• 2
    2013'te gösterime girmesi planlanan film.

    formula 1'in eski şampiyonlarından, avusturyalı niki lauda'nın 1976'da almanya'da geçirdiği kaza (yüzünün neredeyse tamamı yanmış ve geçirdiği estetik ameliyatın ardından, sadece altı hafta sonra yarışmaya geri dönmüştü) ve sonrasında james hunt'la girdiği şampiyonluk mücadelesini konu alıyormuş.

    filmin yönetmeni ron howard. james hunt'ı chris hemsworth canlandıracak. diğer detaylar şimdilik belli değil.

    edit: senaryosunun, the damned united'ın (ve ilgi alanımızın dışındaki pek çok harika filmin) senaryo yazarı peter morgan tarafından yazıldığını belirtmeyip ayıp etmişiz.

    edit 2: niki lauda'yı da daniel brühl canlandıracakmış efem. harika bir tercih.
  • 6
    formula1'e ilgi duyan duymayan herkesin izlemesini şiddetle tavsiye ettiğim film. aslında sağda solda pek sık duymuştum filmi ama izlemek bugüne kısmetmiş. formulayı az çok takip ederim, lauda'yı da ismen tanırdım ama 70lerde yaşadığı olaylar ve hunt hakkında bilgi sahibi değildim doğrusu. filmi izledikten sonra formulayı sevmeyenlerin bile ya bir izeyeyim bakayım nasıl bir şeymiş bu yarışlar şimdilerde diye izleyeceğini tahmin ediyorum. filmin içeriğine gelecek olursak, çekim, oyunculuk ve gerçekliği yansıtması adına çok başarılı buldum. 2014 oscar ödülleri için adaylık verilmemesi bence tam anlamıyla bir felaket, hemen hemen bütün alanlarda aday olan american hustle'a bakıyorum sonra da bu filme, akademi çarpılmasa yeridir. gerçi şimdiye kadar çarpılmadılarsa daha da bir şey olmaz onlara ama neyse. filmin başlarındaniki lauda'yı destekliyordum hem tanıdık olması hem de türk insanı ezilmiş olanları destekler tezinin sonucu olarak, ama filmi izleyenler bilir basın toplantısı sonrası yaptığı hareket ile hunt gözüme girdi ve lauda'yı geri plana attı. iki saatlik filmi neredeyse dört saatte izledim durdura durdura, hemen bitmesin diye. gerçekten filmde emeği geçen herkesin eline sağlık afiyetle izledim valla.

    peki bu film biz sporseverlere ne katıyor? iki farklı bakış açısı var filmde, biri aşırı disiplinli olup işini her şeyden öne koymak, bir diğeri ise yaptığı işten zevk almaya çalışmak. hangisi doğru olan ve yapılması gereken diye sorarsanız; şahsen ben pek bir ayrım yapamıyorum sonuçta iki karakterin de artıları ve eksileri var. sorunun cevabını sizlere bırakıyorum izleyin ve kendiniz değerlendirin.*

    filmi izledikten sonra james hunt ile ilgili ufak bir araştırma yaptım ve bizim kimi'nin* james hunt hayranı olduğunu öğrendim. ben de filmi izlerken kime benzetiyorum diyordum gerek hal hareketleri gerekse de basın demeçleri bazında.kimi'yi yine yeniden sevme sebebim oldu bu film. şimdi dört gözle mart ayında yapılacak olan avustralya yarışını bekliyorum.

    son toparlamayı yapıyorum ve herkese bu filmi izlemeyi öneriyorum. ayrıca hangi sporla ilgilenirlerse ilgilensinler tüm sporcular özlerinde insan, ve yaşadıkları bir hayat var, belki de çekindikleri bir durum ile karşı karşıya olabilirler. bu filmi izledikten sonra eleştiri yaparken daha insancıl olacağımıza inanıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın