romantizm kasmaya gerek yok, hiç saygı duymadığım rahmetlidir. "şerefli ikincilik" dümeni bir yana, "halkın takımıyız" güzellemeleri de ele ayağa düşürüldü zaten.
yeğeni, kefil olduğu tayfur'dan belli kim olduğu aslında. şöyle bir alıntı bırakayım. merak eden google vasıtasıyla daha "derin" bağlantılara da ulaşabilir belki.
---
alıntı ---
1926 sakarya, hendek doğumlu süleyman seba, kabataş lisesi’nde okuması ve sonrasında beşiktaş’ta profesyonel futbol oynamasıyla tam anlamıyla bir semt çocuğu. sakatlığı sebebiyle futboldan erken emekli olması sonrası kulüp üyesi oluyor ve 70’lerin ikinci yarısından itibaren de milli istihbarat teşkilatı istanbul müdürlüğü’nde çalışıyor. türkiye gazetesi köşe yazarı yıldıray oğur’un hafta sonu yazdığı yazıda tuncay özkan’ın “mit’in gizli tarihi” kitabından aktardığı üzere seba’nın “personel işlerine baktığı” belirtiliyor.
abdullah çatlı, alaattin çakıcı, şükrü balcı vs. gibi isimlerle ilişkilerinin ötesinde mit istanbul bölge başkanı olmasıyla yeterince şüphe uyandıran nuri gündeş’in altında çalışan seba’nın mit’teki görevinin ne kadar tayin edici seviyede olduğu, seba’nın mit’in günahlarında ne kadar payı olduğu ayrı bir tartışma konusu. ancak mit’in, nuri gündeş’in ve onunla ilişkili iş adamlarının(örnek: erdoğan demirören –arşimidis diyeyim ben, siz google’dan tamamlayın-) ellerindeki bu kendi halinde ama beşiktaş camiası içerisinde saygı duyulan “memur” aracılığıyla futboldaki nüfuzlarını artırmak istedikleri kesin.
bugüne kadar zaten medyaya yansımış olan 1984 kongresinde yaşananlar(alaattin çakıcı) ve erdoğan demirören desteğinin yanı sıra ordu, emniyet, istihbarat çevrelerinin darbe sonrası anap iktidarı döneminde spor yöneticiliğine merak salma trendi de bu iddiayı destekliyor.
---
alıntı ---
edit: dedem işkenceci bir yapının çalışanı olsa, çok övünerek anlatamazdım.
metin kurt yalnızlığı süleyman seba kalabalığından yeğdir.
http://sendika10.org/...lnizligi-ozan-horoz/---
alıntı ---
81 yılında cavit çağlar bursaspor başkanlığı, cem uzan 90’lı yıllarda istanbulspor başkanlığı yapmıştır. nereden geldiği belli olmayan bu para akışının bir şekilde aklanmasının aracına dönüşen 80’li yılların futbolu, devletin mafyası ve gayri resmi kurum ve kişileriyle dahil olmaya çalıştığı bir süreçtir. konumuz bağlamında üzerine methiyeler düzülen süleyman seba, dönemin beşiktaş camiasıyla ilişkileri olan, kongre üyesi ve eski mit emeklisi bir devlet ‘’büyüğü’’ olarak devlet tarafından devlet-mafya ilişkilerini düzenleyen gayri resmi müzakerecisi sıfatıyla türkiye futbolunda aktif bir aktörü olarak rol almaktadır. teoride doğrultu dergisinde bedrettin kılıç, “futbolun ölümü ve kurtuluşu” başlıklı yazısında meseleyi şu şekilde özetlemektedir: “turgut özal’lı yıllarda ise kulüpler daha ziyade kara para aklamanın paravan yerleri olmuştur. nurettin güven ve turan çevik gibi uyuşturucu kaçakçılarının malatya spor’a, hayali ihracatçı hasbi menteşoğlu’nun samsunspor’a başkanlık yapmaları en bilinen örneklerdir. 1984’de beşiktaş kulübü başkanlığı seçimindeki koalisyon ise türk futbolunun o yıllarını ve mafya-devlet-sermaye ilişkisinin geldiği noktada bir semboldür. silah tüccarı ve yer altı dünyasıyla sıkı ilişkideki mehmet üstünkaya’nın karşısına mit’çi süleyman seba çıkar. s. seba’nın finansörü mesut pandır, hayali ihracatçı ertan sert ve turan çevik’tir. bunların yanında t. futbol federasyonu’nun başkan vekili polis şefi affan keçeci vardır. bu işi ünlü mit’çi nuri gündeş organize etmiş, seçimler sırasında da a. çakıcı’nın adamları kongre salonunda ‘güvenliği’ sağlamıştır.” böylesi şaibeler ve ilişkiler sonucu beşiktaş başkanlığına getirilen süleyman seba, tam 16 yıl boyunca bu görevi sürdürmüş ve “mütevazi” görüntüsünün altında türkiye futbolunun kademeli şekilde ticarileşmesi ve resmi devlet aklının timsali olmuştur
---
alıntı ---