• 1
    bir futbol klubü için en uygun gördüğüm transfer yöntemidir. öncelikle bu yazıyı neden şu anda yazdığımı açıklamak istiyorum. bildiğiniz gibi kiralık futbolcumuz kostas mitroğlu takımımıza veda etti. benim de konu hakkında 2018 - 2019 sezonu ara transfer döneminde bir şeyler karaladığım fakat çaylak olduğum için paylaşamadığım yazım aklıma geldi. ben de bu boş zamanımda bu yazıyı düzenleyerek paylaşmak istedim.

    1.5 yıllık futbolcu transferleri beni özellikle mutlu eder, tam olarak nedenini açıklayamasam da kış günü gelen bu transfer haberi adeta karlı bir günde eve girip kalorifere yapışmış halde çay içerek ısınmak gibi gelir bana hep. malesef bu konuda en büyük etkenin yaz dönemi transferlerinin sürekli geç kalmasından dolayı kampa yetişememesi; otomatik olarak üç dört haftayı uyum süreciyle geçirmesi ve bir türlü beklenen performansı verememesinin bilinçatıma yerleşmiş olması olarak görüyorum. peki bunun normal oyuncu kiralamadan ne farkı var diyecek olursanız, yaz transfer dönemlerinde kiralanan oyuncular genellikle bir yıllık kontrata sahip oluyor (steven nzonzi transferi gibi istisnalar hariç). dolayısıyla bir sonraki sene oyuncunun yerine tekrardan birini aramak zorunda kalıyoruz ve durum kendini tekrarlamaya devam ediyor. ancak ara transfer döneminde kiraladığınız oyuncu öyle mi? sezon bittiğinde takımda bir sene daha durması garanti olan, altı aydır takımla birlikte antrenmanlara çıkan oyuncunuz hazır. uyum sorunu yok, yerine yeni oyuncu arama yok. kiralık futbolcuların da maliyetlerinin genellikle düşük olduğunu hesaba katarsak; çok uygun fiyata toplamda iki sezon oyuncudan yararlanmış oluyoruz.

    sanırım kostas mitroğlu transferinin takıma uymaması en çok beni üzmüştür. kendisi tam ideal transferdi. 2018 - 2019 sezonu ara transfer dönemini düşünecek olursak inanılmaz bir şekilde forvete ihtiyacımız vardı, takım adeta forvet diye yalvarıyordu. işte böyle bir dönemde kadromuza kattığımız kostas mitroğlu adeta bir kurtarıcı gibiydi. sadece süper lig 2018-2019 sezonunda değil süper lig 2019-2020 sezonunda da katkı alacaktık, özellikle yarım sezonda takıma alışacak ve sonraki sezon esas performansını gösterebilecekti. ayrıca kendini biraz toparlasa ikinci devre gol yükümüzü çekebilecekti ancak malesef mitroğlu beklediğimiz mitroğlu çıkmadı. mitroğlu'nun olmamasıyla ilgili birçok farklı neden var ve bu nedenler güncel konunun dışında kalıyor. bu nedenler ilgili futbolcunun başlığında halen tartışılmakta zaten. keşke mitroğlu takımımıza uyum sağlamış olsaydı da bu entryi daha mutlu bitirebilseydim.

    ffp ve sattığın kadar al kontrolünde olduğumuz için daha çok kiralık transfer göreceğimizi düşünüyorum. bu yüzden umutlarımı diri tutarak 2019 - 2020 sezonu ara transfer döneminde gelecek olan kurtarıcı kiralık transferimizi beklemeye başlıyorum *. son bir not olarak da steven nzonzi transferine bir paragraf açmak istiyorum. mitroğlunun uğrattığı hüsranı uzun süreli kiralık oyuncumuz olarak kendisinin teselli etmesini canı gönülden umuyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın