• 1
    belki benzer bir başlık vardır ama emin olamadım ve önemsediğim bir konuyu bu başlığa yazmak istedim. şimdi galatasaray olarak biz; lig, türkiye kupası ve süper kupa şampiyonluklarında toplamda iki ezeli rakibimizin de uzak ara önündeyiz. bu cepte.

    ancak tüm zamanların puan durumuna baktığımızda bkz: http://tr.wikipedia.org/...r%C4%B1n_puan_durumu fenerbahçe'nin ardından ikinci sıraya konumlanıyoruz ki bunu sevmedim. yanlış hatırlamıyorsam tüm zamanların puan durumunda fatih terim'li 4 sene üst üste şampiyon olduğumuz dönemde ilk sıraya yükselmiştik ama geçen son 15 yılda maalesef geri düştük. özellikle sekizinci olduğumuz 2010-2011 şike sezonunda aldığımız düşük puan bu durumun en önemli sebebi gibi gözüküyor.

    aldığımız kupaların yanında çokta bir önemi yok muhakkak ama bu sıralamada da ilk sırada yer almak bize yakışır diye düşünüyorum. açıkcası şikecilerin bizim sekizinci olduğumuz 2010-2011 yılındaki gibi bir sezon yaşama ihtimalleri yok gibi gözüküyor. bakalım önümüzdeki sezonlar ne gösterecek.
  • 2
    eskiden öndeydik bu sıralamada, fakat 2010-2011 sezonu bu puan durumu'nda bizi geriye düşürdüğü gibi 2015-2016 da kapanmayacak boyutlara ulaştırdı. 2 şampiyonluk önde oluşumuza rağmen 66 puan önde fenerbahçe bizden. 3-4 şampiyonluk fark atsak da kapanacak gibi durmuyor geçen seneye benzer tablolarla. o yüzden bizim 2010-2011 gibi sezonlar geçirmeliler ki bu fark erisin. çok da mühim değil belki ama insan her alanda rakibinden önde olmak istiyor. bu sezonun * başlangıcı bu manada da iyi oldu. fb'nin gidişat aynı 2010-2011 bizim.
  • 3
    maalesef camia olarak ya zirve ya dip mottomuz olduğu için öne geçmemizin pek mümkün gözükmediği fantazi puanlama sistemi. fenerbahçe şampiyon olamadığı her sezonda bir şekilde yarışın içinde olmayı başarmıştır. biz ise ya şampiyon oluyoruz ya da şampiyonluk potasından tamamen uzaklaşıyoruz genelde. dikkat edin taraftarlar olarak " mayıs ayını görürsek şampiyonuz" düşüncesi hakimdir hepimizde, ya da bir çoğumuzda. bunun sebebi galatasaray eğer mayıs ayına girilirken şampiyonluk iddası varsa finalleri genetik olarak iyi oynadığından o kupayı şartlar ne olursa olsun alır. ama şampiyonluk iddası yoksa 8. bile olabilir.

    2.lik bizim için fenerbahce kadar onemlı degıl. cunku fenerbahce camıası bizi yendıgı zaman onla yetınıp bu sene 2. olduk ama cımbom'u yendik diye avunabılıyorlar . bizi ise tek mutlu edecek şey şampiyon olup avrupa'ya gitmek.bu yüzden 1. olamadığımız zaman garip bir ruh haline bürünüp tuhaf yerlerde bitirebiliyoruz ligi. bu alışkanlığımızdan dolayı çok da önemi olmayan bu puanlama durumunda liderlik bizim için zor gözüküyor.
  • 6
    yanıltıcı bir puan durumudur. önde de olsak böyle ikinci olsak da. malum olduğu üzere ligimiz bir zamanlar iki puanlı sistemle işliyordu. haliyle berabere kalmak şimdikinden çok daha kıymetliydi. sıralama ise iki puanlar üç puana çevrilerek oluşturulmuș. bir puan yine bir puan. baştan sona değin üç puanlı sistem olsaydı bir anlam ifade edebilirdi. şu haliyle adil bir çevrim yapmak pek mümkün görünmüyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın