• 1
    the guardian ve ny times yazarı, fransız gazeteci. öyle böyle iddialar ortaya atmamış. kaynak ingilizce bu arada.

    https://www.reddit.com/...e_guardian_ny_times/

    bir kısmını ligue 1 türkçe hesabı türkçe'ye çevirmiş. bu hesaptan okuyabilirsiniz.

    https://twitter.com/Ligue1_Turkce

    listede 400'e yakın premier lig oyuncusunun cinsel istismar mağduru olması gibi inanılmaz olaylar var.

    edit: kaynağın orjinal dili fransızca'dan ingilizce'ye çevirirken hatalı çeviri yapmışlar sanırım. yorumlarda belirtildiği gibi agaetisbyrjun nickli yazar da belirtmiş. afrika'daki akademide 400 çocuk cinsel istismara uğramış, bunların bazıları premier lige ve ligue 1'e gitmiş. istismar var ama premier lig oyuncusu olmamış çoğu.

    --- alıntı ---

    ı think they got the translation wrong. other reports said that 400 kids were molested in an african academy, a few of which ended up making it in the prem/ligue 1

    ıt's definitely not 400 pros, but most likely a couple pros and lots of other kids who have never made it

    --- alıntı ---
  • 3
    romain molina ciddi bir gazeteci, bu tarz yaptığı ilk paylaşım değil. ilk defa dünya medyasına çok yayıldı, istediği bir şey olduğunu düşünmüyorum. ciddi şekilde ölüm tehditi olduğu için adresini saklayan, akıl sağlığını zorladığı için mart'ta son bir rapor ile işini bırakacağını söyleyen bir insan.

    anlattığı konularla alakalı çok fazla yanlış çeviri var. bence en önemli olanları doğruladıktan sonra aşağıda sıralıyorum:

    - özellikle kadın futbolunda, ama erkek futbolunda da akademilerde çok ciddi bir pedofili problemi var. "400'e yakın premier lig oyuncusunun cinsel istismar mağduru olduğu"nu söylemedi, afrika akademilerindeki bazı ciddi sapıkların (özellikle kongo'da önemli bir akademide 20 yıldır devam ettiğini) 400 civarı kurbanının tüm avrupa liglerinde oynadığı, ve bazılarının hala anal yaralara sahip olduğunu anlattı. bu korkunç bir şey, ve haiti federasyonunu düşüren geçmiş gazeteciliğinin devamı. pedofili istihbaratı aldığı ülkeler afrika'da, asya'da, amerika'da ve avrupa'da da bulunuyor. son raporunun fransa futbol federasyonu hakkında olduğunu ve en büyük bombası olacağını da bildirdi bu arada. noktaları siz birleştirin.

    - bunu geçen yayınında da anlatmıştı, bugün biraz daha detay verdi. italyan kulübü la spezia direkt olarak insan kaçakçılığı yapıyor, bir genç takım oyuncuları ortadan tamamen "kayboldu" dedi. ilgili olduğunu düşünmesem de la spezia genç takımlarından birinin teknik direktörünün tuğberk tanrıvermiş hoca olduğunun altını çizmem gerek. bu arada bu tabii ki tek bir kulübün yaptığı bir iş değil. amad diallo ve silas katompa mvumpa örneklerini hatırlayacaksınız.

    - transfermarkt ülke temsilcileri seviyesinde kulüplerden ve menajerlerden para kabul edip kafasına göre değerleri oynatıyor dedi.

    - ferland mendy bir kadını çok kötü dövmüş, yerde tekmeleyip cinsel organını göstermiş. ailesi 2-3 yıldır kendisiyle konuşmuyormuş. haberin yayılmamasının sebebi lyon'un (tam transfer olacakken olduğu için 35 milyondan olmak istememişler) ve ardından real madrid'in baskısıymış. kadınların ağzına afedersiniz dışkısını yapıp kameraya çektiği partiler olan futbolcunun ismini vermedi ama şu an fransız milli takımı'nda oynuyormuş gibi konuşmadı. spekülasyon yapmak istemiyorum ama tahmin edecek olursam benzema'nın şantaj skandalının, ribery'nin 17 yaşında fahişe tuttuğu rezil 2010 dünya kupası jenerasyonunda olduğunu tahmin ediyorum.

    - sadece kendi istihbaratına göre o kadar çok farklı ligde şike varmış ki her yerde olduğunu düşünüyormuş. güneydoğu asya, orta amerika, malta bunun asıl merkezleri dedi. artık standart şike değil, atıyorum "kaleye çekilen şut" bahsi de yapılabildiği için o tarz bahisler konusunda müdahale ediliyormuş. oyunculara gidip gördüğün gibi kaleye vur, 10000 dolar veriyoruz diyorlar.

    - nargile işi sadece pjanic ile sınırlı değil, futbolcular arasında çok yaygın dedi. benjamin pavard'ın performans düşüşünü buna yordu, blaise matuidi de sürekli tüttürüyordu ama fiziğini etkilemiyordu dedi. ingiltere'de de helyum balonu solumak çok yaygınmış, mesut özil, aubameyang, lacazette falan manyak gibi yapıyorlarmış diye bir istihbaratı da vardı eskiden. guendouzi aşırı dozdan bayılmış hatta.

    - katar'daki insan hakları vs haberlerinin tamamı suudi arabistan ve b.a.e. tarafından finanse ediliyormuş, özellikle b.a.e.'nin batı medyası üzerindeki kontrolü çok fazlaymış. buna çok şaşırmadım. molina katar sütten çıkmış ak kaşıktır demiyor bu arada tabii ki, hatta katar-psg ilişkileriyle ilgili kitap yazmışlığı bile var. bu molina'nın istihbaratı değil ama dünya kupası lobisi karşılığında sarkozy'nin psg'yi katar'a sattığını ve büyük bir pay aldığını duymuştum.

    - afrika milli takımlarını seçen bazı futbolcular yüklü miktarda para almış. tek isim verdiği oyuncu eski futbolcumuz mario lemina'ydı ama daha başkaları var dedi. ismi geçen başka bir oyuncu alakasız şekilde orta afrika cumhuriyeti milli takımını seçen geoffrey kondogbia'ydı, ama onun federasyon başkanına çok yakın olduğunu söyledi.

    eski bir iki büyük istihbaratını da ekleyeyim:

    - el kaide arap ülkelerinde futbolu kullanarak terörist yetiştiriyor demişti.

    - deschamps ismi verilmeyen bir fransız milli takımı oyuncusunu oynatmak istemediği için kasten hafif sakatlığıyla antrenmanlarda zorladı, bilerek sakatladığı oyuncunun kariyeri bitti. bu futbolcu %95 samuel umtiti bu arada.
App Store'dan indirin Google Play'den alın