• 4
    taşlanması gereken bir şeytan daha. adı volkan demir, görevi fenerbahçe muhabiri ve yorumcusu. zaten fenerbahçeli olup da şeytanlaşmayan yorumcu sayısı bir-ikiyi geçmez. çünkü camia şeytan üretme merkezi gibi.

    fatih terim şl maçı öncesi basın toplantısında şu cümleyi kurdu:

    “real madrid ve psg kağıt üstünde favoriler ama maçlar masa başında, kağıt üstünde oynanmıyor, kazanılmıyor. sahada mücadele edilerek kazanılıyor” şimdi bu cümleden ne anlaşılır. çok net olarak, “kağıt üstünde masa başında oturduğunuzda real madrid ve psg favori ama hiçbir maç sahada ter dökmeden kazanılmıyor ve biz de sahada kazanmaya çalışacağız” demektir bu. şimdi bu cümlenin neresinde türkiyedeki futbol var? burada tamamen genel bir futbol kuralından bahsedilmiş ve denmiş ki maçlar masa başında ya da kağıt üstünde kazanılmaz ancak sahada mücadele ile kazanılır. bu cümle tüm dünya’da binlerce defa söylenmiş bir cümledir bundan sonra da tekrar edilecektir.

    peki bu şeytan volkan demir ne diyor? mabadından bir yorum uyduruyor ve diyor ki fatih hoca burada “türkiye’de maçların masa başında kazanıldığını söylemek istedi.” yuh yani, bu kadar çarpıtma bu kadar iftira olabilir mi? fatih hoca, real madrid ve psg kağıt üstünde favori gösteriliyorlar ama diyerek bunları söylüyor. bunun türkiye ile ne ilgisi var?

    tabi ben anlıyorum volkan demir’i. türkiye’de galatasaray’a karşı çok büyük haksızlıkların olduğunu bildiğinden ve bilinçaltında böyle inandığından, fatih hoca’nın tamamen real madrid ve psg’nin kağıt üstündeki favoriliklerine karşı söylediği bu cümleden, bizzat kendi bilinçaltının yönlendirmesiyle olayı çarpıtıp bu anlamı çıkarıyor.

    akıl sağlığı yerinde olan bir-iki kişi dışındaki tüm fenerbahçeli yorumcular üzgünüm ama tedaviye muhtaçlar. hepsinin ortak hedefi ise, galatasaray’a saldırmak, suçlamak, hakemler ve federasyon üzerinde baskı kurmak.

    bakın bu hafta sonu, abdullah avcı’nın, ahmet kavalcı’nın hakemler hakkındaki ağır suçlamalarına rağmen tff hukuk kurulundan çıt yok. fenerbahçeli yorumculardan da çıt yok. çünkü onların tek hedefi galatasaray. bu millet bunları görmüyor mu sanıyorlar.

    kısacası, şl maçımız öncesinde yine şeytanlık yapmaya, yine mideleri bulandırmaya devam ediyorlar. yazıklar olsun.
  • 5
    klasik bir fenerbahçeli yorumcu.

    ne zamandır tv'de kendisini görüyorum ama galatasaray sözlük'te daha yeni kendi adına başlık açılmış. bunca zaman çok da dikkatimizi bu kadar çekmemiş ki başlık yeni açıyoruz. daha önce bu şekilde bir çıkış yapmış olsa elbette başlığı açılırdı. kendisi bu zamana kadar çok da çıkıntılık yapmamış diyebiliriz.

    peki neden bugün bu şahıs birden bu kadar uçuyor? birinin karakteri neyse odur. ufak tefek oynamalar yapar en fazla ama bu kadar radikal bir tavır değişikliği tek bir şeyi işaret eder: bir yerden talimat gelmiş olabilir.

    hani mantıklı konuşsa derim ki bi mantığı var. ama yok. tff'yi savunma ve fenerbahçe'yi mağdur gösterme güdüsüyle işler yapıyor.

    bu şahıs önceden pasif bir yorumcuydu. etkisiz eleman gibiydi. şimdi mehmet emin uluç ile emre bol arası bir şeye büründü.
  • 6
    https://twitter.com/.../1254136626684596226

    --- alıntı ---

    rıdvan dilmen: "maçlar oynansın dediğimde, beddua ettiler herkese, devlete, bana, ona, buna... 1 maç oynandı ve bitti. şimdi vaka sayısı 100 bin küsür, vefat sayısı 2 bin 600. kulüpler dün 'oynayalım' diyor. şimdi ne olacak, ben özür bekliyorum. " [televizyon%100 futbol / ntv]

    volkan demir: işin komiği rıdvan dilmen bunları söylerken, “çocuklarımızın canından daha mı kıymetli kimi isterseniz şampiyon yapın” diyenler de oynanmasını istiyor!

    --- alıntı ---

    https://www.youtube.com/watch?v=WppHReJic5U
  • 10
    volkan demir tam beş kez, “galatasaray diagne ve falcao’dan kurtulamaz” dedi ve ardından da “bunu söylemekten hoşlanmıyorum ama” diye ekledi. (a spor-son sayfa)

    gülsem mi üzülsem mi bilemedim şimdi. ama adamın sevinci tarifsizdi. bizim üzüntümüz adamlar için sevinç kaynağı.

    fenerbahçe’nin spekülasyona yol açacak bir satış daha yapacağını da söylemeyi unutmadı. evet bir kişiyi daha hülle yoluyla satmış gibi gösterip yeni transfer için kaynak oluşturacağını ima etti. aslında herkesin tahmin ettiği bir şeyi söyledi. yani kayda değer bir haber sayılmaz bu.:)
  • 13
    volkan demir ne kadar itici konuşuyor, ne kadar kokutuyor ortalığı inanılır gibi değil. irfan can ile ilgili yaptığı açıklamalar komik ötesi ama karşısında konuşma özürlü nevzat dindar’ı bulmuş esip savuruyor. zaten bunun için, daha programın başında “nevzat dindar ile program yapmaktan büyük zevk alıyorum” diye tebessümlü bir açıklama yapıyor. yani demek istiyor ki bu eziği nasıl olsa domine ediyorum, isterse her gün karşıma çıksın.

    gerçi nevzat dindar’ın milliyet muhabiri olması da mide bulandırıcı ama yine de galatasaraylı geçiniyor. o zaman arkadaş git biraz akıcı konuşma dersi al. cümlelerin ırzına geçiyorsun. bazen uzatıyor anlaşılması zor oluyor bazen yarım bırakıyor. sanki galatasaray taraftarını ezdirmek için rol alıyor.

    nevzat dindar fenerbahçe’nin irfan can’a talip olmasını blöf olarak yorumlayınca, volkan demir diyor ki “fenerbahçe irfan can’a blöf yapmak için talip olmadı. işte gustavo 34 yaşında, (sanki gustavo’nun yerinde oynayacakmış gibi) uzun vadeli düşünerek talip oldu vs.” tabi bir takım kelimelerle de süslüyor ama komik duruma düşmekten kurtulamıyor.

    irfan can fenerbahçe’ye giderse %90 yedek kalacak ve belki de maçlarda hamle oyuncusu olacak. çünkü onun mevkiinde mesut özil var, yetmedi pelkas var, yetmedi sosa var ve hatta mert hakan yandaş var. bu durumda bunların hangisi oynayacak. hadi diyelim pelkas’ı kestiler mesut ile irfan’ı birlikte oynattılar sosa ve mert hakan ne olacak. bütün bunlar gösteriyor ki fenerbahçe, harcama limitlerine rağmen sırf galatasaray’a gitmesin ya da daha yüksek ücrete gitsin diye irfan can’a talip oluyor. bunun adı da sahtekarlık değil midir? evet düpedüz sahtekarlıktır ama volkan demir gibi kuklalar, pisliğin üzerini örtmek için var güçleriyle çalışıyorlar. bence fenerli medya mensupları , irfan can konusunda gerekçe bulmak için bayağı mesai harcamışlar/harcıyorlar.:)
  • 16
    hani bazı zamanlar vardır anlamsız bir boşluk olur ve mouse ile ekrana konan sineği kovmaya çalışacak kadar şuursuz olursunuz işte o anlardan birinde başlığının yanında 4 görünce tıkladım ve "kim lan bu volkan demir" diye merak edip bu anlamsız boşluğu kendisinin bir kaç konuşması ile doldurmaya çalıştım ama olacak gibi değil herif resmen boş küme.

    içi boş bir özgüvenle üst perdeden konuşuyor ama karşısında ortalama üstü bir taraftar çıksa afedersin itin götüne sokar çıkarmaz o kadar açık veriyor ve biz normal insanların hakim olmadığı bilgilere sahipmiş edaları ile bu bilgisizliğini örtmeye çalışmasına hiç şaşırmıyorum.

    adam klasik fenerbahçe taraftarı. kahvehanelerde karşılaşacağınız bir fenerli ne diyorsa onu ekran karşısında söyleyenlerden fazlası yok.
  • 17
    a spor'da demin "galatasaray'la fenerbahçe aynı oyuncuyu isteyince hep oyuncu galatasaray'ı istiyor şeklinde senaryolar üretiliyor. muriqi ve mert hakan transferlerinde de aynı şeyler yapıldı" dedi. sunucu ceyda isimli hanımefendi de ağzına yapıştırdı lafı. "mert hakan'ın nasıl galatasaraylı olduğu biliniyor, demek ki senaryo değil" dedi. ayrıca savaş çorlu da kendisine yapıştırıyor cevapları. tabi karşısında nevzat dindar gibi iki kelime konuşamayan adam olmayınca pıstı kaldı.
  • 19
    yorumcu kalmamış gibi hem sosyal medyadaki spor kanallarında hemde ana akım medyada kendisine galatasaray yorumlatılan fenerbahçeli kişi. emre bol bile bana bu şahıstan daha samimi geliyor o derece.

    a spor son sayfa'da onyekuru gelmeden önce yanılmıyorsam yanındaki mustafa demirtaş teknik ve taktik olarak onyekurunun galatasaray'a getirebileceklerini anlatırken kendisi "onyekuru monacoda idmanlara çıkmadığı için ceza yedi bıdı bıdı" diye bir şeyler söylüyordu.

    youtube'da galatasaray'ın transferlerini yorumlamış benim sinirlerim kendisini dinleyecek kadar sağlam değil dinlemek isteyen buyurabilir:

    https://www.youtube.com/watch?v=uFAbzgBxQUo

    not: gedson fernandes transferini mükemmel olarak nitelemiş.
  • 20
    a spor’daki spor ajansı programında, milyonların önünde galatasaray başkanı mustafa cengiz’den bahsederken “sen” diye hitap ediyor. bunlar ne kadar allahsız ve kitapsız insanlar. sen kimsin terbiyesiz herif, galatasaray başkanına vurgulayarak sen diyorsun. sen başkanın muhatabı mısın ahlaksız. yok efendim kap açıklaması yapılmıyor denerek su bulandırılıyormuş. allah cezanı versin be adam müsveddesi.

    mustafa cengiz’in. irfan can’ı 7 milyona aldınızsa satış halinde neden 11 milyonun üzerindeki farkın %20’si şartını koyuyorsunuz sorusuna da, bunun kdv’si var diyor. kdv’yi başakşehir’e mi ödüyor ki rakama eklesinler. ne kadar saçma bir gerekçe. üstelik 7 m euronun kdv’si sadece 1,26 m euro. eklense bile 8.26 m euro ediyor. yine saçma bir gerekçe. bonuslara gelince, başakşehir’in bonusları alacağının garantisi var mı ki rakama eklesinler. yani neresinden bakarsan bak tutarsız ve saçma. aslında her şey açık ve net. göksel gümüşdağ’ın başkanımıza açıkladığı rakamlarla bitti transfer ama fenerbahçe limitleri simit yapmak için gizledi.

    irfa can’ın fenerbahçe’ye gitmesi zerre kadar üzmedi galatasaray taraftarını çünkü gedson fernandes geldi. ancak her konuda olduğu gibi bu konuda da fenerbahçe’nin usulsüzlük yapması mide bulandırıcı. türkiye’de ayrıcalıklı tek kulüp fenerbahçe’dir ve bunun nedenleri de ortadadır.

    bunların hepsi ukala ve utanmaz.
  • 23
    son sayfa programında fikstürün ayarlandığını sezonun son haftalarında beşiktaş’ın sürekli galatasaray deplasmanına denk gelmesinin tesadüf olmadığını söyleyen yorumcu.

    arkadaş ben mi çok safım bilemedim. fikstür çekilişini izlemiştim sezon öncesi hatırlıyorum. abdurrahim albayrak kalktı yerinden, küreden topu çekti çıkan numaraya göre fikstür belirlendi. yani bu tesadüf değildir de nedir? ben çok masum mu düşünüyorum, yoksa bu adam şizofren mi?
  • 24
    https://twitter.com/.../1514703133603241985

    çok kaliteli, zeki ve mantıklı bir arkadaş. ekranlarda kendisini izleyebildiğim için şahsımı çok şanslı hissediyorum. bir zamanlar böyle entelektüel ve futbol bilgisiyle mest eden insanları ekran başında göremiyorduk. neyse ki yeni nesil futbolda volkan bey gibi muhteşem isimler mevcut da futboldan keyif alabiliyoruz. kendisini zevkle takip ediyorum, umarım muazzam yorumlarına devam eder. doğruları haykırması beni ziyadesiyle mutlu etmekte. fikirleri fantastik ve biraz da edebi gözükse de bizim gerçekliğimizde son derece önemli ve dikkate alınası olduklarını kabul etmeliyiz.
  • 25
    yugoslavya'da çıkan iç savaş sonrası katılma hakkını kaybeden yugoslavya yerine, 'varsa talih, varsa şansın, bir de balın adresi yok' diyerek euro 92'ye katılmaya hak kazanan danimarka şampiyon olmuştu. danimarka'nın kupayı kazanması sonrasında, yugoslavların 'aslında kupayı biz kazandık demesi gibi' bu arkadaş da buna benzer bir önermede bulunmuş.

    2 ayaklı eliminasyon sisteminin her şeye gebe olduğunu anlayamayan bir fenerbahçe taraftarı olması muhtemel olan futbol yorumcusudur. gerçi mensup olduğu grup, daha mahalli lig ve ulusal lig arasındaki farkı anlayamadığından mütevellit, çok da garipsememek lazım.
    (bkz: çupamızı verun)
App Store'dan indirin Google Play'den alın