• 2
    uzun sure bekledikten sonra bugun izleyebildigim mukemmel belgesel. johan cruyff, pep guardiola, barcelona'nin futbol felsefesi, ne ararsaniz var.

    keske bizim ulkemizde de futbolun teknigine ve taktigine bu kadar kafa yorulsa ama sanirim bu cok bos bir beklenti olur. galatasaray'dan ornek vereyim. suan birakin net bir futbol felsefesine sahip olmayi, sahadaki sablonumuz bile belli degil. benim en cok zoruma giden sey hocamizin hic bir basin toplantisinda saha iciyle ilgili detayli yorum yapmamasi. ''ilk yari kotuyduk, sonra kendimize geldik'' gibi benim acimdan bombos yorumlar oluyor sadece. ha burada eee muhabirler cahil ve adama o tur sorular sormuyorlar diyebilirsiniz ama benim hocamizdan beklentim her mac degerlendirmesinde saha icini anlatmasi. eger bunu yaparsa elestirilerimiz de ona gore sekillenir cunku ne yapmaya calistigimizi ve neyi yapamadigimizi anlariz.

    ben suanki durumda galatasaray'in gelecegini ne yazik ki parlak goremiyorum. sozlukte boyle konusunca bazi arkadaslar tarafindan hain ilan ediliyorsun ama o arkadaslari ciddiye almiyorum. cogunlugun fikrinden guc aliyorlar ve kendinde karsit fikirlere kustahca saldirma hakkini goruyor o arkadaslar. sampiyon olmamizi ve hocamizin basarili olmasini her galatasarayli gibi cani gonulden istiyorum fakat benim basari kriterim dandik turkiye liginde sampiyonluk degil. kim takar turkiye ligini? onemli olan avrupa ve herhangi bir futbol felsefesine sahip olmadan, bunu sahaya yansitamadan avrupa'da basari kocaman bir hayal ama biz millet olarak severiz hayal dunyasinda yasamayi.
  • 3
    son zamanlarda güzel olduğunu düşündüğüm spor belgeselleri izlesem de sanırım bu en iyisiydi. futbolu taraflı tarafsız herkesin beğeneceği derecede oynayan takımı anlatması bir yana; xavi, iniesta, messi, busquets gibi saha dışında fazla görmediğimiz isimlerin o oyunu anlatması, abidal'in hikayesi, zaman zaman rakiplerin anlatımları falan harika olmuş. bunun yanında belgeselin teknik açıdan da çok iyi bir iş çıkardığını düşünüyorum. bir 17 mayıs belgeseli olmasa da gayet başarılı buldum kısaca.*

    -----spoiler-----

    bütün belgesel boyunca ''lan guardiola'nın takımıyla ilgili herkes bir şeyler demiş, adamın kendisi ortada yok.'' diye düşünürken, son kısımda kendisinin gelip anlatması daha etkileyici olmuş. iyi düşünülmüş.

    -----spoiler-----

    (bkz: johan cruyff)
App Store'dan indirin Google Play'den alın