*

  • 1
    milyonlarca eurolar, dolarlar, türk liralari kazanan sporculari üc kurus daha kazanmak icin milyonlarca küfür yemekten kurtaracak eylemdir.

    ----

    klasiklestigi gibi yatirim nedir sorusuyla baslamak istiyorum.

    yatırım, belirli bir kaynağın ya da değerin, gelir sağlamak amacıyla kalıcı bir biçimde kullanılmasıdır.

    yani bizim özellikle güzel futbolcu kardeslerimizin ellerine gecen milyonlari yastik altinda ya da toprakta degil, futbolculuk kariyerleri sonlandiginda onlari benzer standartlarda* yasatacak alanlara yönlendirmeleri hatta arttirmalari demek.* *

    ----

    simdi bizim sporcularimizin* yaptigi yatirimlara* bakalim.

    tanju colak -- biyodizel üretiminden ecza deposuna, otel işletmeciliğinden menajerlik şirketine kadar birbiriyle alakası olmayan sektörler
    semih sentürk -- gayrimenkul
    alex de souza -- gayrimenkul
    serhat akin -- susi restorani *
    ibrahim üzülmez -- gayrimenkul ve arsa
    tayfur havutcu -- benzin istasyonu
    ümir karan -- ankara'da bir ilkokula ortak, oto galeride hisse, restorant ve gayrimenkuller
    recep cetin -- bulgaristan'da kereste fabrikasi
    volkan demirel -- gayrimenkil ve arabalara yatirim yapiyormus * *
    hakan sükür -- borsa,kebapci ortakligi, sakarya ve antalya'da insaatlar
    ümit davala -- izmir'de insaat
    gheorghe hagi -- romanya'da otel *
    arda turan -- gayrimenkul
    necati ates -- florya ve izmir'de gayrimenkuller

    ----

    allasen nedir bu emlakcilik hevesi? ülkede bina yapilacak arsa, satilacak ya da kiralanacak ev kalmadi lan. yani spor arabalara, gece kulüplerine vs. vs. gereksiz yerlere para harciyor olmaniz zerre umrumuzda degil ama bundan 20 sene sonra galatasaray cok vefasiz yea :( diye agladiginizda sizin demagojilerinize maruz kalmak zorunda mi bu kadar insan? ya da baska bir kulüp fark eden birsey yok. olm findik kadar beyni olan yarin hayatin neler getirebilecegine dair kendisini saglama alir. hemen bütün yatirimlar ''ben artik kiracilarin kapisini dolanip para kazanarak yaslanmak istiyorum haci dayi'' diye bagiriyorlar. nedir bu almanci tavirlari anlamiyorum ki.

    ----

    bir de elalemin futbolcularinin yaptigi yatirimlara ve bunlari nasil yaptigina bakalim.

    öncelikle robbie fowler hakkinda konusmak lazim. kendisinin güzel bir hikayesi var.

    18 yasindayken graeme souness tarafindan, finans danismaninin kucagina itilmis.* bugün 41 yasinda ve 23 senedir yaptigi ve hala devam eden yatirimlarinin meyvesini yiyor. (u: ben robbie fowler'i yillardir ne sagda solda aglarken gördüm, ne tv'lerde yorumculuk yaparken gördüm)

    http://www.mirror.co.uk/...r-became-one-6647339

    bir de son zamanlarda meshur olmus gizli mathieu flamini yatirimi mevcut.

    7 yil önce gf biochemicals sirketinin kurucu ortagi olmus. sirket john sime en yenilikci yeni teknoloji ödülünü kazandi. sirket petrolün yerini alabilecek bir yakit teknolojisi olan levulinik asit üzerinde calisiyor. sirketin 20 milyar pound pazar potansiyeli oldugu yaziliyor.

    http://www.bbc.com/news/business-36037874

    biraz daha yenilikci ve modern yatirimlarla ugrasan insanlari taniyalim simdi.

    sir alex ferguson ve thierry henry tipki david beckham ve andy murray gibi spor gecmisli yatirimcilar olarak ön plana cikiyorlar.

    bu isimler bilisim teknolojilerine, startuplara, elektronik yatirimlara agirlik veriyor, startuplarda konusmalar yapiyorlar.

    http://www.thememo.com/...-and-its-the-future/

    david beckham myeye technology ltd isimli periscope muadili bir uygulamanin sahibi. kücücük cocuklarin bile bir oyun yazarak koca gayrimenkulleri yöneten insanlar kadar para kazandigi bir teknoloji caginda yapilabilecek en akillica yatirimlardan birisi süphesiz.

    http://gawker.com/...chool-for-30-million

    ----

    bu insanlarin akilli yatirimlar yapmasinin, hayatlarini belirli bir koruma altina almasinin sebebi muhtesem tücari zekalari degil, bilgileri olmayan alanda amca,dayi,teyzelerine degil isin profesyonellerine danismalari oluyor. ülke sporcusunun egitim ve kültür seviyesini düsündügümüzde bizim sporcularimizin da kulüpler tarafindan buralara yönlendirilmesi ve bunun ülkede bir aliskanlik haline getirilmesi gerekiyor.

    profesyonellesmek icin öncelikle bu adimlari takip edelim, hicbir getirisi olmuyorsa milyonlarca issiz bulunan ülkede is kolu acilir. hem sporculara, hem ülke insanina bos duran dairelerden ve arsalardan daha fazla yarari dokunur.

    edit: yildizli bakinizlar eklendi.
  • 4
    kefenin cebi yok, 7 sülalerini bakacak kadar da kazanıyorlar.

    benim kendilerine tavsiyem beyinlerine yatırım yapsınlar. 3-5 hoca tutsunlar, ders alsınlar matematik fizik görsünler mesela. bence her futbolcu fizikten vektörler ve hareket konusunu bilmeli mesela. bunun dışında kalori hesabı yapabilecek kadar besin enerjisi hesaplamayı öğrenmeli. yada ne bileyim kitap okusunlar. bilim kültür bişeyler öğrensinler araştırsınlar.

    en paralısıyla bile 10 dk muhabbet etmeye kalksan buram buram cahillik akıyor. paran çok ama rezil oluyorsun. öyle bir durum.

    ondan sonra çıkıyor volkan demirel 30 ağustos cumhuriyet bayramı diyor :/
  • 6
    son dönem sosyal medya gencolarına göre futbolcuların gayrimenkul işine girmesi vizyonsuzlukmuş.

    adam gidip silivri'den 1+1 eve basmıyor parayı. bana göre beşiktaş'tan, kadıköy'den, bağdat caddesinden ne bileyim şişli'den gayrimenkul yatırımı yapan adam gayet de vizyonerdir. komünist devrim olsa oradaki gayrimenkuller zarar ettirmez sana. hatta aklını biraz daha çalıştıran futbolcu paris'ten, ny'den ev alabilir, ufak bir imparatorluğun temelini atabilir.

    ülkemizde üniversite mezunları bile boş beyinli. orta öğretim bitirmiş bir futbolcu nasıl anonim şirket kurup yönetsin. dolandırıcı bir müdür yahut avukat iki seneye kalmaz tüm malı üzerine geçirir bizim topçu da yaşlanınca bir bankta ölü bulunur. o yüzden ben bu insanların gayrimenkul yatırımı yapmasını gayet mantıklı buluyorum. en azından gerçek hayatta bir karşılığı var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın