2002-03 Hazırlık Maçı
0 - 0
  • 2
    bir cuma akşamı marpafut yani "marbella paradise of football" tesislerindeki municipal stadyumu'nda oynanmış ve show tv'den yayınlanmış olan maç. tıpkı o hazırlık kampındaki diğer iki maçımız gibi. eski açık sarı desene belgeselinin haberi niteliğinde bir reklam teaser'ı girmişti devre arasında. daha doğrusu galatasaray.org'un bir reklamı gibiydi daha ziyade. maçın gollerini, röportajları falan siteden wma ya da mpeg olarak yükleyip izleme özelliği mi ne gelmişti*. sonradan eski açık sarı desene'de yer alacak olan bir soyunma odası görüntüsüydü reklam, sonunda da güncel haberleri galatasaray.org'dan takip edebilirsiniz tarzından bir sloganla duyuruluyordu bu yenilikler.

    her anlamda enteresan bir maçtı. 6 kasım 2002 fenerbahçe galatasaray maçı'nın yaralarının yeni yeni sarıldığı dönemler... maçın kendisi, o skor, maçta yaşanan olaylar, özhan canaydın'ın her golden sonra alkışlaması, tribün ile yönetim arasında yaşanan olaylar zaten yeteri kadar yaralayıcıydı. üzerine 3 sezon sonra avrupa'ya kasım ayında veda etmiştik. ligde liderliği beşiktaş almıştı, hatta iç sahada üst üste lig maçı kazanma rekorunu kırdıktan sonraki ilk maçta yenerek puan farkını açmıştı.

    (bkz: 8 aralık 2002 galatasaray beşiktaş maçı)

    kabus gibi geçen bir buçuk ayın ardından devre arası ve yeni yılla yeni umutlara yelken açılmıştı. taraftar kendi iç dünyasında sakinleşirken takım da marbella'da hem huzur hem güç depoluyordu. o kampın ilk hazırlık maçı da bu karşılaşma idi. o tarihlerde bayern münih 2 yıl öncenin şampiyonlar ligi şampiyonu, galatasaray da 3 yıl öncenin uefa kupası şampiyonuydu. enteresan şekilde iki takım da ilk turda veda etmişti şampiyonlar ligi'ne, bayern münih için her zaman öyle ama bizim için de o yıllarda ciddi haber değeri vardı ilk turda avrupa'ya veda etmenin.

    o bakımdan iki takım açısından da, hem futbolcular hem de taraftarlar için o sezonun ikinci yarısında özlemi duyulacak türden bir karşılaşmaydı. ve şimdilerde pek akla hayale gelmeyecek şekilde şifresiz olarak yayınlanmıştı. show tv'nin kadrolu uzak yerler spikeri öztürk pekin'in anlatımıyla güzel bir cuma akşamı yaşatmıştı bizlere.

    10 günlük kampın sanırım 5. gününe falan denk gelir bu maç, buna rağmen takımın üzerinde özellikle ruh olarak olumlu işaretler görmek sevindirmişti. özeti olan ve golsüz bitmiş bir hazırlık maçını dakika dakika anlatmak mümkün değil zaten. ama taraftar olarak mutlu etmişti beni. zaten 6 kasım 2002 fenerbahçe galatasaray maçı ile başlayan 8 maçlık seride 4 galibiyet 1 beraberlik çıkarabilen takım devre arası sonrası 10 maçta 9 galibiyetle 27 puan almayı bilmişti. ancak iç sahadaki iki birbirinden tartışmalı beraberlik ve sondan bir önceki hafta artık şampiyonluk maçı haline gelen inönü deplasmanındaki sergen attı şampiyonluk geldi golü sonrası şampiyonluk beşiktaş'a kaybedilmiş ya da kaybettirilmişti...

    velhasıl, bayern münih'in as kadrosuna karşı kafa kafaya oynayabildiğimiz dönemlerdi. daha da önemlisi moral kazanıp kendini bulmak için bayern münih ile hazırlık maçı ayarlayabildiğimiz, aynı şekilde rakibin de dengi bir rakip olarak bizi düşünebildiği güzel günlerdi.

    şimdi adamları ekran başında izlerken bir an kendimizi rakibin yerine koyduğumuzda ürperiyoruz...
App Store'dan indirin Google Play'den alın