• 1
    6 mart 1980 ankara doğumlu milli hentbolcumuz.

    dünyanın en iyi 5 kadın hentbolcusundan biridir.her hangi bir erkek hentbol takımında rahatlıkla oynayabilecek kapasiteye sahiptir.

    şu anda romanya'nın oltchim râmnicu vâlcea takımında oynamaktadır.kendisi şöyle bir açıklama yapmıştır bir kaç gün önce:

    --- alıntı ---

    hentbolda türkiye'nin ''avrupa'daki yüzü'' olan ve iki sezondur romanya'nın oltchim valcea takımında forma giyen milli sporcu yeliz özel, galatasaray, beşiktaş ve fenerbahçe'nin ligde yer almaları durumunda türkiye'ye döneceğini söyledi.
    avrupa'da ''en iyi'' 4 hentbolcu arasında yer alan yeliz özel, daha önce norveç ve makedonya liglerinde de oynadığını anımsatarak, rumen takımına alıştığını kaydetti.
    oltchim valcea ile avrupa şampiyonlar ligi'nde mücadele ettiklerini ve birinci grubu lider olarak tamamladıklarını anlatan özel, ''bu yıl ikinci senem ve romanya'ya alıştım. hiç bir sıkıntım yok. romanya'da hentbol adına istediğim her şeye sahibim. belirli bir şöhretim var. bu yüzden de kaldım. eğer türkiye'de kalsaydım kayıplarım olabilirdi'' dedi.
    avrupa hentboluyla türkiye'dekinin farklı olduğunu ve avrupa'da insanların daha fazla ilgi gösterdiğini anlatan özel, ''romanya'dayken türkiye'den teklifler geldi. ancak dönmek istemedim. şu an galatasaray, fenerbahçe, beşiktaş'ın bayan hentbol takımı kurma yönünde çalışmaları var. bu üç büyüğün hentbolda yer alması ligi güzelleştirecek. bu üç büyük takımdan birisi olursa türkiye'ye dönebilirim. bu takımlar girdiği zaman hedefleri de büyük oluyor. ben de bu üç büyüklerden, hedefi olan bir takımda oynamak isterim. takımlar avrupa'da başarıyı hedefleyecek. türkiye'de güzel şeyler oluyor. artık erkekler ve bayanlar ligi televizyondan canlı yayınlanıyor'' şeklinde konuştu.
    --- alıntı ---*

    galatasaray kadın hentbol takımı seneye kurulduğunda kendisinin yanına yapacağı 3-5 kalburüstü sporcu ile rahatlıkla şampiyon olabilir.

    türkiye'de hentbol çok popüler bir spor olmadığından çok tanınmasa da kendisi avrupalıların çok iyi tanıdığı çok ünlü bir hentbolcudur.ve de çok iyi mütevazi bir insandır,bizzat tanıyan biri olarak söyleyebilirim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın