26 kasım 2019 galatasaray club brugge maçında gayet iyi oynadığını düşündüğüm samuray. iyi oynamasının sebebi önünde babel yerine ömer bayramin oynaması. bu zamana kadar boşuna gömüyormuşuz seni, sorun babeldeymiş.
26 kasım 2019 galatasaray club brugge maçında sezonun en iyi performansını gösterdi. yine de ben çok da övülecek bir şey yapmadığını düşünüyorum. bu maçtaki oyunu bu kadar övülüyorsa çıtayı ne kadar düşürdüğünü anlayın.
1 aralık 2019 trabzonspor galatasaray maçında 28. dakika gibi bomboş durumda öyle bir orta yaptı ki izleyenlerin gözleri kanadı. mariano ölümse kendisi de sıtma işte. fazlası değil maalesef.
1933
taraftar ve seyirciden küfür yeme konusunda mariano, marcao, soso ve belhanda ile kıyasıya yarışa girmiş eski sol bekimiz. aslında sadece bu maç özelinde değil bu durum ama yine de (bkz: 1 aralık 2019 trabzonspor galatasaray maçı) ekleme: bu maç özelinde mariano yarışta epey geride.
1934
artik kabak tadi vermis oyuncu. bir tane isabetli orta yap be adam yeter ya!
iş ahlakı sebebiyle her zaman başarılı olmasını istediğim yetersiz topçu. savunma özellikleri üst düzey olsa da özellikle orta açamaması çok büyük dezavantaj oluyor. oyunu genişleten bir bek olmadığı için hücumda sıkıntı yaşıyoruz ancak bazı özelliklerine de değinmek gerek. öncelikle half space'e etkili koşullar yapabiliyor ve içe kat edip şut atabiliyor. kanatta beceriksiz olduğu kesin ama kendisinin hücum özelliklerini içe kat eden ve half space e kaşın bir bek olarak tanımlamak hücumda da verim alabiliriz. edit: bu arada kendisinin çok iyi bir stoper olabileceği de kanaatindeyim. boyuna rağmen iyi de zıplıyor.
1940
her zaman söyleceğim. gönderilene kadar sağ bek oynatılmalı. ciğer hastalığına rağmen, bu aralar çok kötü olmasına rağmen canla başla çalışıyor. 6-0 lık real madrid maçı haricinde büyük hatasını görmedim. takım kötüyse o da kötü, takım iyiyse o da iyi. ama 90 dakika bindirdiğini bilirim.
not : sultans of europe aynı sezon beşiktaş maçında fernando'ya çizgiye inerek sol ayağıyla yaptığı diğer bir asisti hatırlattı. teşekkürler.
1942
1 aralık 2019 trabzonspor galatasaray maçında attığı golden sonra, muhtemelen de golün moraliyle, rakibin çok tehlikeli bir atağını kesmiştir. çok süratli şekilde geriye dönüp araya girdi bir pozisyonda, bizim ceza sahamız içerisinde.
biz hep hücumda yapamadıklarına bakıyoruz ama işin bu tarafı da var.
1943
japonlarla calisan herkes onlarin ne kadar yuksek is ahlakina sahip olduklarini bilir.
belki odadaki en akilli, en bilgili, en kivrak zekasiyla sorunlari cozebilecek adam japon arkadasiniz degildir, ama en cok calisacak olan odur. bunlar elbette kisiden kisiye degisebilen ozellikler, lakin toplum olarak, kultur olarak ve hatta inanclari geregi boyledir japonlar. bunu aralarinda yillarini gecirmis bir insan olarak yaziyorum.
bu yuzden nagatomo'yu yetersizliginden dolayi elestirebiliriz ama sanmiyorum ki elinden geleni yapmamak ile suclayabiliriz. elinden geleni yapmayan yarim duzineden fazla kagit uzerinde cok kaliteli adam var takimda. geldiginde de kapasitesi belliydi, yasinin ilerlemesi ve cok daha onemlisi *takim olarak iyi calistirilmamamizdan dolayi* dususe gecmesi de surpriz olmamali. boyle olacagi da belliydi, alinirken de, alinmasi kutlanirken de. bu basligin o zamanki mesajlarina bakabilirsiniz.
kaldi ki, sadece galatasaray'a degil, turkiye'ye gelip de potansiyelini zorlayan kac oyuncu var? %99'u daha da iniyor topcularin. nagatomo da oyle oldu. bu bizim beceriksizligimiz.
az önce (bkz: 4 aralık 2019 galatasaray tuzlaspor maçı) 'nda candreva ortası yaptı. tek fark orada topa lautaro vurdu burada taylan. sanırım ocağa kadar sağ bekimizi bulduk.
1950
(bkz: #2808294) mariano zulmüne karşı sağbekte denenmesini önermiştim. 4 aralık 2019 galatasaray tuzlaspor maçında en azından kuvvetli olan ayağıyla eveleyip gevelemeden önüne geldimi kesiyor ortayı.