• 2
    senaryo1:
    ziyech sağ kanat-kerem forvet arkası-zaha sol kanat.

    bu durumda kerem forvet arkasında atamadığı her pas bir sürü sosyal medya lincine sebep olacak. zaha ve kerem’in beden dili üzerinden bir sürü edebiyat. nedense kerem’in her şeyi süper ve sürekli yapması bekleniyor. ayrıca kerem sola yatık oynayacağı için oyunun merkezi sola kayacak, sağ kanatta önüne değil ayağına top isteyen ziyech topla çok az oynayacak ve etkinliği düşecek.

    senaryo2:

    ziyech sağ kanat-zaha forvet arkası-kerem sol kanat.

    bu durumda zaha 10 numara/forvet arkası oynamaya çalışsa da yardımcı forvet/ikinci forvet gibi oynamak durumunda kalacak zaha; sistemi 4-2-3-1’den 4-4-2’ye çevirecek. alan parselizasyonu komple bütün takım oyuncuları için değişecek. büyük risk.

    senaryo3:
    zaha sağ kanat-ziyech forvet arkası-kerem sol kanat.

    25 26 yaşına kadar zaha sağ kanat oynadı. sonradan sol kanat forvete evrildi. daha çok efor sarfettiren, klas hareketlerini daha az gösterebileceği bir çizgide oynamayı kabul eder mi emin değilim. sacha arkasını iyi toplar böyle de bir avantajı var. yıldızlar için kerem’i yerinden oynatmamak da moral açısından önemli bir detay olur.

    senaryo4:
    kerem sağ kanat-ziyech forvet arkası-zaha sol kanat.

    zaha sol kanatta angelino ile daha iyi anlaşacak gibi. çünkü topu ayağında dinlendiriyor, angelino koşu atmak için fırsat buluyor. kerem çok arayan isteyen bir oyuncu olduğu için risk alarak kendi bişeyler yapmak istiyor. aslında bu özelliğini sağ kanatta çizgiye inerek yapsa sorumluluğu azalır ve daha verimli olabilir. çizgide 10 numara oynamakla ribery keita gibi topu sürükleyip topu doğru yere çıkarmak arasında fark var. zaha istediği bölgede solda oynar. senaryo3’deki gibi ziyech zaten hollanda ligi zamanları gibi 10 numarada en geniş açıda klas paslarını ve şutlarını konuşturur. sağında solunda iki tane hareketli çizgi oyuncusunu iyi besler.
  • 3
    en geç iki haftaya birlikte oynamaya başlayacak üçlü.

    çok tehditkâr fakat arkaları nasıl toparlanacak, gerçekten büyük soru işareti. tek çare üçlü defansa dönüp arkalarını üç orta saha ile desteklemek sanki.

    gec oldu yat diyenler olacaktır fakat belki de 3-6-1 gibi bir düzen gelecek.

    nando
    boey-nelsson-davinson
    torreira-ndombele-demirbay
    ziyech-kerem-zaha
    ıcardi
App Store'dan indirin Google Play'den alın