• 1
    yuvamız ali sami yen'den yeni yuvamız arena'ya geçişte değişen şartlara uyum sağlamak için yapılması elzem olan iş. türk telekom arena'daki maçlar, hem staddayken hem de televizyondan izlerken premier lig havası veriyor. bu tip stadlarda artık dümdüz ritmlerde marş söylemek rakibi etki altına almak ve kendi takımını ateşlemek adına hiç bir katkı sağlamaz. yapılması gereken oyun içerisinde anlık tepki vermek, güzel hareketleri özendirmek, hakemi ve rakibi baskı altına alacak tepkileri koymaktır. tezahürat ve marşlar da yerinde güzeldir, mesela maç koptuğunda eğlenmek için, geriye düştüğümüzde cesaretlendirmek için, takım uyuştuğunda gaze getirmek için. bu dönüşüm kaçınılmaz. direnç gösterenler olacaktır, ultraslan gibi, zira bunların büyük kısmını oluşturan gerçek hayatta hiç bir şey olamamış insanların kendilerini önemli görmelerini sağlayan bir yer orası ve bu ayrıcalıklarını kaybetmek istemeyeceklerdir. ama adnan polat'ın kaçınılmaz olarak görevi devretmesinin ardından önlerinde sadece iki seçenek kalacak, ya değişime ayak uyduracaklar ya da azalarak bitecekler.
  • 3
    sahada bulunan 6 yabancı futbolcunun hiçbirisi söylenen tezavhüratlardan birşey anlamıyorlar. ne dedikleri hakkında en ufak fikirleri yok.

    halbuki güzel bir hareketin, iyi bir mücadelenin, kazanılan bir topun, iyi bir pasın sonrasında alkışlandığı zaman bu alkışlamanın kendisi için olduğunu anlar. bu alkışlanma onu daha iyi motive eder. arenada 50 bin kişi tarafından alkışlanmak futbolcuya doğrudan doğruya katkı verir, onu gaza getirir, motive eder. çıkarılan yüksek desibellik anlamadığı ses ne kadar motive eder?

    tribünlerde laylay lom bitsin istemem, onlarda olsun ama yeri ve zamanında olsun. rakip atak yaparken sen varya sen demenin, saldır galatasaray demenin manası olmuyor.

    maçta skor avantajını yakaladığın zaman şarkılar, türküler söylensin, zafer marşları söylensin isterim.
  • 4
    pasolig varken mumkun olmayandir. malum sahisin hosuna gitmeyen tezahurat veya protestolari onlemek icin getirilen, sike ve irkcilik gibi turk futbolunun çamura saplandigi igrencliklerle birlikte futbol kulturunu dinamitleyen bu kanun disi uygulama sonrasi tribun doluluklari dramatik olarak dusmustur. boylesi bir ortamda yeni bir tribun kulturu maalesef sadece hayaldir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın