• 1
    süper lig'te her 5 şampiyonluğa 1 yıldız verilen sistemdir, bence saçma bir sistem olup kaldırılması gerekir; zaten güncel şampiyonluk sayıları resmi sitede yazmaktadır ama biz yine de hatırlatalım:
    galatasaray = 23
    fenerbahçe = 18+1
    beşiktaş = 16
    trabzonspor = 8-1
    eğer bu sistem kaldırılmayacaksa düzgün uygulanmalıdır, herkes kafasına göre yıldız koyacaksa galatasaray avrupa kupası ve süper kupa için +2 özel şaşalı yıldız ekleyip 6 yıldız kullanma hakkına sahip olmalıdır.
  • 5
    aptalca bir sistem. masturbasyondan başka bir seye yaramıyor. avrupada neredeyse hiç bir reputasyonu olmayan ligimizde 50 kere sampiyon olsan, 10 tane yıldız taksan ne yazar. zaten farkındaysanız bu işlere en çok kafa yoranlar da lokal dusunce yapısından cikamayan fenerbahce ve besiktas kulupleri. biri tarih oncesi devirden 2 tane ne idugu belli olmayan sampiyonluk uydurur, digeri 100 yil once 2 macla kazandigi bi kupayi sampiyonluk saydirmaya calisir. farkindaysaniz anadoludan baska bir basari kriteri olmayan tipler bu islerle kafayi bozmus. bizim odagımız daha global basarilar olmalidir.
  • 6
    bu başlığın ilk entry’sinde detaylı açıklamıştım ama malum fener logosunu değiştirince tekrar hatırlatma gereği duydum;
    eğer yıldız sistemi kaldırılmayacaksa biz de uefa ve süper kupa için özel 2 yıldız ekleyebiliriz, fb beko euroleague kupası için armasına özel yıldız ekledi; biz de aynı şekilde yapabiliriz.

    bana kalırsa bu yıldız sistemi çok boş bir uygulama, ilkokuldayken hoca soru sorardı doğru cevabı bilene dersi sevdirmek için kurdele takardı bu yıldız sistemi de onun gibi bir şey resmî şampiyonluklar zaten belli tff sitesinde yazıyor.
  • 7
    kaldırılması gereken sistem.

    açıkçası işin tadı kaçtığı için bence bu uygulamaya son verilmeli. bunu beğenen, olması gerektiğini savunan ve fenerin saçmalıkları yüzünden biz niye uygulamadan vazgeçelim diyecek olanlar vardır ancak benim için olmasa da olur. adamlar yıldız muhabbetine susmadılar. ve gerçekten iş saçma bir noktaya gidiyor.

    yıllardır süren başarısızlıklarını bir yıldız muhabbetiyle kapatıyor, aslında işimize geliyor taraftarlarını uyutmaları ama gerçekten tadı kaçtı benim gözümde. federasyon bunların 59 öncesi talebini haklı olarak ret edecek. o zaman da susmayacaklar. bir sene önce bize şampiyonluklar verilse bile biz yıldız kullanmayacağız dedikten sonra sanki çok önemli bir şey gibi hakkımızı niye kullanmayalım diyerek 5 yıldızlı logo tescillediler.
  • 9
    dünya kupası'ndan aklınıza gelebilecek tüm yerel liglere kadar var olan sistem. bir takım illegal şekilde kendisine fazla yıldız takıyor diye kaldırılmasının hiçbir manası yok. bu aşırı şımartılmış arsız heriflere bir gün mutlaka dur denecektir, bu öyle oldu bittiye getirilebilecek bir şey değil.

    öte yandan biz bileğimizin hakkıyla 23 şampiyonluk kazanıp rakiplerimize üstünlüğümüzü kanıtlamışız, huzurumuz kaçmasın diye niye bunun kaldırılmasına razı olalım?
  • 10
    galatasaray'ın 4. yıldız muhabbetinin bir sonucu olarak bugün kaldırılması istenen sistem. o dönem bu işin artık kabak tadı verdiğini, fazla uzatmamamız gerektiğini söylemiştim. ancak taraftarımız gördüğü her yere yıldızlı amblem kullanın diye müthiş bir pres uyguluyordu. halbuki sadece maç formasında olması yeterli bence. hatta ligde aldığımız şampiyonlukların şampiyonlar ligi maçında yıldız olarak kullanılmasını dahi saçma buluyorum. o gün bu işin cılkını çıkartan taraftarımız rakibimizden böyle bir kontra geleceğini ve işin artık tiksinç bir boyuta gideceğini düşünemedi tabi.
  • 11
    beş şampiyonluğa bir yıldız verilen sistem.

    ter kokan halı saha yeleklerini giymemek için verilen mücadelenin bile ne olduğunu bilmeyen bir yalı çocuğunun ıslak hayalleri. masa başında aynı sezonda çift şampiyonun çıktığı, yedeklerin başka a takımın başka turnuvada oynadığı dönemlerin, milli eğitim kupasının şampiyonluklarını kovalamak.

    yok öyle kulüp logosuna 5 yıldız ekleyip sahaya çıkmak. kulüp logosu değişirse boks şubesi dahil aynı logoyu kullanmak zorunda. futbol dahil ilgili federasyonlara derdini anlatıp, logoyu öyle kullanmaları gerek. basket takımıda 1 yıldızlı formasının altına beş yıldız eklesin bakalım neler oluyor. bomboş bir mevzu.

    stada adını verdikleri eski başbakan bunu zamanında akıl edememişte, bizim kurnaz yalı çocuğu taraftarı uyutmak için ortaya atıyor bunları hep, alıcısı da var tabii, yazık..
  • 13
    5 yıldız safsatasının kaldırılması gerekirken yıldız sisteminin kaldırılmasının istendiği garabet olmayan sistem.

    bunun yerine benim başka bir önerim var. 10 şampiyonlukta bir yıldız verilsin takımlara avrupa’da olduğu gibi. yoksa bu gidişle bizim armanın etrafı galaksi olacak. 7-8 yıldızlara ulaştığımızda nereye koyacağız hiç düşünen oldu mu? armanın orijinalliği bozulacak 10 yıl içinde.
  • 14
    bu sistemin sonlanması belki fb’ye istediğini vermek gibi görünebilir ama gerçek şu ki bunun zaten sürdürülebilirliği yok. 6. yıldızı aldık diyelim(gerçi fb’yi 5. yıldızda durduran şey olmasa onlar şimdiye takmıştı), bir logonun üzerinde bu kadar yıldız olamaz, olursa da bi kıymeti kalmaz. ya da önümüzdeki yıllarda şampiyonlar ligi’nde lig sistemine geçildi ve olması gerektiği gibi türkiye’den daveti biz aldık, bu dönemde ligde fb veya bjk güle oynaya şampiyon olacaklar.
    bu yüzden benim gönlümden geçen avrupa’da aldığımız kupayı temsil eden 8 köşeli 2 adet yıldız kullanmak. gerçi fb öyle bir camia ki bunun üzerine general harrington kupası aldık deyip 1 yıldızı logolarına eklerler.
  • 17
    şahsen fenerbahçe'nin 5 yıldız talebini umursamayan ve armasına taksa bile umrunda olmayacak benim için anlamsız bir olay. biz uefa kupası için, süper kupa için , 2002 dünya kupası üçüncülüğü için, türkiye' nin en çok tanınan markası olduğumuz için koca galaksiyi taksak, galatasaray formasının üstünde ufak kalır, ne yıldızı! burdan da bütün galatasaraylı kardeşlerime seslenmiş olayım; lütfen kendinizi bu adamlarla kıyaslayacak kadar alçaltmayın. tartışmayın, boşa emek harcamayın, zira şizofreni tedavisi olan bir hastalık değil.
  • 18
    italya'da 10 senede bir verilendir.

    juventus'un 36 şampiyonluğundan ötürü 3 yıldızı vardır. ilkini 1958, ikincisini 1982, üçüncüsünü ise 2014'de takmışlardır.

    milan ve inter'in 19'ar şampiyonluğu vardır yani yıldız sayıları 1'dir. yakın zamana kadar 18-18'di, 21'de inter, 22'de milan aldı ligi.

    inter ilk yıldızını 1966'da takarken, milan 1979'u beklemişti.
    inter için bugün ikinci yıldızın günü. hem de ezeli rakibi karşısında.
    (bkz: 22 nisan 2024 milan inter maçı)
  • 19
    almanya'da 3 şampiyonluğa 1 yıldız, 5 şampiyonluğa 2 yıldız, 10 şampiyonluğa 3 yıldız, 20 şampiyonluğa 4 yıldız verilir. sonraki rakamı bilmiyorum ama örüntü 40 şampiyonluğu gösteriyor. fenerliler kızacak ama bundesliga'nın 1963'teki kuruluşundan önceki ve eski doğu alman ligi'ndeki şampiyonluklar yıldız hesaplanırken dahil edilmez. almanya'daki gibi artan oranlı bir yıldız sisteminin en doğrusu olduğu kanaatindeyim.

    biz beşinci yıldızı taktıktan sonra zaten fenerbahçe çakma yıldızlarını unutacak. gerçeği varken çakmasını kim ne yapsın. yıldız sayısı 6-7-8 falan olunca da formada, logoda kötü duracak. eninde sonunda bu yıldız işine bir düzenleme gelecek. fenerbahçe lobisi tamamen yok etmek de isteyebilir bu sistemi.
  • 20
    galatasaray'ın 25. ve 30. şampiyonlukları arasında bir noktada "çok yıldız oldu yea" bahanesiyle değiştirilecektir. bu sezon şampiyon olursak 5'i takmayalım diye bu yaz bile gelebilir.

    gönlüm italya'daki gibi 10 şampiyonluğa 1 yıldız denk gelecek şekilde değişmesinden yana olsa da - süper lig için altı yıldızlı forma nedir amk, bombası bile olmayan geri kalmış ülkelerin komutan apoletlerine kainatı koyması gibi boş bir hareket - fenerbahçe'ye yarayacağı için böyle bir şey olduğunda tam olarak içime de sinmeyecek.
  • 22
    10 şampiyonluğa 1 yıldız adaletli bir sistem olacaktır. keşke yıldız sistemi getirildiğinde yönetmeliğe "takımlardan biri 30 şampiyonluğa ulaştığında sistem 10 şampiyonluğa 1 yıldız olarak revize edilir" maddesi konsaydı.

    şimdi böyle bir olaya kalkışılsa ve biz 30. şampiyonluğa ulaşan ilk takım olsak; trabzonspor'dan 1 yıldız, beşiktaş'tan 2 yıldız, duruma göre fenerbahçe'den de 1 ya da 2 yılıdızın geri alınması gerekecek. buna da kimse kolay kolay ikna olmaz. beşiktaş ve trabzonspor kaybettikleri yıldızları kolay kolay geri kazanamazlar. fenerbahçe bizim ilk üç yıldızı takan takım olmamızı baltalamak için her şeyi yapar. kısacası bu saatten sonra ya yıldızlar kalkar, ya da güneydoğu afrika ülkesi komutanları gibi yıldızlarla dolu formalarımızla oynamaya devam ederiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın