• 42
    yine yüksek sesle dillendirilmeye başlanılan istek.
    önce fetö sizi şampiyon yaptı dediler, fetö bitti , şampiyon biz olduk.
    sonra var geldi artık şampiyon olamazsınız dediler, yine şampiyon olduk.
    aslında fetö bitmemiş, hakemler galatasaray'a çalışıyorlar diyorlar şimdi de ve bu nedenle yabancı hakem istiyorlar.
    peki yabancı hakem gelince kimin şampiyon olacağını yazmama gerek var mı?
    o zaman da işi mason localarından illuminatiye bağlarlar.
    hayır biz de çok iyi yönetilmiyoruz, bir sürü de hata yapıyoruz ama bu, başarısızlığını kabullenemeyen paranoyakların sürdürülebilir bir şekilde başarılı olma şansları sıfır.
  • 58
    boş muhabbet.
    yabancı hakem gelse kim seçip getirse onun adamı denecektir. markus merk maraton’a geldi. kıçı başı oynadı adamın.

    hatta abartıyorum, günün birinde yapay zeka iyice gelişse ve sahada hakeme gerek kalmasa yine itiraz gelir.
    derler ki, kodlayan adam şu takımlı. renklere göre karar veriyor bu yapay zeka.
    türkiye’deki sorun türk-yabancı hakem değil. kimse maçı sahada kazanmaya çalışmıyor. sorun oradan başlıyor.
  • 249
    lig ve kupada üç deplasman derbisi oynacak takımımızın getirtmek için bir kuru açıklama bile yapmadığı konu. tam tersi fenerbahçe ise tüm derbilerini iç sahada oynayacak.

    fenerden it gibi tırsan ve genelde deplasman takımını ezdiren türk hakemlerinin iç sahada fener aleyhine düdük çalamayacağını yeğenim (6 yaşında) bile biliyor. yabancı hakemin kime yarayacağı, kime yaramayacağı aşikar.

    yönetimimiz acaba türk hakemlerini koruma stratejisiyle hareket edince hakemlerin lehimize maç yöneteceğini mi düşünüyor? bakın biz sizi istiyoruz, fb sizin ekmeğinizle oynuyor falan filan. bunun böyle olmayacağının en basit örneği yasin kol oldu. tam tersi galatasaray'ı doğrayan hakem ödüllendirilmeye devam edecek.

    tff bu konuda böylesine büyük ve bariz bir açık vermişken yönetimimiz hem bu çifte standardı gündeme getirip tff'ye darbe vurmalı hem de baskıyla gerçekten yabancı hakem getirterek fener'e kolay maç kazandırtmamalı. bir taşla iki kuş.
  • 252
    hangi hesap ile “bir kerelik” bir maça verildi açıklanmak zorundadır. bir kerelikti ne demek? ne için, kim için?

    bir operasyon mu engellendi bu hamle ile? bir şey yapılacaktı da oyun mu bozuldu? neydi abi bir kerelik olması için sebep?

    yabancı hakemi gerektirecek durum ortadan kalktı mı? artık tehlike yok mu? rahat miyiz, güveniyor muyuz artık türk hakemlerine?
  • 57
    dünyanın en olmayacak işidir. neden olmaz;
    1- hangi ülke federasyonu sana her hafta en iyi hakemlerini yollamayı kabul eder? neden böyle birşey yapsın?
    2- sadece derbiler ya da 4büyük takım maçları ile kısıtlayamazsın. her maç 3 puan neticede. maç seçmek eşitlik ilkesine aykırı olur.

    her hafta 10tane üst düzey yabancı hakemi getirmek o hakemlerin bağlı olduğu federasyonların kabul edebileceği birşey değildir.
  • 49
    futbolda rekabet olup oyuncuların gelişmesi için yabancı oyuncu getiriyoruz.

    yabancı teknik direktör getiriyoruz.

    hatta futbol'u geçtim.
    iç piyasada ürün fiyatlarını kafalarına göre belirlemesinler diye ithal ürünler getiriliyor.

    fakat yabancı hakem getirilmiyor.

    bütün maçları yabancı hakemler yönetsin demiyorum.
    ama getir bakalım üç beş maça yabancı hakem,
    ondan sonra bizim türk hakemleri paralarının yabancıya gideceğini anladıklarında nasıl maç yönetecekleri gör.
    adamlar diyorlar ki üç beş bağırırlar, bi kaç hafta dinleniriz, sonra yine maç alırız.
    başka adam yok çünkü.

    artı olarak hakemler de mafyalaşma durumu var.
    yoksa istediklerini yaptırmak bu kadar kolay olmaz.
    bu adamları koruyanlar var.
    yıllardır yabancı hakem muhabbeti var fakat kimse bir kere bile denemeye cesaret edemedi.

    sadece bir kere denemenin bile hakemleri hizaya sokacağına adım gibi eminim.
  • 35
    anadolu efes - fenerbahçe euroleague basketbol maçında fenerbahçe taraftarının gözünün yaşına bakmadan salondan atmıştır.

    (bkz: 12 aralık 2019 fenerbahçe anadolu efes basketbol maçı)

    branş fark etmeksizin türkiye' de bunu yapabilecek herhangi bir hakem ne yazık ki yok. bu durumu sadece fenerbahçe özelinde söylemiyorum. galatasaray, beşiktaş, trabzonspor fark etmeksizin herhangi bir hakem yapamaz.
  • 33
    süperlig için elzemdir, zira türk hakemler rezil durumdadır.

    bunu ifade ederken çoğunun art niyetli olduğunu göz ardı ediyorum ve sadece forma bakarak değerlendiriyorum.

    var uygulamasına rağmen doğru karar vermekten acizler. ekrandaki pozisyonu tekrar tekrar izleyip yine hata yapıyorlar. demek ki izledikleri şey hakkında bir fikir ya da bilgileri yok.

    diğer yandan bütün kritik kararların içinde var uygulaması bulunuyor. bunun anlamı var'sız karar verecek kapasitesileri de yok donanımları da. yani bunlar hakem değil; havadan para kazanıyorlar.

    var'a bu kadar bağımlı olmaları utanılacak bir şey mi? türk hakemler için öyle, çünkü yeri geliyor üç metre önündeki apaçık pozisyonu gör(e)miyor ve hoop var'a gidiyor. kör bunlar. korkak bunlar. yanlış çalarım da var düzeltir diye korkuyorlar. korkudan maç yönetemiyorlar.

    en önemsiz maçlarda bile ortalama 3-4 defa var'a ihtiyaç duymak bir hakem için utanılacak bir şeydir.

    özgüvenleri yok. iş ahlakları yok. hemen hemen hepsinin tuttuğu takım belli. atamalar yapılır yapılmaz üzerlerine baskı uygulanıyor ve bundan asla rahatsız değiller. kabullenmişler ve alacakları paraya bakıyorlar. gocunan yok. bu şartlarda doğal olarak kendini geliştirme gibi bir amaç da olmuyor.

    tecrübeli, bilgili, kendine güvenen, gördüğünü korkmadan çalabilen; kısacası hakemlik yapabilecek yetenek ve donanımlara sahip insanları, yabancı hakemleri maçlarımızda görmek istiyorum.

    günümüz türkiye'sinde hayal fakat olması gereken budur.
  • 251
    iho'nun "o bir kerelikti" dediği uygulamanın birilerinin kupa dahil kalan derbi maçlarının hep içeride, bizimse kupa dahil kalan derbi maçlarımızın tümünün dışarda olması ile ilgisi olmadığını düşünenimiz yoktur sanırım. ama maalesef senin benim burada ne düşündüğümüzden ziyade ortalıkta boş boş gezinen dursun özbek yönetiminin biraz kafa yorsa anlayabileceği bir durum bu.
    tepkisiz kalırsak, sözkonusu derbi maçlarından sonra kuvvetle muhtemel kadıköy'de yine istediği gibi at koşturacak ve istediğini alacak olan birilerinin pis pis sırıtışlarını izlerken, diğer yanda ise uğrayacağı haksızlıklardan burada kendini silkme noktasına gelecek galatasaray taraftarı olacak kadrajda.
    ligin ve kupanın kalanında oynanacak tüm derbilerde yabancı hakem ol-ma-lı-dır, bu kadar net.
    daö yönetimi bir kez olsun işe yarayın bari şu koca sezonda.
    (bkz: süper lig 2024-2025 sezonu)
  • 147
    ali koç’un çok istediği hakemler. sebebi türk hakemlerinden daha kolay manipüle edilebilecek olması. gidip portekiz’in çöp hakemlerini getiriyorlar. dün oynanan karagümrük-fener maçında niye istediği belli oldu. o kadar kollanmak yetmedi mi daha ne istiyorsun be insafsız herif. apar topar son haftalarda olacak iş mi bu yabancı işi? erden timur bir şeylerin farkında bu yüzden telefon konuşmaları araştırılsın, incelensin diyor ama nafile. bu sezon şike sezonundan daha kirli. ileride tarih yazar bunları ancak.
  • 170
    normal şartlarda en fazla galatasaray'ımızın işine gelecektir. istatistikler ortada, türk hakemleri tarafından kollandığı (utanmadan) iddia edilen takım, aleyhine en fazla, lehine en az penaltı çalınan takım. ligde sarı kart görmediğimiz iddia edilirken avrupa'da aynı kulvarda yarıştığımız rakiplerimiz en çok sarı kart gören ilk 10 takım arasındayken, biz 30. sıralardayız. hepsi mi tesadüf, yoksa hepsi mi algı? bütün bunlara rağmen galatasaray yönetimi "yabancı hakem istiyoruz" diye bas bas bağırmıyorsa bunun sebebi türkiye'nin itibarını düşünmemiz, "bak türkler'e daha kendi liglerinin maçlarını bile kendi hakemlerine yönettiremiyorlar" dedirtmekten türk olarak ar etmemizdir. böyle bir takımın taraftarı olduğum için gurur duyuyorum.
  • 188
    24 şubat 2025 galatasaray fenerbahçe maçı için fb'nin talep ettiği istektir.
    adil yönetim, şu, bu hepsi palavra.
    başta mhy gibi isimlerle tribünleri tahrik edip yabancı madde atılması istenecek. özellikle kornerlerde işin dozu artacağı için sürekli hakeme "tatil et, bitir!" baskısı yapacaklar. ertelendiğinde de seyircisiz oynanacak.
    belki acayip ütopik bir fikir gibi görebilirsiniz ama seyircilerin arasına sokacakları adamlarını sahaya bile indirtebilirler. son yaşananlardan sonra hiçbir şekilde olmaz diyemiyorum. ceplerine biraz para koysan birçok şeyi yapacak adam bulursun.

    o yüzden yönetimin çok çok uyanık olması gerekiyor. fb denen zararlı oluşumun yabancı hakem isteğinin altında bu gibi emeller var. her halükarda tetikte olmak şart. yabancı bir hakem gelecekse de, dünyanın en iyi hakemlerinden biri olması gerekiyor. cebine para sıkıştırdığında kendini satanlardan biri olmamalı.
  • 207
    24 şubat 2025 galatasaray fenerbahçe maçını yönetecek hakem bellidir. aliyle acun hazırladıkları listeden en uygununu seçip hacı'nın önüne çoktan koymuştur bile.

    türk de olsa bizi doğruyor zaten, bu da doğrar. amaç, bak tarafsız olunca nasıl oluyor demek. sırf fb istedi diye yapılan bu olay yıllarca unutulmayacak büyük bir skandaldır. umarım her yaptıkları gibi bu da ellerinde patlar. ne diyeceğimi bilemiyorum.
  • 211
    galiba bir tek benim çıldırmama vesile olmuş karar. yabancı hakeme karşı değilim, uzaydan adam gelse yine yeneceğiz fenerbahçe’ yi. ancak tff’ ye açık açık yabancı hakem sipariş veren fenerbahçe’ nin sahamızda kaos için neler yapabileceğini bir ben mi düşünüyorum. bilmem kaç senelik lig tarihinde ilk defa bir yabancı hakem derbi yönetecek hemde açık açık fenerbahçe’ nin isteği doğrultusunda. adamlar yine maç başladıktan sonra kural değiştirdiler ama bizim keyfimiz yerinde…
    yabancı hakemin tek maçlığına gelip, şahane maç yöneteceğine, kararlarının hepsinin tutarlı olacağına ve isminin fenerbahçe’ nin istemediği bir isim olacağına inanan varsa elimde iki kıtayı birbirine bağlayan güzel bir köprü var temiz…
  • 128
    önümüzde yunanistan örneği varken çok da büyük bir beklentiye girilmemesi gereken hakemdir.

    benim görüşüm belli, en azından tansiyonu yüksek (küme düşme/şampiyonluk vs) maçlarına yabancı hakem getirilmeli, ancak getireceğiniz hakemin de kimsenin laf edemeyeceği tipler olmasına dikkat edilmeli. (bkz: szymon marciniak).

    bana kalırsa, yabancı hakem getirmek yerine yabancı var ekibi getirmek sorunların büyük kısmını çözer.
  • 43
    olması gerekendir. fakat ülkemizde hiçbir kurum kesinlikle hatasını kabul etmez. bilinmelidir ki yabancı hakem demek, türk hakemleri bizim kendi vasat ligimize bile yakışmıyor demek olacak, bu durum kabul edilmiş olacaktır. eğer bu gerçek kabul edilirse geçmiş mhk yönetimleriyle ilgili de birçok tartışma çok daha yüksek sesle dillendirilecek.

    bizde hiçbir kurum hatalı olmaz. hiçbir yetkilinin kusuru yoktur. bu gerçeği düşündüğümüzde bence yabancı hakem hayaldir.

    kaldı ki daha şimdiden onlarca büyük skandal yaşandı. ne mhk ne de tff gibi kurumlardan istifa eden dahi olmadı, bu adamların bu işi beceremediklerini kabul etmesini beklemek çok iyimser.
App Store'dan indirin Google Play'den alın