• 1
    18-19 sezonunda galatasaray futbol takiminin forvetsizlik ve hamle yetersizligi sonucu mahkum kaldigi, skora ihtiyac duyulan, sikisan maclarin son 15-20 dakikasinda gorulen forvet hatti.

    maicon hantal kalsa da donk bu mevkide cidden basarili, ozellikle eren derdiyok ve sinan gümüş'u dusununce.

    simdi su duruma bakinca fatih terim'i de cok elestiremiyorum, 2 stoperi forvete atmaya mecbur kaliyor hamle eksikliginden.

    umarim devre arasi yonetim bonservissiz ya da kiralik gereken transferi yapar da bari ikinci yari su rezaleti yasamak zorunda kalmayiz.

    yine de terim'i elestirecegim bir konu varsa, o da sinan gümüş su rezil haliyle 12 maca ilk 11 cikarken muğdat çelik'in toplamda 90 dakika oynamamis olmasi,
    1.5 aydir top oynamayan garry rodrigues'in kesik yememesi(ki burada da tam kizamiyorum herkes sakatlandi),
    takimin yerlerde gezen kondisyonu,
    fernando olmayinca defanstan cikamayan, surekli muslera'ya donup forvet olmamasina ragmen uzun sisiren bir takim olmasidir.
  • 2
    tamamen çözümsüz kaldığımız maçların belki son 5 dakikası hariç hiçbir zaman anlayamayacağım forvet hattı. işe yaramaz demiyorum, elbet yarar ama istisnai durumlarda belki bir maç, bir pozisyon. 6 ekim 2018 antalyaspor galatasaray maçı'nda olduğu gibi.

    en son 2 kasım 2018 galatasaray fenerbahçe maçı'nda fatih hoca forvet olarak maicon'u oyuna aldı. bir pozisyonda hızlı çıkacakken top geriye kadar gelen maicon'a geldi. tabii atağa çıkamadan sonlandı hücumumuz.bir de üstüne atak yedik.

    forvetsizliği anlıyorum, ancak çözümü uzunları ceza alanına yollayıp, forvet olarak oynatmak olarak görmeyi anlamıyorum. sonuçta ne city, ne barca, ne liverpool öyle yüksek forvetlerle oynamıyor. başka yerden çözüyor gol meselesini. tabii ki biz o kalitede oyunculara sahip değiliz, bir firminomuz, agueromuz yok ancak uzun forvetiniz olmasa da gol sorununu çözmenin bin bir yolu var. kaldı ki bizim oyun tarzımız zaten henry, garry gibi oyuncularla, linnes, nagatomo gibi beklerle yerden, hızlı hücum setlerini oynamaya müsait. bu oyuncular zaten karakter olarak yüksek nokta orta kesen karaktere sahip değil. alıp gitmeye, içeriye girmeye, pas yapmaya müsait. yine 2 kasım 2018 galatasaray fenerbahçe maçı'na dönersek neden içeride skrtel, roman gibi uzunlar varken topu uzun kullanalım ki? neden zayıf oldukları yerden üretmeyi denemiyoruz? eldeki bu oyunculara göre yerden hızlı oyunlara, set hücumlarına çalışmak varken neden rakiplerin güçlü olduğu yerden sorunu çözmeye çalışıyoruz anlamıyorum.
  • 3
    fatih terim'in birinci, ikinci veya üçüncü tercihi değildir. zor durumda kaldığı, elindeki kadronun yetersizliğinden ötürü mecburen uygulamaktadır ve eldeki alternatiflerden görünen o ki en makul olanıdır.

    ayrıca fatih terim'in icadı da değildir, fatih terim icadı gibi davranıp teknik, taktik bilmiyor terim goygoyu yapmayı sadece tinerciler ve fatih terim düşmanları başarabilir. major kulüpler dahil her kulüp zorda kaldığı anda bu taktiği uyguluyor. pas futboluyla, tiki takasıyla övünen barcelona bile uyguluyor bunu. 3 kasım 2018 rayo vallecano barcelona maçında maç 2-1 rayo üstünlüğüyle giderken valverde pique'yi ileri yolladı ve pique'nin kafayla indirdiği topta dembele 87'de 2-2 yaptı, 90'da yine kanat ortasından gelen topu suarez ağlara gönderdi maç 2-3 barcelona üstünlüğüyle bitti. ve maçın ikinci yarısını izleyen biri olarak söyleyeyim, valverde pique'yi ileri göndermeseydi barcelona'nın pas futboluyla rayo'nun kilidini açması imkansızdı. dünya üzerinde en iyi set hücumu yapan takımdan bahsediyoruz, istediğin kadar çabala, kalan kısıtlı dakikalarda o topu rayo savunmasının arkasına aktaramayacaklardı, adamlar muhteşem savunma yapıyordu.

    90 dakikayı stoperler ileride bu şekilde oynayamazsınız, mağlupken son 10-15 dakika denenebilir ve sonuç da verebilir, dönüp kalenizde gol de olabilir. maç 0-0 veya 2-2 giderken deneyecek cesaretiniz varsa da milyonlarca insan size imparator der.
App Store'dan indirin Google Play'den alın