• 1
    la lakers'ın 80'ler boyunca oynadığı fast break basketboluna yakıştırılan lakap. nba greatest games serilerinde izlediğim kadarıyla, seyir zevki oldukça üst düzeyde bir basketbol.
    pat riley'inin koçluk, magic johnson, kareem abdul jabbar, james worthy gibi oyuncuların takıma önderlik yaptığı bir dönem. temeli katı savunmaya dayanıyor. bu savunma rakibi zora sokar, ya top kaybına ya da kötü bir şuta sebebiyet verir. alınan ribaunt veya çalınan top, hemen magic johnson'a iletilir ve takım halinde hızlı hücuma çıkılır. magic de harika asistlerle topu koşan arkadaşlarına iletir. bu arkadaşlara da genellikle ya smaç basmak ya da bomboş pozisyonda üçlük yollamak kalırmış zaten.
  • 2
    bazen oluyor ya bi' takımda 5-6 kişi çift haneler çıkıyor, hemen ertesi gün yorumlar gelmeye başlıyor; oo abi baksana topu ne kadar iyi paylaşıyorlarmış. amacım dalga geçmek değil bu sözle, eğer maç kopmadıysa erkenden ve yedekler garbage time'da çift hanelere ulaşmamışsa genel olarak da doğrudur. demek istediğim şudur, bu showtime lakers dediğimiz efsane takım bu olayı bir sezona yaymıştır. şöyle ki:

    sene 86/87 sezonu yani kareem abdul jabbar'ın ligdeki 17. sezonu. takımın başında pat riley var ve takım normal sezonu 62-20 ile bitiriyor. normal sezon istatistiklerine bakıldığında ise göze "top nasıl paylaşılır dersi" çarpıyor:

    magic johnson 23.9 sayı
    james worth 19.4 sayı
    kareem abdul jabbar 17.4 sayı
    ac green 10.8 sayı
    byron scott 10.5 sayı
    mychal thompson 10.1 sayı

    lakers'ta koskocaman normal sezonda 6 kişi çift hanelerde sayı üretmiş. ortalama! demek istediğim bu takımın topu nasıl paylaştığıdır. olay magic pası atar kareem hook'u atar olayı değildir. bu takım spacing'in kitabını yazmış ancak üstte de söylenildiği gibi d'antoni'nin phoenix'i gibi sadece hücum takımı da değildir. öyle inanılmaz bir savunma yoktur ancak yenilen sayılara bakıldığında lakers'ın o sezon 106.5 sayı yiyerek en bu konuda 11. olduğunu da belirtmek gerekir. hücumda ise 115 2.dir zaten. phoenix 2004-2005 sezonunda attığı sayıda 1. iken savunma konusunda ligin en kötüsüdür.

    bu arada aynı sayı ortalamalarını 87/88 sezonun da görmek mümkündür. yine 6 oyuncu çift haneli ortalamalara ulaşmıştır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın