• 165
    2024-2025 sezonunda oynadığımız 6 derbi maçından 13 puan çıkarmıştık.
    bu sezon ise 2 derbi maçından 2 puan çıkardık. kalan 4 maçtan 3 galibiyet, 1 beraberlik alsak bile geçen sezonun gerisinde kalıyoruz. üstelik kalan 4 maçın 3'ü deplasman.

    fb ise geçen sezon 6 maçta 7 puan toplamıştı.
    bu sezon ise 2'de 2 yapıp 6 puan topladılar. kalan 4 maçın 2'si deplasman.

    bunun dışında biz geçen sezon anadolu takımlarından kasımpaşa(2x) ve eyüpspor'a puan kaybetmiştik. bu sezon ise 11. hafta itibarıyla puan bırakmadık.
    fb ise samsunspor(2x), göztepe, eyüpspor, kayserispor ve hatayspor'a puan bırakmıştı. bu sezon 11. hafta itibarıyla samsunspor, kasımpaşa, alanyaspor ve göztepe'ye puan verdiler.

    yani geçen sezon 4 maçta 12 puan aldıkları kasımpaşa ve alanyaspor'dan, bu sezon maksimum 8 puan alabilecekler. ayrıca geçen sezona göre derbilerde iyiler ama anadolu maçlarında yine bir yerlerini dağıtıyorlar. anadolu takımlarına karşı geçen sezon 38 maçın 6'sında puan kaybetmişlerdi. bu sezon ise 11 maçın 4'ünde!

    eğer biz anadolu takımlarına karşı hata yapmamaya devam edersek, derbi maçlarındaki performansımızı amorti etmiş oluruz çünkü fb zaten puan kaybedecek birkaç anadolu takımı buluyor.
    yine de kendimizi garanti altına almamız için kadıköy'deki maçı kazanmamız gerekiyor. hem rakibi bozmuş oluruz, hem de geçen sezon ki derbi performansına yaklaşabiliriz.

    o yüzden önümüzdeki 3 maçın 3'ünü de kazanmamız, geri kalan 20 haftalık süreçte 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik hakkımızın olması anlamına geliyor. fb'nin durumuna göre çok daha fazla kredimiz de olabilir.
  • 139
    rakiplerimize göre bence daha kolay bir fikstürde 8 maçta 22 puanla muazzam başladığımız sezon.

    gaziantep ve alanya deplasmanlarını aradan çıkardık, ne olursa olsun bir derbiyi(bjk) de oynadık.

    ama daha fener, ts, samsun, göztepe gibi takımlar var.

    bazı maçlarda berabere kalmak cidden kötü değil. hele ki 60 dk. 10 kişi oynadığın derbiyi(!).

    dilerim devre arasına kadar da en yakın rakibimizle 8-10 puanlık bir fark yapıp, 2. devreyi rahat oynarız.

    şu an kaznılan hiçbir şey yok ama ligin en güçlü takımı olduğumuz da ortada.

    ve fakat osimhen, torreira, ilkay gibi birkaç oyuncunun kadroda muadili yok. yerlerine oynayacak oyuncuların da onlarla ilgisi yok.

    rotasyonu doğru yaparak sakatlık yaşamadan ilk devreyi geçirmeliyiz.
  • 168
    bir kez daha galatasaraylıların fenerbahçe'yi çok küçümseme gafletine düştüğü sezondur. anlıyorum, bayern olma ideali çok mutluluk verici bir şey ama olamıyoruz arkadaşlar, arkadan bir takım da maçlarını sürekli kazanıyor, tıpkı bizim gibi. bizden kötü oynuyor olabilir ama diğer 16 takımdan iyi oynuyor, bu bir gerçek. üstelik bu sezonki hocaları derbi de kazanıyor. işimiz zor olacaktır. galatasaray'ın tarihinde kolay şampiyonluk yoktur. rehavete yer vermeyiniz.
  • 128
    sıkı tutunun, şampiyon oluyoruz. evet, yine.

    konsantrasyonu elden bırakmadığımız sürece ne oynadığını bilmeyen fenerbahçe ve ne oynamak istediğini bilmeyen beşiktaş’ın tff kayırmalarına ve hakem eyyamlarına rağmen bizimle şampiyonluk mücadelesi verebilme ihtimali 8. hafta itibariyle pek gözükmüyor. dörtte biri geride kalan sezonda eğer ligin ilk devresini aynı konsantrasyon ve minimum puan/oyuncu kaybıyla geçebilirsek maçların büyük kısmını rölantide oynayarak bile şampiyon olabiliriz.
  • 117
    25-26 sezonunda, önceki 3 sezona benzemeyen ligdir. lordkhan isimli yazara sonuna kadar katılıyorum. millet sadece galatasaray, fenerbahçe maçlarını izleyip ezberden sıkıyor aynı şeyleri. hiç öyle değil. milletin de öyle deme sebebi zaten okan hoca ve takımının ligi çok kolay göstermesi. bu herifler 3 yıl önceye kadar pep'in domine ettiği premier ligi yorumlasalar, ''abi epl eski epl değil ya. city de çok para harcıyor, vurup gidiyor. bak avrupa'da rezil oluyor ama.'' derlerdi. okan buruk ve galatasaray'ı böyle görmek götlerini yaktığı için haliyle dış faktörlere bağlıyorlar işte meseleyi. neyse.

    ligimizde zaten geçen yıldan gelen bir samsunspor ve göztepe gerçeği var. ikisi de çok kaliteli hoca takımları. samsunspor henüz geçen seneki seviyesinde olmasa da özellikle deplasmanda kesinlikle kolay lokma değil. trabzon da çok iyi bir durumda olmasa da geçen senelerden daha dişli kesinlikle. en azından daha takım gibiler sahada. konyaspor iyi durumda, ben recep hocayı da beğeniyorum zaten. şu ana kadar sürpriz takım alanyaspor var. değişik bir takımlar. daha şimdiden beşiktaş'ı yenmeyi ve deplasmanda fenerbahçe'den puan almayı başardılar. bu takımlar zaten sezona iyi girdiler.

    antep'in bence kadrosu fena değil, burak yılmaz sonrası önemli bir çıkış da yakaladılar. yine geçen yıl gibi zor bir deplasman olacak bence. ilk maçtan aradan çıkarmak iyi oldu. başakşehir nihayet vasıfsız çağdaş'ı kovdu. orada nuri'yi izlemek lazım. başakşehir zaten biraz toplarsa her zaman bu ligin dişli takımı oluyor. samsunspor'da acayip bir iş başaran gisdol, bu yıl kayseri'nin başında. henüz o efekti yaratamadı ancak zaman verilirse ben kayseri'nin de dirençli bir takım olacağına eminim.

    antalyaspor'un topladığı puanları biraz yalan buluyorum. 6 maçta 10 puan alacak bir top oynamıyorlar bence. rize, kadrosunun çok altında oynuyor. geçen yıl da böyleydi bu arada. kasımpaşa da 10 kişi fenerbahçe'den puan aldılar falan ama son yılların en kötü durumunda şu ana kadar. karagümrük ve gençler zaten çok yetersiz. devre arası şoklama gelmezse çok yüksek ihtimalle gidiciler.

    yani durumlar böyle. geçtiğimiz yıllara göre kesinlikle daha iyi hocalar ve ''takımlar'' var. zaten bunu da daha eylül ayının ortasından belli etti lig. beşiktaş 4 maçın 2'sini son dakika golüyle kazandı, 2 maçı net skorlarla kaybetti. fenerbahçe daha derbi oynamadan 6 maçta 3 defa berabere kaldı. bu takımlar geçen yıllarda iyi kötü bir yere kadar geliyordu. bu yıl takılmalar çok erken başladı. yani sadece onların kötülüğüyle açıklanamaz bu durum. bir direnç görüyorlar artık.
  • 25
    (bkz: 9 mayıs 2025 başakşehir fenerbahçe maçı) hayatın olağan akışında fbnin ilk yarıda 9 kişi kalması gereken bir maçtı.
    böylesi bir komedi dönen ligin son düzlüğü gelecek olan büyük filmin bir fragmanı gibi.
    galatasaray tüm bileşenleriyle özellikle yönetim işi sıkı tutmalıdır.
    karşıdakilerin 24-25 sezonunda yapmadığı her şeyi deneyeceği sezon olacaktır.
  • 176
    gelir kalemleri şu şekilde:

    galibiyet: 9,66 milyon lira
    beraberlik: 4,83 milyon lira
    ayak bastı parası: 132,2 milyon lira
    geçmişteki her şampiyonluğa: 10,25 milyon lira
    şampiyonluk primi: 227,8 milyon lira

    galatasarayın sezon sonu 26g, 5b, 3m (en kötü senaryo) ile şampiyon olduğunu varsayarsak kasasına toplam 273,75 milyon lira koyar.

    geçmişteki her şampiyonluk için toplam 256,25 milyon lira kasasına koyar.

    tüm gelirleri topladığımızda: 889.800.000 tl yapıyor.

    bu sezon yüzde 29,27’lik enflasyon değerlemesi sonucu döviz kuru, 40,46 lira olarak belirlendi. yani euro bazında kulübün kasasına girecek para 22 milyon euro yapıyor.
  • 152
    bu hafta biz trabzonu yenseydik, fb de bjk’ye yenilseydi karayı görürdük. fakat bu hafta bizim için işler hiç iyi gitmedi. yine de henüz şampiyonluk için yorum yapmak çok ama çok erken. hafta hafta gitmeliyiz.
    4 puan avantaj henüz 11 maç oynanmışken bir hiç. kimse rehavete kapılmadan her maça full konsantrasyon çıkmalıyız. özellikle maçtan önce inşaat firmasının saçma organizasyonuna katılan takım ve trabzonspor maçında ölüm uykusuna yatan taraftar için de bunu diyorum. yoksa bu hikayenin sonunda üzülürüz.
  • 125
    4 sene üst üste şampiyon olma başarısını yeni bir jenerasyona tattırmak için şampiyonluğun çok önemli olduğu sezon.

    şampiyonlar ligi yıpratıcılığı varken çok imkansız olsa da geçen sene kılpayı kaçırdığımız namağlup şampiyonluğu da kovalamak lazım.

    7’de 7 ile başladık. bunu neden 17’de 17 yapmayalım ki? 2023-2024’te ikinci yarı 19’da 18 yaptık. 2024-2025’te ilk yarı 18’de 16 yapmıştık. 1999-2000’de avrupa’ya rağmen ilk 25 haftada 21 galibiyet almıştık. zaten ondan sonra da geriye 9 hafta kalmıştı.

    devam, devam.
  • 161
    öncesindeki puan durumu sebebiyle 11.hafta lige ayar verme haftasıydı. doğrudan skoru etkilemese de dün* cihan aydın, hareketleri ve 'kararlarıyla' bunu belli etti. bugün de orkun diye bir dallama çıkıp farka gidecek maçı, hakemlerin bile döndüremeyeceği maçı en zayıf karnından vurup rakibe verdi.

    skorlar ve pozisyonlar yanıltmasın. dün* çok farklı bir futbol seviyesi varken bugün* iki tane leş takımın maçını izledik.

    9'a çıkacak fark da yanıltıcı bir şekilde 4'e indi; umarım bizi diri tutar bu.
  • 75
    96-2000 dönemi sonrası üç yıl üst üste şampiyon olup kadromuzu daha da güçlendirdiğimiz ve net favori olduğumuz bir sezona giriş yapıyoruz.

    gücümüz belli, hemen her pozisyonda oldukça iyi, güçlü, dinamik oyuncularımız var. takım birbirini tanıyor. hoca desen yine öyle.

    geçen sene sonlara doğru ortaya koyduğumuz oyunu bu sene başlangıçta oynayabilirsek lig bizim için eğlenceli rakipler için baya ağlamalı geçebilir.

    son üç yılda olduğu gibi tüm maçlar dolu tribünlere karşı oynanmalı ve o ateşi takıma aralıksız hissettirmeliyiz.

    sonu yine şampiyonlukla bitecek bir sezon olsun. avrupa'da elde edilecek bir çeyrek final de yanında ballı kaymak olur.
  • 126
    8. haftanın tamamlanmasıyla %25'i geride kalırken galatasaray'ın önde götürdüğü sezon.

    göztepe ve samsunspor'un seyir zevkini yükselttikleri bir sezon oluyor. doğal olarak ligin kalitesini de yükseltiyorlar.

    fenerbahçe, beşiktaş ve trabzonspor ise "bir gol at üzerine yat" anlayışıyla mücadele ediyorlar. aşırı kalitesizler. hakem destekleri olmasa ilk üçe giremezler asla.
  • 104
    geride kalan ilk 2 maçta 6 puanla başlamak güzel olsa da, oyun olarak vasatı aşan bir görüntümüz olmadığı da bir gerçek, gerçi bunda sezon başı olmasının, iki maçta da rakiplerin hatırı sayılır süreler 10 kişi ile mücadele etmelerinin etkisi yadsınamaz.
    belki hep aynı şeyi bıkmadan tekrarlamaya devam ediyorum ama kadronun eksik mevkilerini doldurup, kritik pozisyonlara biraz derinlik katamazsak, 1 ay sonra başlayacak ve aşırı efor sarfetmemiz gerekecek şampiyonlar ligi serüveni korkarım bize ligi de kaybettirebilir. bu işin şakası falan kalmadı artık.
    yönetim uyanık olmalı...
App Store'dan indirin Google Play'den alın