• 1
    çok nadir ve önemli günlerde yapılması gereken totemdir. bunu yılda maximum 3-4 kere yapmanız gerekiyor. ben hakkımı bugün için kullandım.

    ters totem için: (bkz: #2329882) (bkz: #2329877) (bkz: #2329707)

    totem ve sinerji çok önemlidir abiler.

    lig başlasın, totem nedir? neden gereklidir? iki sinkaf entry ile nasıl maç döndürülür? vs. gibi şeyleri yaşayarak, göstererek öğreteceğim.

    maç sözlükte kazanılır kardeşim.
  • 2
    twitter'da profilimden her hafta yaptığım eylem. rakip kim olursa olsun, o takıma karşı yenemeyeceğimize dair bir tweet atarım. kimi zaman kaybettik, kimi zaman fark yedik, kimi zaman kazandık. ancak ben hiç vazgeçmedim. ilk zamanlarda arkadaşlarım tam anlamasa da sonrasında onlar da yeri geldiğinde ortak oldular. 19.05.2018 tarihinde de bu sezonun son ters totem tweetini atacağım inşallah.

    '' umarım aranızda göztepe'yi yenip şampiyon olacağımızı düşünen galatasaraylı kardeşlerim yoktur. '' *
  • 4
    ters totem? düzü nedir ki tersi de olsun bu totemin? işte bu yüzden kendi içinde ciddi çelişkiler barındıran kavramdır. bilindik bir örnek verecek olursak mesela kimilerinin nezdinde “totem reis” lakaplı hıncal uluç ne yapar? sürekli ters ters konuşur... sahi “totem yapmak” zaten bir şeyin tersini söylemek değil midir? “yandık bittik” vb. gibisinden konuşurken aslında tersini istemez miyiz? “ters totem” denen şey bu açıdan bildiğimiz totemin zaten kendisi yahu! ha gerçek anlamda bir “ters totem” şu olurdu mesela: zor gibi görünen bir maçta rakibe fark atacağımızı vs. belirtmek, felaket tellallığı yerine öyle rahat rahat konuşmak... ha o zaman totemin düzü ne boka yarar da tersine başvuralım sorunsalı apayrı bir mevzu oluyor... zira şayet durum bu son belirttiğime uygun şekilde sirayet ederse, yani takımımız zor bir deplasmanda fark atarsa sözüm ona “ters totemci?” kişi bu durumda cidden totemci mi olur yoksa kahinliğini mi ilan eder?

    uzun lafın kısası, başa dönersek, düz totem ne ki tersi de şudur diyelim? bir maçtan vs. önce olumlu konuşmak “totem” midir de olumsuz konuşmak “ters totem” olsun?

    bence insanların daha ne yaptığından haberi bile yok...

    not: totem konusundan ciddi anlamda tiksinti duyan biriyim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın