• 1
    --- alıntı ---

    avrupa erkekler voleybol şampiyonası'nda italya ile polonya takımları arasında oynanacak final mücadelesinde türk hakem ozan çağı sarıkaya, başhakem olarak görev yapacak. 2023 cev erkekler avrupa voleybol şampiyonası’nda italya ile polonya arasında oynanacak final maçını türk hakem ozan çağrı sarıkaya yönetecek.

    italya'nın başkenti roma'da bugün oynanacak final karşılaşmasında başhakem olarak ozan çağı sarıkaya görev alacak.

    karşılaşmanın ikinci hakemi ise yunanistan'dan vasileios vasileiadis olacak.

    ozan çağı sarıkaya kimdir?

    ülkemizde halen cev şampiyonlar ligi’nde görev yapan dört hakemden biridir. geçen yıl fıvb tarafından b2 klasmanında yükseltildi.
    adana seyhan’da şehit ahmet mehmet oruç spor lisesi’nde ingilizce öğretmeni olarak görev yapıyor. hakemliğe 1999 yılında başladı, 2003’de ulusal voleybol hakemi oldu. 2007 senesinde lihtenştayn’da açılan kursu başarı ile bitirerek uluslararası plaj voleybolu hakemi oldu. plaj voleybolunda 2012 yılına kadar birçok dünya turunda yer alarak çeyrek final ve yarı final maçları yönetti. 2012 yılında ise ankara’da açılan kursu başarı ile bitirerek salonda da uluslararası voleybol hakemi oldu. hem salonda hem plajda uluslararası voleybol hakemliği yaptı. fıvb’nin değişen kuralları sebebiyle tercihini salondan yana kullanmış ve plaj voleybolundaki hakemlik kariyerine son vermiştir. salonda 2016 yılında kosova’da ilk şampiyonlar ligi görevini yapan sarıkaya’nın yönettiği bu maç, kosova tarihinin ilk uluslararası voleybol maçı idi. 2018 yılında cev tarafından roma’da yapılan gelecek vaat eden hakemler toplantısına davet edildi. ozan sarıkaya son olarak 2021 cev avrupa erkekler voleybol şampiyonası’nda elemelerinde görev yaptı. evli ve 16 aylık lidya isminde bir kız çocuğu bulunmaktadır.
    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın