• 1
    galatasaray'ın şampiyonlar ligi'nde gördüğü en kolay gruplardan birinden kötü kadro yapılanması ve son dakikada forvet satmasıyla çıkamamasına neden olan, evinde fenerbahçe karşısında 2-0 öne geçmişken yenilmenin eşiğinden dönen, yardımcı antrenörü sahada rakip futbolcuyla tekme tokat kavga eden, federasyon tarafından fatih terim'in mağdur edilmesini kendi basiretsizliğine kalkan olarak kullanan ve taraftarları önce federasyonun üstüne salıp ardından ortadan kaybolan, terim'in tüm olaylardan ve art niyetli cezalardan sonra tekrar ceza verileceğini bile bile konuşmasına göz yuman, ciddiyetsiz ve tecrübesiz bir yönetim kuruluyla ciddiyetsiz, anlamsız ve komik açıklamalar yapan ve açıkça taraftarın zekâsıyla dalga geçen, arkasından hâlâ küfür edilen dursun özbek yönetiminin kurduğu takımın üstüne tek bir ekleme yapamayan galatasaray başkanı için dillendirilmesi hatta yüksek sesle bağırılması gereken slogan.
  • 4
    - kötü kadro yapılanmasından kasıt sadece bir mevkideki eksiklik.

    - 2 - 0'dan tamamen teknik - taktik sebeplerden ötürü 2 - 2'ye dönen maç sonrası kaotik ortamdan sonra yapabileceği hiçbir şey olmamasına rağmen yine de çabaladı yönetim. devletin tepesinden 17 kulübe dek herkes karşınızdayken bazı şeyler konuşarak, masaya yumruk vurarak vs. olmuyor. 10 kurdun saldırdığı 2 kurt basiretsiz değil, sayıca azdır ve yem olmaktan başka bir şey yapamaz.

    - d*rsun'un kurduğu kadro, hak etmeyen oyunculara hak etmediği paraları vererek kuruldu. d*rsun'un da çalışanı olan adını anmak istemediğim zat da gelir gider dengesini yanlış hesapladı. o da yetmedi, uefa ensende boza pişirdi, ceza almamak için kırk takla attı yönetim. bu arada riva ve florya'dan gelen paraların nereye gittiği meçhul, oyunculara aylarca para ödenmemişti. maicon satılacaktı, arapların iş bilmezliğinden o da yalan oldu. neyle alsınlar forveti? öpücükle mi?

    - abdürrahim albayrak meselesi çetrefilli mesele. atsan dert tutsan dert. onu basın sözcüsü yapmak belki eleştirilebilir ama kulüp içi dengelerde sıkıntı çıkarabilecek bir durumu da olabilir.

    - dalkavukluk kalitesizliktir. dalkavuk insan kalitesiz insandır. dalkavuk olmayınız.
  • 5
    basarisiz oldu baskan, bence de istifa etmeli, basarisizligi kabullenip sorumlulugu ustlenmek acisindan.

    ama sanmayin ki bu genel kuruldan cengiz'den daha yetenekli baskan, simdikinden daha iyi yonetim cikacak. bundan once ozbek'ti, aysal'di ki son donemlerin en iyisiydi ve bir istisnaydi, polat'ti, canaydin'di. gecici bir sure cansun'du, ondan once suren'di, ondan once alp yalman.

    sayi degeri vermeye gerek yok hepsine ama 90'lardan beri bir grafik cizsek -fitted line- egimin asagi dogru olacagi barizdir sanirim. polat hafif bi oynama, canaydin'a kiyasla, aysal sanki bi yukselip dusuyor, ozbek zaten dibe vurmak demek, cengiz ise sadece ozbek'ten azicik iyi oldugu icin seciliyor zaten. elimizdeki insan kaynaginin kalitesi ne yazik ki 20 yil oncenin cok gerisinde.
  • 6
    arkadaşlar çok sıcak kanlıyız. yaşadağımız topraklardan gelen bir özellik. geçmişten. kimse kimseye kızmamalı. ama çok tez canlıyız. bu kadar değil. bu adam bir kalkışma yapmasaydı hala dursun özbek'e sövüyorduk. kesinlikle hatalı sezon başından beri. kesinlikle hatalı ve korkak davranıyor tff ve mhk denen şerefsizlere karşı. eyvallah. ama şimdi değil. sezon sonu. belki sezon sonu bile olmayabilir. bazı şeylere biraz sabretmek gerek.

    fatih hoca da başkan kadar suçlu bunu göz ardı etmeyin. fatih hoca'nın da istifası isteyenler var. o kadar değil. hoca, direktörlüğü bırakana kadar kalmalıdır. ama yanına adam yetiştirmelidir. yetiştirmemesi kesinlikle bir hatadır. bu kulübün ilerleyememesinin sebeplerinden biri de başkan ve hocalarının durmadan değişmesidir. sezon başı ve devamındaki kondisyon hataları, sezon başındaki transfer politikaları, tff ve mhk'nin bize şampiyon olmamamız için darbe indirmesi ve buna karşı gelemememiz. hepsi sıra sıra hatalar. ama biraz da olsa sabretmeliyiz. her sene başa sarıp, her sene dibe vuruyoruz. lütfen sabır. düzeleceğiz diyemiyorum. ama sabır diyorum. allah yardımcımız olsun.
  • 7
    bu sloganın ertelendiği her gün kulüp itibar ve irtifa kaybetmeye devam ediyor.

    lafa geldiğinde mangalda kül bırakmayan ve çenesi durmayan yönetimin icraate gelince kediye dönmesi enteresan. amk kendilerine açıkça meydan okudu, bakalım ne yapacaklar:

    https://twitter.com/.../1078279002870157312

    ''geçme namert köprüsünden ko aparsın su seni,
    yatma tilki gölgesinde, ko yesün aslan seni''
  • 8
    kulübün en zor zamanlarından birinde, kimsenin elini taşın altına koymaya cesaretinin olmadığı dönemde ateşten gömleği giyme cesaretini göstermiş, bu süreçte içeriden, dışarıdan devamlı baltalanmaya çalışılmasına rağmen ciddi derecede başarı sağlamış bir başkana bunu söylemek en hafif tabir ile nankörlüktür.

    şampiyonluk, şampiyonlar ligi vs. kulüp biraz kendine gelince, en son seçimde başkan adaylarının sayısının bu kadar artması ve muhaliflerin bir anda ortaya çıkması ilginç. bir önceki seçimde de görmek isterdik kendilerini taraftar olarak.

    işte hepinizin saklandığı o en zor zamanda tek başına (yönetim kurulunu unutmuyoruz elbette) çıkıp bu zorluğu göğüslemiş bir insanı kimsenin, özellikle de kulübün zor zamanlarında saklananların şimdi böyle eleştirmeye, hele ki istifaya davet etmeye hiç hakları yok. olmamalı da zaten.
  • 12
    kulübün en zor zamanlarında dursun özbek'in karşısına çıkıp ateşten gömleği giymiş bir adama yapılan saygısızlıktır.
    zamanında korkularından dursun özbek'in karşısına çıkma cesareti gosteremeyenlerin şimdi kulüp az da olsa düzlüğe çıkınca heveslenmeleri en hafif tabirle ayıptır.
    cengiz ve ekibinin elbette ki hataları vardır. eleştirilebilirler ama kulübün içerisinden organize edildiği çok belli olan son dönem hareketlenmelere kurban edilmemelidirler.
    vallahi galatasaray' in en büyük düşmanı kendi içerisindeki güç savaşlarıdır.
  • 13
    açıklamaları yanliş olsada yaptığı açıklamaların bazıları anlaşılmasada kulubu aldıgı günden bugüne getirdiği durum ortadadır. istifaya davet etmek yanliştir. taraftar bu gaflete düşmemelidir. ozan için yapılan açıklamada 4-5 ay önce başlatılan sözleşme yenileme çalişmalardan bahsedilmiş. buda demek oluyor temmuz ve agustos ayına tekabul ediyor. yönetim doğru olanı yapmaya çalışmış... ozan o dönem için takıma girmemişti bile... buna rağmen yönetim yaptığı açıklamada bana göre doğruları yazmıştır. ozan ve ailesi kendileri için bazı çalışmaları menajer yada menajerlere bırakmış, onlarda beklemiş ve ozan 5-10 maç forma giyince kulube devre arasını işaret etmişlerdir. sonuç olarak bir belirsizlik olsada ozan takımda kalacaktır. kalmalıdır eğer biraz aile terbiyesi aldı ise vefanın ne oldugunu biliyordur. gereğini yap çocuk

    saygılar
  • 14
    adnan öztürk trollerinin söylemidir. kusura bakmayın ama bu adam başkan olalı 1 sene olmadı. fena da gitmiyor. hataları var, sevapları var. tarzından ötürü kimisi beğenmiyor, kimisi takdir ediyor.

    ama arkadaş 3 yıllık seçiyoruz biz başkanları. en azından 2 yıl verilmesin mi bir insana? hani nerede destek? hani nerede sabır? hani nerede devamlılık? 1 senede, tamamen çökmüş galatasaray ekonomisini nasıl düzeltecek bir yönetim? yok efendim hükümetle yakınmış da onu bunu ziyaret ediyormuş. arkadaşlar hangi ülkede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama türkiye'de işler böyle yürüyor. işinizi gördürmek için oraya buraya gideceksiniz. gitmekle kalmayıp resmi yollardan gittiğinizi de ispatlayacaksınız. fotoğraflar çekilecek, hediyeler verilecek.

    yahu türkiye futbol federasyonunun başında yıldırım demirören var. bu ülkede futbol nasıl adil ve düzgün olabilir? yanına ali dürüst diye bir adamı almış, arkasında başakşehir başkanı göksel gümüşdağ ve dolayısıyla reis var. bu durumda açıklama yapmak dışında ne yapabileceksiniz?

    daha çok sayabilirim. ama gerek yok. bu iş şımarıklıktan kasıtlı bir yıpratma operasyonuna dönüştü. sosyal medyada bu işi kimlerin yaptığını biraz kaşıyınca alttan hep aynı kişi ve aynı takım çıkıyor.

    ekleme:

    kendisi dursun'dan daha iyi olduğu için değil, oldukça yeterli bir başkan olduğu için desteklenmelidir. dolar 1 haftada 7 tl'yi buldu bu ülkede. euro ise 8 tl olmuştu. size bir şey söyleyeyim mi, önümüzdeki dönemde aynı duruma gelme ihtimalimiz hala çok yüksek ve işin kötüsü bu sefer orada durmayabilir bile.

    bu şartlarda hala daha "ya nasıl bu duruma düştük ki biz?" diyenleri anlayamıyorum. evet hatalar yapmıştır. bunu söyledik. ama adama zaman verilmeli. dursun'a 3 yıl sabrettik yahu. 3 yıl. mustafa cengiz ise daha 6 ayını yen doldurdu. önceki 3 ayını saymayın.

    hiçbir türk takımı, türkiye'nin sosyal, ekonomik ve kültürel gidişatının dışında kalamaz. böyle bir hayaliniz varsa lütfen uykuya yatın. zira gerçekler çok farklı. o yüzden artık şu şımarık kapitalist tüketim saldırganlığını bırakıp, mülkiye mezunu, başarılı bir yönetici olan mustafa cengiz'in mali politikaları arkasında durun. yetti bu saçmalık.
  • 18
    kendisinden evvel başkanlık yapmış adam çok kötüydü diye mustafa cengiz'i sarıp sarmalamak mantıklı gelmiyor bana, bildiğin terim olmasa şu an 10-11 sezonunu yaşayacaktık.

    şu an avrupa'dan yenmeyen men hariç ekstra bir katkısını göremedim, sürekli başka bir belediyeciyle galatasaray org üzerinden fotoğrafını paylaşmasından sıkıldım, göçek'in bir şey olmamış gibi maç yönetmesindeki sessizliğinden dolayı aşırı sinirliyim ve rizespor başkanına verilen plaketi konuşmuyorum bile.

    kimsenin de paralı elemanı ya da trollü değilim işler kötüye gidiyor ve görebiliyorum. gruptan çıkıp mali olarak şaha kalkacak ve ligin tozunu attıracakken bulunduğumuz hal olrtada nasıl bu kadar güç kaybettik mantıklı hiçbir açıklaması yok bunun.
  • 19
    mustafa cengiz ve yönetiminin *görev süresinde yaşanılanlardan memnun olmayanların söylemidir.
    şu karışık dönemde herkes gibi galatasaray' ın çıkarlarını düşündüklerine inanmak istiyorum...
    geçmişte yaşadığımız karanlık dönemlerde dahi görev sürelerini tamamlayan başkanları hatırlatarak
    "indirebiliyorsanız indirin" diye sesleniyorum kendilerine.
  • 20
    3 yilin daha 1 yili doldurulmamis, 1 defa sampiyon olunmus, bu sene de basaksehir ile cekicegimiz ortadayken nefis bir söylem.

    bir kulüp secim sürecine girerse zaten bizi dograyan hakemler bizi öyle bir duruma sokarlar ki fenerden beter oluruz.

    bu yönetime sallayan kisiler secimlerde kimleri desteklemisler keske imkanimiz olsa da bir görsek.
    mesela medyada dursun özbek'in adamlarindan olan levent tüzemen, aspor nedense gökten kar yagsa yönetime fatura kesiyor, taraftarlarin da böyle oldugunu düsünüyorum, devre arasina ne güzel bir rüzgarla girmistik sirf koltuk kavgasindan dolayi eski baskan adaylarinin adamlari tarafindan camia bir güzel karistirildi, buna su tasiyan tüm taraftarlarimizi kutlarim.

    galatasaray her seferinde kendi icerisindeki koltuk sevdalilarina ragmen sampiyon oluyormus demek ki.
  • 21
    galatasaraylı olmayanların ya da yeterli zeka seviyesinde olmayanların talep edeceğidir.

    sezon ortasında yönetimin istifa edip seçime gidilmesi kulübe ne gibi bir yarar getirecektir?

    kulübün başında görmek istediğiniz ozan korkut gibi liseciler mi, yoksa ali fatinoğlu gibi kendi şovunu yapanlar mı, bunlar da değilse dursun özbek gibi kulübün içini boşaltanlar mı?

    hataları olduğu kesin olan bu yönetimi değiştirmek daha iyisinin geleceğinin garantisi mi? tabi ki bu düşünce ile hareket edilmez ama kulüp içerisinden çıkan başkanların veya başkan adaylarının kalitesi, birikimi, temsil yeteneği vb. özellikleri sizleri tatmin ediyor mu?

    yönetimin istifasını isteyenlerden bu sorulara mantıklı ve belli bir zeka seviyesinin üzerinde cevap verebilecek olan var mı?
  • 22
    mustafa cengiz, söylemlerini ve açıklamalarını biraz daha sadeleştirerek üç dönem daha kalmalı. yani dokuz yıl başkan olarak kalmalı. ancak o zaman avrupa hatta dünya çapında bir kulüp olabilir, başarılar elde edebiliriz. çünkü galatasaray tarihinin finansal açıdan en başarılı yönetimidir. ffp kıskacından galatasaray’ı kurtarabilecek başka hiç kimseyi tanımıyorum. kurtarabilseler zaten ortaya çıkarlardı.

    galatasaray’ın içini karıştırmak isteyen hainlere dikkat ederek, açıklamalarını sade, kısa ve öz yaparak, galatasaray’ın parasına sahip çıkarak, menejerlerin oyuncağı olmaktan kurtarıp, yirmide bir yatırımla kurduğu takımlarla ezeli rakiplerini sahaya gömerek göreve devam etmesi gereken başkandır.

    kanaatimce galatasaray taraftarının %90’ından fazlasının da istediği başkandır ve yolunun açık olması temennimdir.
  • 23
    benim artık bu yönetime tahammülüm kalmadı. yarın resmi maçlar başlıyor ve takımda forvet yok. akıl alacak gibi değil. alanyaspor'un bile 3 santraforu var şaka gibi. tarihin en kolay şampiyonlar ligi grubundan bu vizyonsuzların gol kralı forveti satıp yerini dolduramaması sebebiyle çıkamadık. bu yönetimin son 4 aylık süreçte herhangi bir futbolcuyla görüştüğüne inanmıyorum. marcao transferinden bile umudum yok. sivasspor, konyaspor marcao'yu istese 1 milyon euro bile ödemeden alırdı muhtemelen. yaptıkları tek güzel şey emre akbaba transferi, onu da taraftar zoruyla aldılar. istifa da bir hizmettir.
  • 24
    kısmen gerçekleşmiş diyebileceğimiz talep.

    liseliler, büyük galatasaray taraftarının isteklerini geri çevirmediler. hele bir de ozan korkut ya da efsane başkan dursun özbek yeniden başkan olursa... yeme de yanında yat. bugün itibariyle galatasaray taraftarı istediğini elde etmiştir.

    o forvet gelmeliydi sayın cengiz.

    edit: ironi. ağlanacak halimize acıyla gülüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın