• 1
    basketbolda defansif anlamda izlemesi en keyif veren hareketlerden biridir. hızlı, çevik ve takipçi oyuncular tarafından sık sık tekrarlanır. genelde rakip takım hücum pozisyonunda yakalandığı için fast break ile sonuçlanır. futbolda ise basketboldaki kadar sık ve bariz olarak rastlanmaz. amerikan futbolunda ise en az basketboldaki kadar, hatta basketboldan bile daha kesin sonuçlar verir. çünkü pas arası yapıldıktan sonra oyun durana kadar karşı takım savunma yönü zayıf olan hücum oyuncularıyla sahada olur.

    ukteyi veren: yearn (28/2/2009 17:06)
  • 2
    futbolda en önemli işlerden birisidir. hele hele büyük takımlar için olmazsa olmazdır. basketboldaki gibi çeviklik ve atletizm'den ziyade oyun bilgisi ve görüşü ister.

    aynı pivot santrafor konusundaki hatalı algı gibi, pas arası konusunda da basketbol bilgisi nedeniyle hatalar oluyor diye düşünüyorum. zenci, yaldır yaldır koşan, basan, pır pır ve ısıran adamların çok iyi pas arası yapacakları düşünülüyor. halbuki tam aksine, daha durağan oynayan, uzun boylu ve uzun bacaklı, oyunu çok iyi takip eden, oyun ve alan bilgisi üst düzey oyunculara ihtiyacınız vardır pas arası için.

    yani öyle "orta sahaya alayım 2 tane zenci, adamları yiyip dursunlar" derseniz, hele şampiyonlar ligi'nde, o zenci arkadaşları rencide ederler. maçlarda ikinci devrenin ortalarına doğru dili dışarda, oyundan soğumuş 2 tane orta saha oyuncunuz olur.

    top, hücum eden rakibinizin ayağına geldiğinde siz kante bile olsanız 1-0 geriden başlarsınız o pozisyona. ne kadar iyi basarsanız basın, tek pasla oyundan düşürülebilirsiniz. ama bir melo'ysanız hatta bir fernando'ysanız, rakibinize yapışmasanız, onu kovalamasanız bile pozisyon bilginiz ve oyun görüşünüz sayesinde top daha rakibe geçmeden pas arası yaparak siz 1-0 öne geçersiniz.

    futbolun gün geçtikçe daha atletik oyuncular istediği gerçeğini kabul ediyorum. ama futbol hala daha aklın ve oyun görüşünün, atletizm ve öz yeteneğin çok önünde olduğu bir spor. uzun süre de böyle kalacağından şüphem yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın