resim
Tamer Kaptan
Görev:-
Doğum:25.05.1938
Ölüm:23.02.2003 (64)
Uyruk:Türkiye
  • 1
    brian birch , george mansellve coşkun özarı'nın yardımclığı yapmış yardımcı antrenatör. 1980 yıllarında coşkun özarı'nın takımı bırakması sonrasında turgay şeren ile birlikte galatasaray'ın başına geçmiş ve o dönemde kümede kalmasını sağlamışlardır.ancak kendisiyle yapılan röportajlarda "herkes kümede kaldığımız için bizi tebrik ediyor ama ben utanç duyuyorum çünkü galatasaray daima sampiyonluğa oynamak zorundadır demiştir.altyapıdan cok önemli futbolcuları yetişmesine vesile olmuştur; bunlar arasında müfit erkasap,cüneyt tanman,metin yıldız ilk akla gelenlerdir.karşıyaka'nın teknik direktörlüğünü de yapan tamer kaptan 2003 senesinde vefat etmiştir.
  • 2
    1938 doğumludur. istanbulun çeşitli birinci lig takımlarında kaleci olarak futbol oynamıştır. futbol oynarken bir taraftan üniversite eğitimini tamamlamış ve üniversite eğitimini bitirir bitirmez 1969 yılında galatasaray genç takımına (o zamanki adı b takımı idi) teknik direktör olarak gelmiştir. bildiğim kadarı ile yakın tarihimizin ilk üniversite mezunu futbolcusudur. daha futbol oynayıp üniversite tahsilini yaparken "futbol nedir", "futbol nasıl oynanır" gibi konulara kafa yorup bu konuda çalışmalar yapmıştır.

    bizde bir dönem genç takım teknik direktörlüğü yaptıktan sonra çeşitli takımlarda teknik direktörlük yapmış ve başarılara imza atmıştır. bizde birch'ün iki döneminde de yardımcılığını yapmıştır. (1970 1971 sezonu hariç. o sezon birch coşkun özarı ile çalıştı) daha sonra düşmeye oynadığımız 1980 de turgay abi ile birlikte çalışmışlardır.

    ülkemizde futbol sendikası kurma çalışmalarına aktif olarak katılmış ve gittiği her takımda futbolcularının sendikalaşması için çaba göstermiştir.

    ülkemizdeki kolaycılık ve yabancı hayranlığı nedeni ile değeri bilinmemiş insanlar silsilesindendir. 2003 senesinde aramızdan sessiz sedasız ayrılmıştır. allah rahmet eylesin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın