cuesta ve frankowski için 20 milyon euro ödeyen yönetimimizin hamlesi. bu görece edilirse 75'e bitirebilirlerse büyük iş.
352
nisan - mayıs aylarında napoli ile koşullu bir anlaşma yöntemine gidilseydi bugün daha mümkün bir olay olmuş olurdu.
nisanda, eğer osimhen evet derse ve galatasaray 30-40 milyon peşin parayı 1 ağustosa kadar yatırırsa 35 milyon da taksitli olmak üzere bonservis el değiştirilir şeklinde bir anlaşma imzalanmış olmalıydı.
vizyonlu yöneticilerin bunları görebiliyor olması lazım. yoksa kıraathaneden herhangi biri de temmuzda 75 milyon teklif etmeyi biliyor.
353
esmiyor bugün yaprak kıpırdamıyor resmen. geldiydi, geliyordu, 3 güne net, her şey tamam falan filan. yine hiç bir hareket yok. biri de çıkıp açıklama yapmıyor. bir gazeteci ne yazıyorsa hepsi aynı yalan dolan haberleri yapıyor. bir an önce bitse de önümüze baksak. tamam zor transfer de her şeyi vermişiz zaten daha neyi bitmiyor.
354
osimhen'den ok alındıktan sonra napoli ile bonservis pazarlığı sürecinin başlaması aşağı yukarı son 10 gün filan oluyor herhalde. bu süreç benim tanık olduğum en çok bilgi kirliliği olan konulardan birine döndü. konuyu sadece futbol olarak da daraltmaya gerek yok. üstelik her gün dakika başı biri birini tutmayan haberler gelmeye devam ediyor. bizim gibi normal, sıradan insanların anlamakta zorlanacağı boyuta evrilmeye başladı iyice bu durum.
355
anladığım kadarıyla sadece prime time’da, akşam 7-12 arası mümkün olabilen şey. herkes yemeğini yedikten, çayını içtikten sonra temaslar başlıyor. o saatler dışında “bir gelişme var mı?” diye merak edip bakmıyorum bile.
356
türk futbol tarihinin en büyük transferi olarak tamamlanmıştır.
357
fabrizio'nun haberine göre gol sayısına göre bonus ücret ödeyeceğimiz bonservis.
bir ara angelino'nun sözleşmesi uzamasın diye dakikasını sayıyorduk. şimdi de osi'nin gollerini sayacağız anlaşılan.
2-3 farkı yakaladığımız maçlarda bomboş golleri kaçırabilirsin osi'cim :)
bir milattır. sezon başı malum sitede değeri 100 milyon euro iken acaba kalmak isterse alabilir miyiz diye bir an aklımın ucundan geçirip sonra o kadar da değil diyerek hayal dahi etmemiştim. hem rakam gerçekten çok büyüktü hem de kendisi bizim ligde kalmaz diye düşünüyordum.
100 değil ama haberlere göre 75 milyon euro + bonuslar oldu ki bu da muazzam bir rakam.
bundan sonra her sezon 1 adet böyle bir yıldız kadromuza katabilmeliyiz. o zaman avrupa'nın ilk 10 bilemedin 20 takımı arasında daimi yer ediniriz. şampiyonlar liginin olağan katılımcısı ve kadro kalitesi olarak da ilk 10-15 takımı arasında olan bir galatasaray da pekala şampiyonlar ligi şampiyonluğu hayali kurabilir. bunun için ihtiyacımız olan yerliler ve gençlerin de katılımıyla yakalanacak yüksek bir kadro kalitesi, uyum, sinerji, milyonlarca taraftarımızın inancı, desteği ve winner özelliğimizdir.
362
taraftara ateşi yakan ilhami demir ses sanatçısına da ayrı bir teşekkür. taraftarı konsolide etti osimhen için. adayı da satmadık, osimhen’i de aldık.
75 milyon bonservis 10-15 milyon da osimhen'e vereceğiz bu sevr anlaşmasına bu denli sevinmeyi gerçekten anlayamıyorum. bu rakamların galatasaray'ın gelecegine verecegi zarar nasil gorulmuyor anlamak guc.
bu paralar bizim gibi kulüpler içnjjshhzuhahahhaaaa olum bedavaya aldîk ya la adamı zuhahaha:)) yaz transfer döneminde şu paraları eden osi kalitesinde tek adam yok hahaha:)))) orantısız bir hücum gucumuz oldu yarabbim sukurler olsun:))
365
yarın akşam istanbul’a gelecekmiş iki gözümün çiçeği. kendisinin bir sezon bizde kiralık olarak oynamış olması bile hala inanması zor rüya gibi bir olayken kendisinin tapusuyla galatasaray topçusu olması benim gibi 30’lu yaşlarda birisi için inanılmaz bir olay.
mehmet batdal, eren derdiyok, goran pandev’den falan medet umduk biz. şampiyonlar liginde golümüz olmadan bitiriyorduk grupları da adem büyük çıktı onurumuzu kurtardı. nereden nereye cidden.
366
bu kadar gecikmesinin fenerbahçe ve beşiktaş’a daha çok zararı olmuş olay.
kendi kamuoylarını kaybetmemek için (ve de parasızlıktan ötürü,) transferlerini osimhen imzası sonrasına geciktirdiler, eksik/yetersiz kadro ile kötü sezon başı geçirdiler ve avrupa ön eleme maçları kötü geçti/geçecek.
gitsinler napoli başkanına çemkirsinler, ali koç borazanı, vazelin ayar “laurentiis fetöcü” falan desin.
367
öyle enteresan bir doğa olayı ki, hani beşiktaş ve/veya fenerbahçe kimi transfer etse galatasaray taraftarını huzursuz eder diye düşünüyorum, belki erling braut haland ve/veya lamine yamal. mesela kylian mbappe lottin'i bile sallamam.
dengeleri yok etmek demektir.
368
bu iş sadece 75 milyon €'yu basıp almakla olmadı. yeryüzünde; başta araplar olmak üzere, fenerbahçe vs gibi türlü türlü takımların bu parayı ödemeyi göze alacağını biliyorduk.
bu transferde, bonservisinin alınmasında galatasaray camiası bir bütün olarak büyük iş yaptı.
kiralık olarak geldiği gün havaalanında karşılayan binlerce taraftar, tesislere adımını attığı an ona ailesi gibi yaklaşan personel, takım arkadaşları, hocaları, bizimle kal diyen çocuklar, örme bebeğini yapan teyze, karşılıklı roman oynadığı kadir abimiz, gol anonsunu kızına yaptıran akıl, osimhen'i alacağız diyerek şarkı söyleyen vatandaş, yenikapı'daki şampiyonluk kutlamasındaki yüzbinler,
bir bütün olarak osimhen'i bağladık. onu da bizden biri yaptık.
369
yerinde dur o seni bulur, ya biri olur o senin olur, ya kadıköyde tur nasıl unutulur ya bizi uçurur kuşları hoplatır ya vay, vay, vay, vay, vay, vay osimhen' im gelmiş, hoş geldin, otur bi şöyle parçalı üstünde, şekilsin öyle kıyakmış abim, bana da söyle *
napoli başkanı da ne inatmış kardeşim 1 euro inmedi aşağı. *
371
futbolun malazgirt zaferidir. bundan sonra en üst düzey futbolcu transfer kapıları ardına kadar açılmıştır.
372
2 şampiyonlar ligi galibiyetinde başrol oynayarak bonservisinin bir kısmını çıkarttı kral. şaka bı yana 70 milyondan çok daha fazla katkısı var. büyük maçlar büyük oyuncularla kazanılıyor. varken herkesi yenebiliriz hissiyatı yaratıyor. helal olsun.