• 1
    gazeteci demeyi bu mesleğe hizmet etmiş insanlara zül sayarım. ne olduğunu yazarsam mesajım silinir. özet geçelim o zaman: kalemi satılık, günümüz medya maymunlarından bir tanesidir. kendisine yaz derler yazar ya da mevzu bahis efendisini yalamaksa dilinin aşınmasından geri durmaz. sözlükle alakası kaleme aldığı şu yazı:

    http://www.sabah.com.tr/...ydi-ruyanda-gorurdun

    bu konu içeriğine atılan başlık bile yeterince izah edici.

    aysallı dönemde şampiyonlar liginde kafa tutabilecek kadro kurma fırsatı varken yabancı engeli ortaya atıp bizi tarık çamdal'a mahkum edenler, bir anda bundan vazgeçmişti. şimdi aynı ıslığı tekrar çalmaya başladılar. havlayandan ziyade havlatanlara bakarsak birileri yine rahat durmayacak.
  • 4
    http://www.sabah.com.tr/...ydi-ruyanda-gorurdun
    biraz daha kassa uefa kupasını da reisine bağlayacak olan zat. allah' tan kronoloji diye birşey var. kendisinin sayesinde bugün birşey daha öğrendim ki beyin olmadan aklın başkalarına emanetken de yazı yazılabiliyormuş. sizin gibi yaşam formları gençlere umut veriyor. senden yazar olmuşsa herkesten herşey olabilir.
  • 9
    http://www.sabah.com.tr/...ydi-ruyanda-gorurdun
    diğer taraflara saldırmak için konu bulamayınca bu kez futbola sardırmış. ufacık beyniyle olayları analiz etmiş. süper ligde oynayan türk futbolcu yokmuş lucescu kimi seçecekmiş. bizim milli takımımızda da son 20 yıldır oynayan alamancı futbolcu sayısına ise hiç değinmemiş. ünal karaman örneğini filan vermiş. türkiye sınırları dışında herhangi bir damgası olmayan ünal karaman. bizler yıllarca gurbetçi futbolcularımızın ekmeğini yedik. binayla, tesisle futbolun veya herhangi bir şeyin iyileşemeyeceğine ise hiç değinmemiş. değinse iş oradan başka yerlere gider. anlayamadığım şey ise şu bir insan kemik yalamasına, haysiyetini ayaklar altına almasına, ucuz menfaatler için birilerinin tetikçiliğini yapmasına rağmen aynaya baktığında kendisinden tiksinmeyip nasıl böylesine bir güven patlaması yaşayabiliyor. aslında anlıyorum. çünkü varlığını ucuz bir bedelle satan, şahsiyetini açık artırmaya çıkaran biri yapmaya memur edildiği şeylere inanırsa iş değişir, dava uğruna yaptığını düşünürse o zaman kendisinden tiksinmez, duraksama göstermez. insan zalimdir arkadaşlar! herhangi bir inanç sistemi insanın iyiliğini garantilemez. çünkü onu yorumluyan, ihtiyaçlarına göre eğip büken ve bunu yaparken de destekleyici unsurları bulmakta son derece mahir olan insandır.
  • 12
    sadece yazdığı gazete bile zekasını ve karakterini belli eden, bir siyasi partiye saldırmak için bu kez de futbolu kullanmış zavallı. bu gibileri zaten kendi zombileri dışında kimse ciddiye almazken sözlüğe taşıyıp popülerleştirmenin bir manasının olmadığı fikrindeyim. yeteneksiz türk futbolcularına forma garantisinin verildiği bir futbol dünyasının nasıl bu oyuncuları geliştireceğine dair tek bir argümanı olmayan bu tarz kişiliklerin söylediklerini ciddiye almak çok gereksiz.
  • 15
    http://www.sabah.com.tr/...ydi-ruyanda-gorurdun

    daha cengiz ünder ile enes ünal adlı pırıl pırıl çocuklarımızdan haberi olmayan bir arkadaşın (!) dehşetengiz yazısı yukarıdaki gibidir. en son arda turan çıkmış da, şimdi de sadece bir yusuf yazıcı varmış-mış-mış.

    diğer konularda siyasete girmek istemiyorum. ama spordan yürüyeceğim. 15 senedir iktidarda olan bir hükümet döneminde adam akıllı sporcu yetişmiyorsa, bu kimin suçu? hadi federasyonların suçu diyelim... o zaman o spor bakanlığı ne halt yemeye var? o gençlik ve spor genel müdürlüğü ne halt yemeye var? koskoca hükümet veya devlette, spor namına da bir toki çalışıyor, iyi mi! vizyon, üniversite açınca kültürleneceğimizi, eğitim seviyesinin artacağını, akademik ve bilimsel olarak atılım yapacağımızı zannedecek kadar olduğu için... ekonomi nasıl beton üzerinden dönüyorsa, sporun da stad yaparak teşvik edildiğini yani beton üzerinden desteklenebileceğini zannediyor sanırım.

    "şimdi tesisler, stadyumlar gıcır gıcır."

    önce o stadyumların fiziksel olarak tam tekmil hazırlasınlar. sonra olağanüstü hal valisi, o stadyumların güvenliğini sağlasın. sonra gıcır gıcırlığına bakarız.

    adam problemi söylüyor. diyor ki: "ama futbolcu çıkmıyor."

    sonra problemin çözümünü "çözüm mü?" diye sorup, "yabancı sınırlandırması şart," diyerek veriyor. bak ağabeyciğim, senin verdiğin çözüm yerli oyuncunun oynaması için verilen bir çözüm. saptadığın problemin yani "oyuncunun çıkmamasının" çözümü değil. tamam, yabancı sınırlaması gelsin de, sonra ne olacak? oyuncu yetişecek mi? diyorsun ki, "en son arda turan çıktı..." ee, yabancı sınırlaması daha bir sezon önce kalktı. arda turan ne zaman piyasaya çıktı? aradan yıllar yıllar geçmiş, övdüğünüz iktidar döneminde, istediğiniz koşullar çerçevesinde geçen yıllar içinde yetişmemiş hem de... ama diyorsun ki, "bir arda turan var..." onu da yanlış biliyorsun ya, neyse... bu nasıl bir tezattır!?

    çözüm üretin, çözüm!

    biri de çıksın altyapı antrenörü yetiştirelim desin. biri de çıksın altyapı antrenörlerinin halini hatrını sorsun. problemlerini çözsün. adamların çoğu maaşlarını alamıyor, maaşlarını... maaşları da şuncacık ha!

    türkiye cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanı soyunma odasına iniyor, türk futbolcuya "bu ne hal!" diye soruyor ve yabancı (!) bir oyuncuyu örnek gösteriyor. bu kafayla, bu disiplinsizlikle, bu eğitimsizlikle bu adamlar nasıl oynasın!? kim oynatsın? bu çocuklar oynamaya layık mı diye soruyorum? eğer layıksa, başka sözüm yok. eğer değilse, layık olmalarını için ne yapmalıyız? soru bu. peki, cevap? yabancı sınırı mı!? peh...

    lügat karıştırırsanız, "liyakat" diye bir kelime olduğunu görürsünüz. ne anlama geldiğine bir bakmanızı tavsiye ederim.
  • 17
    http://www.sabah.com.tr/...ydi-ruyanda-gorurdun
    bakın bu adamın yazdıkları tipik olarak biz bi halt yapamiyoruz o zaman rekabet halinde olacağımız kaliteli kisiler gelmesin kafasidir. türk futbolculara pozitif ayrımcılık yapılınca neler olduğunu yıllardır yaşıyoruz ve görüyoruz. adamlar tipik bir tembel, iş ahlakı olmayan, yaptığı işe saygısı olmayan, şark kurnazi.bu yerli, eğitimsiz, cahil, görgüsüz güruha dersen ki seni mecbur oynatacaklar, o adam kendini zerre gelistirmez, bi de kendini bu dünyanın hakimi zanneder. ayrıca bu milliyetçilik, ırkçılık denen lanet şey artık yerin dibine batsın yeter.sen işini berbat yapacaksın ama sırf türksün diye o işte seni tercih edecekler ve bu hepimizin içine sinecek.
    ayrıca söz konusu yazı sahipleri izin vermeden ağzını acamayan kişilerce tabi ki sipariş üzerine yazılmıştır ama yazıdaki düşünceleri savunan çokça insan vardır bu ülkede.zaten bu hafta yayınlanan maraton programında da yabancı sayılarının fazla olmasi konuşuldu sebebi de tabi ki başarılı olacağı düşünülen galatasaray'dı. yine hooop başa döndük. ben kendimi gelistirmekle ugrasmayayim da iyi gidenleri aşağı çekeyim. bu entry sadece futbolla alakalı değil ayni zamanda ülkenin içinde bulunduğu kafa yapısı ile alakalıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın