• 354
    uğurcan çakır için 27,5 milyon € ödenecek, bunu eleştireni anlarım da; trabzonspor'un kendi taraftarına şirin gözükmek için yaptığı kelime oyunlarını, kdv şakalarını falan da yemeden ilerlemek lazım.

    elimizde yaklaşık 25 milyon € ile kapı kapı gezdik ve uğurcan'ı aldık. transferin son güne kalması, tercih vs eleştirilmeli daha çok. konudan sapıyoruz.
  • 357
    trabzon , uğurcan için kdv dahil bonservisi açıklayınca ortaya tekrar çıkmış mesleki taraftar.

    bir hamsi kuyuya taş atmış, kırk aslan çıkaramamış durumu.

    hiç kimse demiyor ki gs bu yıl kar ediyor. bu tutarı (27,5 net) masraf yazıp en az %10-15 ( kurumsal oran nedir bilmiyorum) civarını gelir vergisinden düşecek. net 23-24 m euro civarına gelecek.
  • 360
    muhasebeci olunmazsa sonrasında uefa'nın men kararları geliyor. kulübün parası çar çur mu edilsin yok yere. şampiyonluktan gelecek para belli. uğurcan ile mi şampiyonlar liginde gruptan çıkacağız? türkiye ligi için mi 36 milyon euro verdik?

    floryayı zamanında yok canıyla alan ve borçlar nedeniyle de en basiti floryayı satıp borç ödeyip transfer yapmayı akıl etmeyen yönetici yok muydu?

    rahmetli mustafa cengiz bilmiyor muydu floryayı satıp borçların bir kısmını ödeyip üzerine de transfer yapmayı?
  • 361
    boş taraftar gurubu. biz de biliyoruz yangın yapmayı da olmuyorsa olmuyor bu coğrafyada. 90 milyon insan bir araba kendine alırken, bir araba da devlete almayı normal görürken, bir gecede borçlar silinirken, yapılandırılırken, saçma sapan yönetim sorunlarından dolayı yediğimiz kazıklar beni ilgilendirmiyor. nasıl mı? şimdi sen gidiyorsun, donnarumma'ya sana istediğin parayı veriyorum, kulübünde tamam diyorsun ama adam 4. sınıf ligine, 3. sınıf ülkene gelmiyor, arabistan'a da gitmiyor. yetmez gibi yabancı sınırı koyuyorsun ki gene şu an iyi bu sınır, altyapılar boş, gelen oyuncu yok. bu insan kaynağında bu ülkede her şeye fahiş fiyatlar ödüyorsun. şimdi gelirsek uğurcan'a, kusura bakmayın ama osimhen'i 80 milyon'a alıp 22 milyon maaş vermek beni daha çok sıkıyor. adamın suratı sirke satıyor, geçen sezon formsuz olduğu, akan oyunda atamadığı, kaldığı ofsayt pozisyonlarını hatırladıkça hafakanlar basıyor. biraz da böyle değerlendirin.
  • 362
    açılın geldim,

    öncelikle uğurcan'ın bonservisi 27.5 milyon eurodur. bonusları da artık hangi şartlara bağlı ise 2.5 milyon eurodur.

    yani kasamızdan çıkması muhtemel miktar maximum 30 milyon eurodur. 36 milyon değil. trabzonspor'un taraftarı yumuşatma politikasından başka bir şey değildir kdv dahil açıklaması.

    burada trabzonspor'un kazancı da 36 milyon euro değildir. kdv kısmı devletin parasıdır ve buna bekçilik edecekler. tıpkı personel ve futbolcularının giderinin açıklanan net maaşlarından daha fazla giderleri olduğu gibi. bu durum gelir içinde geçerli.

    netice olarak masraf/gelir vergileri birbirini dengeler. verilen ücret yine fazla ama ortada uğurcan'a 36 verdik gibi bir durum yok.

    yıllık 11 + bonuslara imza atan ederson'un brüt ücreti 20m e yaklaşır.

    uğurcan'ın 5 yıllık maaşı güncel kur üzerinden yaklaşık 13.5m euro o da genel toplamda brüt 20'ye denk gelir.

    uğurcan'ın yerli, elleri daha iyi ve 3 yaş daha genç olması da cabası.

    açıkçası bu maliyetlerle ederson olmamasına memnunum.

    uğurcan kuvvetle muhtemel daha yüksek bonservis için maaşında indirime gitti. trabzon'da 3 civarı kazanıyordu diye biliyorum yanılabilirim. 15 civarı bonservis ve yıllık 5m maaş ile 5 yıllık masrafı güncel paketi ile aynı yere denk geliyor.
  • 364
    yarın öbür gün takımına transfer yasağı gelmemesini, avrupa'dan men cezası almamasını isteyen taraftarlardır.

    uğurcan'a ödenen bonservisin kabul edilebilir yanı yok. yıllık maaştan bağımsız, adam donnarumma ile aynı bonservis bedeline gitti. skandal olarak yorumluyorum.

    bu arada ederson'u alsak, muhtemelen komple paket hâlinde 4 yıllık uğurcan'dan daha da pahalı bir paket olacaktı. bu olsaydı bunu da skandal olarak görürdüm ayrı konu.
  • 366
    sıklıkla olması gereken taraftar. osimhen transferine verilen 75 milyon euro için muhasebe yapılmaz, zamanında icardi'nin bonservisini almak için uğraştığımızda da yapılmazdı. veya sneijder, sane vb. oyuncular için olmaz. çünkü bunlar sık karşımıza çıkacak fırsatlar değildir, yani istisnalardır. yönetim mali durumunu bilir, planlamasını yapar, 75 milyonunu da verip getirir osimhen'i, biz de oturur keyfini çıkarırız onu izleyip. ama sen önüne gelene 25 leri 30'ları ateşlersen, sana 7 milyon, al 10 milyon, al sana da 15 milyon maaş diye paraları saçarsan, orada birilerinin de buna tepki göstermesi ve sorgulaması gerekir. ben takımı iyi futbolcularla izlemek istiyorum, verilen paralar beni ilgilendirmiyor diyecek bir durumda değiliz. arap sermayesi gibi sınırsıza yakın maddi gücümüz yok, büyük liglerdeki gibi yüksek yayın ve sponsorluk gelirlerimiz de yok. avrupa'dan son yıllarda bir katkı sağlayamamışız doğru düzgün. sürdürülebilir bir durum değil bu, özellikle maaş politikası bize çok yük olacak. bu yaptıkları, suni bir büyümedir. elimize geçen nakdin çar çur edilmesidir. galatasaray'ı borçlarından kurtaracağız diyerek, ilerleyen yıllar için daha büyük borç batağına sokma riski demektir. büyük risk alındı ve iyi niyetine inanmadığım bu yönetimin, planlı ve bilinçli şekilde bunu yaptığına inanmıyorum. bundan 3 4 sene sonra yine çöküşe geçmiş, ffp cezası alan bir galatasaray olmasın diye endişe edenleri eleştirmek bir akıl tutulmasıdır. maddi sıkıntılardan çok çektik. bunlar yine gerçekleşirse efendi gibi oturup tepki göstermeyecekler o zaman. ne de olsa muhasebeci değiller. zamanında keyfini çıkardılar, o zaman da cefasını çekmeyi bilirler bir zahmet.
  • 368
    eski zamanların popüler başlığı. şimdilerde pek rağbet görmüyor çünkü taraftar avrupa'da başarı istiyor.

    avrupa'da başarı için en kısa yol cl seviyesindeki ilk 10-15 takımda sürekli oynayan kaliteli topçuları getirebilmekten geçiyor. scouting departmanımız maalesef her sene bir boey bulabilecek seviyede gelişmiş değil.

    bu seviyede fark yaratan futbolcu günümüzde artık ya osimhen gibi 70-80 milyon euro bonservis ediyor, ya da yaşı biraz daha ilerleyince icardi, sane gibi en az 10-12m euro maaşla geliyor.

    gayrimenkullerin değerlendirilmesi ve artan gelirlerle birlikte mali durumumuz son 2 yıl içinde oldukça gelişti. sara, uğurcan, singo gibi iyi seviye topçulara 25-30m euro bonservis verebilmek normalleşti.

    son 10 yıldaki faaliyet gelirleri:
    https://gss.gs/EeT.png

    24/25 sezonu gelir dağılımı:
    https://gss.gs/feo.png
App Store'dan indirin Google Play'den alın