• 1
    henüz 41 yaşında olmasına rağmen önemli avrupa kulüplerinde chief scout, sportif direktör, ceo olarak görev almış norveçli futbol adamı. 1996'da (21 yaşındayken) başladığı kariyerinde sırasıyla grasshopers, watford, leverkusen, hannover ve zenit kulüplerinde scout olarak çalışmıştır ve son olarak 2012 yılında monaco'nun sportif direktörü olmuş, daha sonra da ceo pozisyonuna yükselmiştir.

    özellikle monaco'nun ligue 2'den yükselişi ve yeniden yapılanma sürecinde aktif rol oynayarak takıma çok önemli genç yetenekler kazandırdı. örneklerin en başında, geçtiğimiz yaz 50 milyon euro manchester united'a transfer olan anthony martial ve 30 milyona inter'e giden geoffrey kondogbia var. bunlar jenerasyonlarının en önde gelen isimleri olduğu için erken sivrildiler ancak monaco o dönemde karlsen yönetiminde daha nice gençleri takıma kattı. yakın gelecekte hepsinin isimleri daha fazla konuşulacak.

    şu sıralar kendisi bir kulüpte çalışmamakta. bağımsız danışmanlık ve yazarlık yapıyor. özellikle premier lig ağırlıklı yazıları, oyuncu incelemeleri espn'de takip edilebilir. geçtiğimiz sene twitter'ında "istanbul'da çok önemli kulüplerden biriyle dünya çapındaki scouting operasyonları hakkında güzel bir toplantı yaptık. türk futbolu genelde medyada kötü gösteriliyor ancak bazı kulüp direktörlerini ve yöneticileri bilgili ve ileri görüşlü buluyorum" diye yazmıştı. türkiye'de galatasaray'dan başka bir kulüpten bahsetmiş olmasına ihtimal veremiyorum ki zaten bizim emre utkucan ile twitter'dan takipleşiyorlar.

    kendisi hayalimdeki galatasaray sportif direktörüdür. neredeyse sıfır ego, sıfır medyatiklik... adamın tek olayı futbolcu/hoca bulmak güzel takımlar inşa etmek. etinden sütünden faydalansak samimi söylüyorum önümüz inanılmaz açılır, birkaç seneye bambaşka bir kulübe dönüşürüz. bizim e.utkucan ve cenk ergün kendisini tanıdığına göre yönetime önereceğini düşünüyorum ancak onlar getirir mi orasını bilemiyorum. ah keşke diyorum sadece.
  • 2
    bunu anlatmamda bir beis yok sanırım. kulübümüz kendisiyle 2016 yılında dolaylı yoldan kontak kurarak sportif direktörlük pozisyonu için düşünmüştür. ancak teklif somutlaşmamış ve yollarımız kesişmemiştir. kaynak: bizzat kendisi :)

    sanıyorum bahsettiğim dönemde bir tweet atmıştı, galatasaray ya da türk futboluyla ilgili bir şeyler yazmıştı tam hatırlayamıyorum. devamında ben kendisine bir mention atınca bana dm'den yazmış ve kulübün durumuyla ilgili bilgi sormuştu. ben de adama tanzimat fermanı gibi bir şey yollamıştım son dönemi anlatan :) sonra analizimi çok beğendiğini söyleyip teşekkür edip, ingilizcemi övmüştü sağolsun hahah. türk futbolu hakkında her zaman çok meraklı olduğunu söylemişti. eğer hasbel kader kulüpte göreve gelse belki adam beni ekibine alırdı asistanı olarak lol.

    şimdi düşününce o dönemki başkan dursun özbek; 4. yıldız sonrasında geçen kabus gibi bir sezonu da hoca olarak jan-older riekerink ile tamamlıyorduk. dursun'un çapı buna yetmeyeceğine göre benim tahminim kulüp içindeki cenk ergün gibi isimler belki de böyle bir pozisyon önerdi ve kendisi de adaylardan biriydi.

    sonra o dönemki sportif direktörümüz levent nazifoğlu olmuştu..... düşünsenize bu iş olsa o dönem tolga ciğerci yerine thomas delaney; de jong yerine stefan johansen; eren derdiyok yerine moussa dembele; serdar aziz yerine çağlar söyüncü galatasaray'a gelebilirdi. zaten maliyet olarak bizim yaptıklarımızla diğer isimler arasında o dönem neredeyse fark yoktu.

    hayat...
App Store'dan indirin Google Play'den alın