• 1
    12 şubat 2012 orduspor antalyaspor maçında gerçekleşen ve izleyenlerin tüylerinin diken diken olmasına neden olan tribün hareketi.
    kimimiz gururla, kimimiz imrenerek izledik... 6 dakika boyunca hep bir ağızdan okundu ata'nın gençliğe hitabesi...

    tepki anlamlıydı, ülke gündemindeki tartışmalar, adalet sistemindeki çarpıklıklar, zor hayatlarımızın tek eğlencesi olarak kalan spor branşlarındaki yolsuzluklar derken, geç kalınmış bir tepkiyi dillendirdi ordulular...

    ne kadar tebrik etsem az mor beyazlı taraftarları, aralarında olup avazım çıktığınca onlara eşlik edebilmeyi çok isterdim

    ancak insan korkuyor yahu bu zamanda, bu işin ergenekonu var, metris'i var, silivrisi var...
    rahatsız olanlar da çok güçlü...
    alllah korusun;

    http://www.youtube.com/watch?v=TmcSKOvkkhs
  • 2
    --- alıntı ---

    maç oynanırken atatürk'ün gençliğe hitabesi'ni hep bir ağızdan okuyan taraftar grubuna sahip spor/futbol kulübü. bugün oynanan antalyaspor maçında bu olay gerçekleşmiş. ülkedeki siyasi gelişmelere duyarlı olup rahatsızlık duydukları konuda tepki vermeleri, bu tepkiyi de olabilecek en doğru şekilde göstermeleri takdir edilecek bir davranış. tamam. ama daha üzerinden 1 yıl bile geçmemiş olan seçim sonuçlarına bakıyoruz, ordu ili 5 milletvekilinin 4'ünü akp'ye vermiş. e protesto ettikleri uygulamaları ısrarla yapan da akp. o zaman sen vekiline tepki göstereceksin, ben bu uygulamayı istemiyorum diyeceksin ki o vekilin genel başkanına gidip "benim seçmenim bundan rahatsız" desin. buna rağmen genel başkan yani başbakan çıkıp da "benim arkamda %50'lik halk desteği var, halkım bunu istiyor." diyebilirse de önümüzdeki seçimlerde oyunu başka yönde değerlendirir "sen benim vekilim olmayı haketmedin" dersin. ama protesto yapıldı, konu kapandı. gerisi teferruat. kimse işlerin peşine bu şekilde düşmez türkiye'de.

    --- alıntı ---

    *
  • 3
    kimsenin engelleyemeyecegi, engellememesi gerekendir. kimse kimseye hangi sarkiyi, turkuyu, siiri, hitabeyi okuyacagini yada okumayacagini dayatamaz. ben kendime ve ilerde coluguma cocuguma her hangi bir ideolojinin devlet eliyle dayatilmasina karsiyim. diger taraftan isteyen istedigini kutsal sayar, isteyen fatihasini okur, isteyen hitabeyi, yada her ikisini okur yada her ikisini okumaz. kimi ataturk'e kutasllik atfeder, digeri peygambere laf soyletmez. muhim olan kimsenin kimseye ataturk'u yada peygamberi dayatmamasi. kimse kimseyi dindar etmeye calismasin, kimse kimseyi ataturkcu yapmaya calismasin. herkese zorla birsey okutulacaksa okullarda, bunun icinde vatan ve millet kutsalligi olur. irk, dil, din ayrimi yapilmayacagina dair ant icilir. genclige hitabeyi ise isteyen statta okur, isteyen sokakta. keyfi isteyen istedigi yerde okusun. sonucta hintliler inege tapiyolar diye, turkiyedeki hintlilere inege tapilir mi diye baski mi kuruluyor. iste butun bu sebeplerden dolayi kimseyi rahatsiz etmemesi gereken eylemdir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın