değil uzun dönemli çalışmış.
    bizim kulüp yeni uyandı bence ve geç bile kalmış olabilir. önce sosyal medyada yukarda bir başka yazarın dediği gibi bu şampiyonlukların onların gerçekten hakkı olduğu, mağdur durumda oldukları gibi galatasaray dışında birçok taraftarlar tarafından destek görmeye başladı.

    sonra zaten kavgalı gibi göründükleri ve kulüp üyeliğinden ayrılmaya kadar giden nihat abileri ile olan husumeti bile isteye kaşıdıkça kaçırdılar ki ileri de bu teklifi önlerine getirdiğinde tekrar fenerbahçe aleyhine bir karar vermesinin önüne geçmek için ve bence tff konusunda da bu düzeni kurmuşken, 1959 öncesi şampiyonlukların sayılması teklifi bence tff onayından geçecek.

    bence şimdi uğraştıkları yegane yer meclis ve yargıtay. dün yaptıkları yargıtay ziyareti ile amaçlarının ne olduğu ayan beyan ortada, yoksa bir kulüp neden yargıtay başkanına ziyarette bulunsun var mı başka avrupa'da ya da dünyada örneği.

    meclis tarafına gelirsek, ali koç otomobil alanında büyük bir yatırım yaptı büyük ısrarlar sonucunda, belli ki üst makamlardan bir rica geldi ve karşılıklı sözler verildi ki daha önce red yedikleri bir şampiyonluk yalanını tekrar gündeme getirdiler ve alper pirşen 2 ay önce büyük müjde olarak olarak bahsedebildi, neye ve kime güvendikleri çok açık ve bu sefer olay çok ciddi.

    görünen o ki, medya da husumetli oldukları güntekin onay'a bile bu konuda fikirlerini empoze etmişler ki nihat özdemir'i konuk ettiği yayında, başkanın da dediği gibi bir karar organı gibi olumlu sonuçlanmasını beklediğini ifade etti, ligin yayıncısının programında milyonlarca taraftar izlerken bahsettiğim mağdurmuş gibi görünmelerini sağlayan olay bu işte. araştırmayan, okumayan bilgisi olmayanlar için haa italya liginde geneo'da 4 takımla şampiyon olmuş gibi zırvalarla bu hayale inanıp tff'nin vereceği olumlu bir karar da evet ya hak yerini buldu kafasına girecek galatasaray dışında ki bütün taraftarlar.

    gelelim bize... yazının başında bahsettiğim gibi bence geç kaldık. sadece yayına çıkıp tff'ye gönderilen belgeleri okumak bence yetersiz.

    1959 öncesi şampiyonluk yalanını belgelerle, tarihi araştırmaları ile gün yüzüne çıkarmış mehmet şenol gibi bir değeri, burak elmas'ın listesinde bile olsa çıkarıp konuşturalım gerek gs tv'de gerek trtspor, a spor gibi kanallar da ki herkes gerçeği öğrensin.

    bunun dışında gerek ankara'ya gerek tff'ye ultimatomları şimdiden verelim, fenerbahçe'nin lehine kararda protesto yürüyüşleri, yaklaşan seçimde galatasaray taraftarlarının oy gücünü iktidar partisi aleyhine kullanacak çalışmalar yapalım ki gözleri korksun.

    bu benim aklıma gelen belki yumuşak belki sert fikirler ama kesinlikle bu masa başı oyununa son verdirecek daha güçlü adımlar atmamız lazım. yoksa kaşla göz arasında türk futbolunu yine istedikleri gibi yönlendirip, istediklerini alacaklar.
  • 234
    yeterli kamuoyunu yaratabilirsek tff bir ortayol bulup konuyu tatlıya bağlar.
    o da şu;

    - bahsedilen şampiyonluklar vardır ve tescillidir. buna kimsenin bir itirazı yok zaten. ama bunları 59sonrasındaki ulusal şampiyonluklar ile toplamak doğru değildir. tff resmî sitesinde açıkça kimlerin hangi turnuvalarda kaç şampiyonluğu olduğunu ayrı ayrı yazar.

    - yıldız hesabına neyin dahil edileceği ise sorun, o da kökten çözülmek üzere yıldız konusu iptal edilir. havuzdan pay alma konusunda ise her turnuvanın ağırlığına göre bir katsayı belirlenip ona göre hesap yapılabilir.

    bu yöntem beni bozmaz, karşı cenahtan da hala buna da itiraz eden varsa şeref ve haysiyet konusunda olduğu kadar zeka konusunda da acziyet içerisinde olduğunu ispat etmiş olur.

    edit: ortayol şu an bizim için iyi ihtimal. atmosfer tamamen tersimize dönmüşken iyi çalışıp anca ortayola döndürebiliriz durumu.
  • 239
    malum camianın metin oktay edebiyatına,efsanelere saygı edebiyatına kimse inanmasın.

    metin oktay’ı sevmezler,diğer galatasaray efsanelerini sevmedikleri gibi,malum taraftarlar türkiye’ye gelmiş en efendi futbolculardan biri olan muslera’ya bile küfürler ettiler,ayağı kırılınca zil takıp oynadılar,hagi’ye neler söylediler,fatih terim covid olunca göbek attılar.

    metin oktay’a saygıymış,geçiniz bu işleri.
  • 240
    anlamiyorum, mustafa cengiz'in televizyona cikip "sikiyorsa kabul edin. ligden cekilir, her turlu tazminat davasini acar, uefa'ya goturur, gerekirse turkiye'de futbolu bitiririz. 25 milyon galatasaray taraftarinin da buna izin verenlerin karsisina cikmalari icin elimizden ne geliyorsa yapariz" demesi icin daha ne lazim?

    insanlara anladiklari dilden konusmak lazim.

    galatasaray'in bunu yapabilmesi lazim. bir yerde dur denilmeli bu ahlaksizliklara ve yuzsuzluklere artik. twitter'da gundem yapamiyorsak, televizyonlarda sesimiz cikmiyorsa, katarli efendilerimizi korkutamiyorsak, veya "siz onlari saydirirsaniz biz de sunlari saydiririz, 40 tane de bizim olur, secim sizin" diye resti cekemiyorsak, secimden dolayi koltuk hesaplarina efor harcamak daha isimize geliyorsa, mevcut iktidarla takismaktan korkuyorsak vs. vs. vs. *o zaman galatasaray bitmistir* arkadaslar; hepimize gecmis olsun.
  • 242
    uzun zamandır fenerbahçe yönetiminin üzerine algı oluşturduğu ve kabul ettirmeye çalıştığı ulusal olmayan şampiyonluklardır.
    galatasaray yönetimi gerekli girişimleri yapmadı, işi ciddiye almadı belki ama durum ciddi. çünkü bütün kurullar adamların elinde ve muhtemelen istediklerini kabul ettirecekler.
    benim anlayamadığım daha önce tbmm ve tahkim tarafından reddedilmiş bir karar için yeni delil olmadan tekrar tahkime gidiliyor ve bu karar sadece tahkimdeki 3-5 kişinin ağzından çıkacak söze mi bağlı ?
  • 243
    tam olarak şu şekilde sonuç vermesini beklediğim yalanlar.

    (bkz: futbola dair komplo teorileri/#3120484)

    öyle ya da böyle bu tartışma yayın gelirlerinin şampiyonalara verilen kısmına yönelecek diye tahmin ediyorum. fenerbahçe’ye ekstra gelir sağlayacak ve batmasını geciktirecek hiçbir uygulamaya izin verilmemelidir. yoksa ilgilendiğim tek şampiyonluk o an oynanan sezonun şampiyonluğudur.
  • 245
    super lig elma,
    türkiye kupası armut,
    milli küme kiraz,
    istanbul ligi üzüm olsun.

    kimse kiraz ve üzümleri inkar etmiyor amk yerinde. bunlar elmalarda galatasaray önde diye üzüm ve kirazları da elmaya çevirmek istiyorlar. ulan bu kadar basit işte. böyle mantıksızlık olur mu? hukuk kurulları bu dosyayı nasil kabul eder yahu? manyak mısınız demesi lazım daha en başta.
  • 246
    bir kere ligden çekilebilmemiz için, hiç borcumuzun olmaması gerekir. o kadar borcu kim ödeyecek. o yüzden geçiniz bunu.

    yaptırım olarak belki havuzdan çıkabiliriz. kendi maçlarımızı pazarlayıp, satabiliriz. buna da muhtemelen sistem müsaade etmez ama eğer başarabilirsek galatasaray'ın olmadığı yerde yayıncı kuruluş, lig için vereceği parayı yarı yarıya azaltır. kalan 19 takım yüklü para kaybeder.

    daha önce resmen reddedilmiş bu saçmalığa izin veren galatasaray camiasının her ferdi, "bakın özellikle camia dedim yönetim* demedim", şikecilerin masa başı oyunları ile istediğini almasına ses etmeyen her galatasaraylı vebal altındadır.

    bunların şampiyonluk sayısının 1 azalması gerekirken, küme düşürülmeleri gerekirken, üstüne bir de haybeden 9 şampiyonluk almaları hepimizin ayıbıdır.
  • 247
    bu saçmalığın onaylanması halinde türkiye'de futbol denen şey benim için o dakikada biter.

    galatasaray camiası içerisinde bu konuyla alakalı olarak galatasaray'ın hakkını yediren kim varsa, başta yetki sahipleri olmak üzere bütün haklarım haramdır.

    o federasyonun milli takımını falan desteklemem. ki şu görüntüyü ne zaman izlesem duygulanan biriyim:
    https://youtu.be/5i5SzlaraDM

    tüm bunlara rağmen birtakım mevcut şeyleri desteklemeye devam edecek, kendini galatasaray taraftarı olarak tanımlayan mahluklara ise ağır söverim.
  • 248
    "eğer bir yalanı yeterince uzun, yeterince gürültülü ve yeterince sık söylerseniz, insanlar inanır. insanlara bir yalanı inandırmanın sırrı, yalanı sürekli tekrar etmektir."

    "söylediğiniz yalan ne kadar büyük olursa o kadar etkili olur ve insanların o yalana inanması da o kadar kolaylaşır."

    nazi propaganda bakanı goebbels.

    taa şükrü saracoğlu zamanlarından beri nazilere hayran, ırkçılığı defalarca kez tescil edilmiş efsaneleri, teknik direktörleri olan bir kulübün, nazi propagandalarını taklit etmemesi elbette düşünülemezdi.

    kimin kaç yıldız taktığı inanın sikimde değil. (adı güzel sözlüğümüzden özür diliyorum ama başka bir kelime bulamıyorum) zaten uzun zamandır travma üstüne travma yaşayan ve ne yapacaklarını şaşıranlara tutunacakları bir dal gerekliydi. neredeyse tarihleri boyunca böyleydiler. en iyisi, müzemizdeki yarım kupayı ve o kupanın yarım olma sebebini düşünüp, gerçeklikle bağları her geçen gün daha da zayıflayan bu eziklere gülüp geçmek. çünkü ne kadar çabalasak, yalanlarını yüzlerine vursak da, bu istekleri kabul edilecek.

    burası türkiye. goebbels'in metodlarını uygulayanlar sadece onlar değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın