• 1
    aslında saçmalık değildir piyasa değeri elbetteki vardır fakat fenerli bazı yöneticilerin gündeme getirdiği saçma duruma kastım. bu şike olaylarının başladığı günlerde fenerbahçenin hisselerinin inanılmaz düşüşünü hepimiz hatırlıyoruz galiba ancak bu duruma müdahele eden tff fenerin hem kendisini hem de hisselerinin kurtarıcısı olmuştur. işin kötüsü artık fenerin küme düşmeyeceğine inanan piyasa düşüp daha sonra değer kazanacağına inandığından hisselerine yüklenmiş birden sayın nihat beyin saçmaladığı biz sizden değerliyiz konumuna getirmişlerdir olayı. ancak şöyle bir gerçeği de gözardı ediyor muhteşem zekalar tff olması gereken bir şekilde onları küme düşürse değerlerinden bahsedebileceklermiydi acaba. bu gün fenerin hisse değeri fenerbahçenin büyüklüğü falan saçmalığından değildir buna inanan saftır tamamen tff nin sayesindedir ne hikayesi anlatıyor bu insanlar.. ama ne enteresandır ki aynı federasyonun ellerini eteklerini öpeceklerine kendilerini aklamak adına kötü federasyon hakkımızı yediler diye lanse ettiler o yanlı medyalarıyla, buna neden olan da sürekli uzayan süreçtir, zaman geçtikçe daha garip şeyler de ortaya atacaklar bu kaçınılmaz. açık söylüyorum m.ali aydınlar yönetimi olmasaydı şu an fener diye bir takım olmazdı ne borsada ne de futbolda.
  • 3
    dünyada güncel piyasa değeri 10 milyon euro ve üstünde olan, son dönemde en büyük yüzdesel piyasa değeri sıçramasını yapmış olan 10 futbolcuyu listeledim:

    eliesse ben seghir - %8900
    arthur vermeeren - %3300
    evan ferguson - %2900
    ousmane diomande - %2400
    rico lewis - %1900
    gift orban - %1900
    joao neves - %1900
    ivan fresneda - %1400
    mats wieffer - %1400
    james trafford - %1400

    peki bu liste bize ne anlatıyor? aslında çok spesifik bir grup bu. oyuncuların hiçbirininin piyasa değeri 30 milyon euro'nun üstünde değil. yani hiçbiri şu an için en iyi 50 futbolcu listesine giremez. fakat hepsi bir önceki değerleme dönemine göre çok büyük oransal artış yaşamış. yani iki değerleme dönemi arasında çok iyi performans göstermişler ama önceki değerleme döneminde bir miktar da yanlış, eksik değerlendirilmiş olabilirler. bunun sebebi şu; yukarıdaki 10 oyuncunun 6 tanesi 18 yaşında. bir anda forma şansı bulup üst seviye maçlarda forma şansı yakalamışlar ve bu şansı iyi değerlendirmişler. zaten bu isimlerin bir kısmı transfer yaptı, bir kısmı da transferin gözdesi durumunda. o yüzden 1-2 sene içinde değerlerini daha da katlamaları beklenebilir.
  • 4
    galatasaray taraftarının kendi futbolcusununkini yerle yeksan etmek için elinden gelen her şeyi yaptığı kıstasdır. sabah akşam her yerde zaniolo satılmalı yazmalıyız. ne 35i aldığımızı verene sırtımızda götürmeliyiz yazmalıyız. çünkü hepimiz biliyoruz ki galatasaray çıkarları bunu gerektirir. böyle yaparak duygu durumunun performansına direkt etki ettiği en değerli futbolcumuzu üzmüş oluruz ki bu da bizim istediğimiz şey. ya bu adamı aldık da gerek mi vardı acaba diye düşünen erden timur ve okan buruk ikilisinin için çok rahatlatırız. haaa iyi bari bizim taraftar da gitmesini istiyor diye rahat satarlar. en büyük talipleri leipzig ve juventus da taraftar nabzını görünce madem bu adam istenmiyor o zaman 22 milyonluk teklifimizi 22.1 milyon euroya güncelleyelim der. zaniolo'yu isteyen kulüplerden biriyle anlaşan menajeri hem talip kulübü hem de zaniolo'yu bizim kendisini istemediğimizi belirten görüşlerle rahatlıkla manipüle edebilir. böylelikle ben istenmediğim yerde durmam diyerek roma'ya rest çekmiş adamı güncel resmi teklifin de altına satmak zorunda kalırız. bütün bu bilgiler ışığında sabah akşam günde 5 posta herkes zaniolo satılsın yazmalı. lütfen sevgili galatasaray taraftarı elimizi korkak alıştırmayalım. hep beraber zaniolo gitsin olmalı en önemli gündemimiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın