• 1
    video yardımcı hakem uygulanmasının hayata geçmesinin ardından -özellikle ülkemizde- ortaya çıkan penaltı türü. tamam, hakemlerin görmedikleri pozisyon ve müdahaleler için var'a gidilmesi doğru bir uygulama. video yardımcı hakem uygulaması zaten bunun için var. ama gördükleri halde devam ettirdikleri pozisyonları video yardımcı hakem'in tavsiyesiyle yavaş ve birçok açıdan izleyip müdahale ve/veya itmeyi görüp penaltı vermelerini yanlış buluyorum. örneğin hakemlerin görüp direkt çaldığı penaltılarda pozisyon tartışmalı dahi olsa video yardımcı hakem orta hakemi izlemesi için çağırmıyor. ama tersi durumda orta hakem uyarılıyor.

    normalde hakem akan oyundaki aksiyonu oyun kuralları içerisinde buluyor ve oynatıyor. fakat yavaşlatılmış olarak izlediğinde müdahalenin şiddetini genelde göz ardı ediyor. futbolun doğasında var olan teması art niyetli olarak lehine kullanan futbolcular artık rahatlıkla penaltı alabiliyor.

    bu şekilde devam ederse ceza sahası içerinde özellikle duran toplarda temas sıfırlanacak. bu da futbolun ruhuna tamamen aykırı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın