• 1
    mercedes grand prix'nin takım patronu.

    1978'de williams f1'le spora giriş yapıp çeşitli takımlarda görev aldıktan sonra geldiği benetton'da michael schumacher'in 1994 ve 1995'teki şampiyonluklarında pit duvarının arkasındaki önemli isimlerdendi. 96'da schumi'nin ardından sezon sonuna doğru scuderia ferrari'de göreve başlayan brawn, 1999'daki markalar şampiyonluğunda ve 2000-2004 arasındaki 5 duble şampiyonlukta yarış stratejilerini belirleyen isimdi. f1 tarihin en başarılı bu serisinde michael schumacher, dönemin takım patronu jean todt ve baştasarımcı rory byrne'la birlikte ferrari'nin rüya takımını oluşturuyordu. schumacher'in 2006 sezonunun sonunda emekli olmasıyla o da ferrari'deki görevinden ayrıldı. bir sene formula 1'den uzak kalıp 2007 sonunda honda f1'in takım patronluğuyla geri döndü.

    sadece 6 puanın alınabildiği felaket 2008 sezonunun ardından honda ekonomik krizi gerekçe göstererek takımı satışa çıkardığını duyurdu. ross brawn'ın uzun süre alıcısı çıkmayan takıma inancı öylesine büyüktü ki, sezonun başlamasına bir aydan az bir süre kalmasına rağmen elini taşın altına soktu ve honda f1 hisselerinin tamamını satın alarak brawn gp takımını kurdu. ferrari yıllarıyla kıyaslanamayacak imkansızlıklara rağmen -takımın sezona başlarken sponsoru bile yoktu- brawn gp sezonu markalar şampiyonu olarak bitirirken, takımın pilotlarından jenson button da ilk şampiyonluğunu elde ediyordu.

    sezonun bitiminden 1 ay sonra alman otomotiv devi mercedes yaklaşık 110 milyon pound'a takım hisselerin çoğunluğunu satın aldı ve takımın ismini mercedes grand prix olarak değiştirdi. ross brawn 2007'den bu yana her sene isim değiştiren bu yeni takımda da takım patronluğuna devam edecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın