• 3
    tespit gibi tespit yapmış ve türkiye'deki yozlaşmayı, devlet televizyonunun aslında iktidar partisine yakın olana, tüm önemli parametreler es geçilerek iktidar partisinden olan kulübe hizmet ettiğine kısa bir entry ile özetlemiş yazar. (bkz: #3429172) ayrıca bu entry bence ülkedeki tüm sorunların da en temel noktasına işaret ettiği için çok kıymetli.

    not: dokuz yıldır sözlüğe üyeyim -önceki üyeliğim ile birlikte-, ilk defa bir kullanıcının başlığına yazıyorum.

    ekstra not: şu an hiçbir siyasi partiye destek vermeyen biriyim.
  • 4
    (bkz: #3429172)

    konuyu doğru tespit edecek gibi başlayıp hatalı bir tespitle noktalamış yazar.

    seçim sonuçlarını il il incelemeyi seven biri olarak * söylemeliyim ki şimdi bir kere sivas son 20 yılda iktidar partisinin en az %55 oy aldığı bir yer.

    o yüzden iktidar partisinin güçlü olduğu bir şehrin takımı ile zaten iktidar partisinin aleni takımını kıyaslayarak tarafsız olması gereken devlet kanalının iktidar partisinin yayıncılık anlayışına hizmet etmesine vurgu yapmak tam doğru bir kıyaslama değil.

    çünkü asıl mesele bu ligde yıllardır iktidar partisinin oy deposu olan rize, konya, kayseri, giresun, gaziantep gibi illerin takımları bulunurken geçtiğimiz sezon niçin iktidara yüzünü dönmeyen izmir'in takımları göztepe ve altay'a bu ligde yeriniz yok dercesine birlikte alt lig yolları göründü? niçin kırklareli, muğla, edirne, izmir, tunceli gibi iktidara pek de oy vermeyen illerin takımları bu ligde yok? asıl kıyaslama buradan yapılmalı.

    yine iktidarın oy deposu olan fatih, ümraniye, kasımpaşa gibi ilçe-semt takımlarının bu ligde yer aldığı görülürken örneğin genel anlamda iktidara oy vermeyen bir ilçenin takımı olan karşıyaka bu ligde yok. ya da etiler, moda, caddebostan, nişantaşı gibi semtlerin takımları olsa bu ligde yer alırlar mıydı? cevabı kendiniz verin.

    demek istediğim sivasspor ile başakşehir'i kıyaslamak koyu gri ile açık griyi kıyaslamaktır. oysa biz ancak siyahla beyazı kıyaslarsak durum bir anlam ifade edebilir.
  • 5
    (bkz: #3429172)

    yanlış yerden bakmış gibi gelen yazar.

    ülkede yaşayan 2 milyon sivaslının içinde rıza çalımbay'ın kabız sivasspor'unun maçı yerine kadro kalitesi ve futbolu daha iyi olan başakşehir fk maçını izlemek isteyen futbolseverler olabileceği gibi ülkede iyi kötü bir kez şampiyon olmuş, her zaman iyi oyuncuları kadrosunda bulunduran başakşehir'in rating olarak sivasspor'dan daha yukarıda olacağı gerçeğini kabul etmesi gerekiyor gibi.
  • 6
    (bkz: #3642715)

    nedeninini anlayamadığım bir entry girmiş olan yazar.
    ama illa kıyas yapılacaksa, okan hoca'nın da seve seve katılacağı bir kıyas koyalım ortaya.

    fatih terim:
    1 uefa şampiyonluğu
    8 türkiye ligi şampiyonluğu
    3 türkiye kupası şampiyonluğu
    4 türkiye süper kupası
    bilimum cumhurbaşkanlığı ve başbakanlıklar kupaları.
    galatasaray'da toplam 13 yıl teknik direktörlük.

    okan buruk:
    1 türkiye ligi şampiyonluğu
    galatasaray'da toplam 1 yıl teknik direktörlük.

    inşallah okan hoca, terim'den daha başarılı olur. galatasarayımız kazanır. ama bu tür entryler okan hocanın üzerinde baskı kurmaktan başka bir işe yaramaz.

    ek olarak:
    (bkz: rıdvan herşey iyi, güzel, hoş da... kupaları ne yapacağız)
  • 7
    olumlu-olumsuz saygı ve mantık çevresinde fikirlerini yazan, seviyeli, her şeye maydanoz olmak yerine az ve öz konuşan bir yazar arkadaşımızdır. katkının ve zekanın nicelik ile değil, nitelik ile ölçülmesi gerektiğini bilir. kendisi çok severim ve her daim sözlükte yazılarını okumaktan zevk alırım. popülizm ve demagoji yapanların yerine, kendisi gibi fikir yürüten yazarların sayısının artmasını temenni ederim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın