• 1
    akan bir oyunda 3-0 mağlup da olsan 5-0 önde de olsan bozulmaması gereken "skordan ve şartlardan bağımsız takımın pozisyon alma kararlılığı" benim için. top kaybedildiğinde takım olarak topu kaybedildiği bölgede geri kazanma uğraşı, ya da takım olarak topun gerisine geçme.....vs .vs. gibi örnekler..
    burada önemli olan, altı çizilmesi gereken, ne yapılıyorsa ya da yapılacaksa bunun "takım olarak" yapılması...
    bunun için öncelikle oyun içi konsantrasyonu yüksek, her saniye oyunun içinde olan, dalmayan, oyundan kopmayan oyunculara ihtiyaç var diye düşünüyorum.
    ne zaman sözü açılsa aklıma hep 2 kasım 2018 galatasaray fenerbahçe maçı 'ndaki yediğimiz 2.gol öncesi belhanda'nın yerde saniyelerce sallanması geliyor (sanki 3-0 öndeymişiz gibi). arkadaş taç hatalı da olsa sen kalkıp pozisyonunu alacaksın, laubaliliğin ne lüzumu var orada. (aydunus'un oyuna etkisi apayrı bir konu, ancak şu an için konumuzun dışında)
    aynı zamanda saha içi mevki kayışlarında da başta badou olmak üzere kafasına göre tek başına pres yapıp, hem yerini ve pozisyonunu kaybeden, hem de oyundan düşerek rakibin onun boşalttığı mevkiden rahat rahat, elini kolunu sallaya sallaya kalemize sokulmaları....vs benzeri bir çok durumun yaşanması...
    bir yanda belhanda, feghouli, badou....gibi az-çok bireysel yeteneği olan ancak takımın işleyen çarkı olamayan, diğer yandan elmander ve benzeri kısıtlı yeteneğini mücadelesiyle harmanlayan, takımın taktik işleyişinde çarkın parçası olabilen oyuncular.
    kadro mühendisliği bab-ında bizim, ikinci tip olanlardan bol miktarda bulup, ilk tip olanlarla süsleme yapmamız gerekiyor bence.
    ilk tip olanlar ağırlıkta olursa daha çook vurdumduymazlıktan, laubalilikten goller yer, daha ötesi maçlar verir dururuz...
  • 2
    büyük takımlarda mutlaka olması gereken kavram.

    doğru taktiğiniz ve taktik disiplininiz varsa kalite farkınızı düşük seviye takımlara karşı daha fazla gösterebilirsiniz. üst düzey liglerdeki takımların ortak noktası genellikle hepsinin ortalama üzeri bir taktik disipline sahip olmasıdır.

    güney amerika, orta doğu, körfez ülkelerinde ise aynı seviyede taktik disiplini göremeyiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın