• 1
    son senelere damga vurmuş hayatta kalma oyunu. mobil oyunlarda yıllardır zirveyi kimseyi kaptırmamakta.
    hal böyleyken oyunun e-spor boyutu da fazlasıyla ilgi görmekte ve turnuvalarda büyük paralar dağıtılmakta.

    türk kulüplerimizin de bu oyunda e-spor takımları bulunmakta. galatasaray, bu oyundaki takımını beşiktaş ve fenerbahçe’den çok daha sonra kurdu ve diğer amatör branşlarda olduğu gibi “ismimiz duyulsun” vizyonuyla hareket ettiğinden hiçbir başarı sağlayamadı. hatta beşiktaş ve fenerbahçe bu alanda ekiplerini kurmasaydı eminim ki galatasaray’dan da hiçbir adım atılmazdı. sırf ezeli rakiplerinden geri kalmamak adına kurulduğunu düşünüyorum.

    hâl böyleyken 18 maç üzerinden 22-23-24 aralık 2021 tarihlerinde pubg mobile’in batı finalleri oynandı ve bu turnuvada oynamaya hak kazanan 5 türk takımı vardı. (beşiktaş, fenerbahçe, futbolist, kaos next rüya, s2g) ilk 6 sıra ülkemizi global championship finallerinde temsil edecekti ve kaos next rüya’nın şampiyon olduğu turnuvada s2g ve fenerbahçe de ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

    turnuvayı şampiyonlukla bitiren next rüya, ödül olarak 362 bin 500 dolar kazandı. kazanılan her oyuna ve turnuvayı bitirdiğin derecelere göre de ödül havuzundan diğer takımlar yararlanmış oldu. turnuvanın son aşaması offline olarak singapur’da düzenlenecek ve şampiyon 1 buçuk milyon dolar kazanacak.

    galatasaray pubg mobile takımı ise turnuvanın daha ilk aşamalarında, türkiye ayağında turnuvaya son sıralarda veda etti. bu kadar ciddi getirisi olan bir oyunda, kulübümüzün göstermiş olduğu ciddiyetsizlik beni kızdırdığı kadar şaşırtmadı da açıkçası. yaklaşık 3 sene bu oyunu oynayan ve turnuvalarını halen takip eden birisi olarak takım ilk kurulduğunda bir başarı gelmeyeceğini anlamıştım zaten.

    bu arada şampiyon olan takım kaos next rüya, pubg oynayanların yakından tanıdığı mezarcı * ve doch’un. * ilk 6’ya girme başarısı gösteren s2g takımı ise yine pubgm oynayanların yakından tanıdığı barış g’nin. *

    son olarak şunları söylemek istiyorum hani özellikle erkek basketbol takımının maçlarında meşhur tezahüratımız vardır ya “kupaları şirketlere bırakmayalım” diye… umarım e-spor’da da kupaları “youtuberlara” bırakmayız.

    batı finalleri puan durumu:
    http://gss.gs/Pvy
App Store'dan indirin Google Play'den alın