• 1
    bir dönem göztepe takımında forma giymiş reşat selamioğlu adına 1973 yılında galatasaray tarafından düzenlenmiş 4'lü turnuva kupası.

    --- alinti ---

    sarı-kırmızılı ekibimiz 1973 yılında "reşat selamioğlu kupası" adı altında dörtlü bir futbol turnuvası düzenledi. turnuvaya galatasaray’miz ile birlikte, altay, fenerbahçe ve göztepe de katıldı. finalde galatasarayımız ile göztepe karşı karşıya geldi. hakemin kötü yönettiği maç, 87. dakikaya kadar 2-2 devam etti. galatasaray 87. dakikada penaltıdan bulduğu bir golle maçı 3-2 kazandı ve kupanın sahibi oldu.

    maçtan sonra ise sahalarımızda daha önce eşi benzeri görülmemiş, ilginç bir olay gerçekleşti. galatasaraylı yöneticiler bir açıklama yaptılar ve takımlarının çok kötü bir oyun sergilediğini belirterek, kupanın gerçek sahibinin, kendilerinden daha iyi oynayan göztepe olması gerektiğini söylediler. galatasaray’in bu talebi üzerine, şampiyonluk kupası kemeraltı’na götürüldü ve tam ortadan ikiye bölündü. galatasaraylı yöneticiler kupanın yarısını göztepe’ye vererek, büyük bir centilmenlik örneği gösterdiler.

    kupanın birer yarısı hala göztepe’de ve galatasaray kulübünde anı olarak durmaktadır. bu kupa, günümüz türkiye’sine yardımlaşma, dayanışma, paylaşma, sevgi, saygı ve centilmenlik yolunda ışık tutacak bir örnek olduğundan, bu olay hafızalardan kolay kolay silinmeyecektir.

    www.ultraslan.com

    --- alinti ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın