1973 doğumlu hollandalı milli futbolcudur. futbol yaşamına 1990 yılında ajax amsterdam takımında başlamıştır. milli takımda 72 kez forma giyip 1 gol atma başarısını göstermiştir. *
2
kaan sezyum'un köşesinde bulunan resimdeki photoshop'lu ağız yapısına arkadaş doğuştan el değmemiş bir şekilde sahiptir.
milan'ın daha bir sürü oyuncuyla beraber ajax'tan yürüttüğü, orada çok sık forma şansı bulamayıp yine kluivert gibi fc barcelona'ya gönderilmiş oyuncudur. zaten kendisi de burada açılmış, onlarca kez hollanda milli takımına seçilmiştir.
4
ascii art ile belirtmek gerekirse şu dudak yapısında bir oyuncudur, ------> }:- ( | )
5
üzülerek söylüyorum ki; mondragon'un galatasaray kariyeri boyunca uzaktan yediği nadir gollerin içinden en güzellerinden birine sahip futbolcu.
edit : pesindeyiz uyardı, golü atan giovanni'ymiş. ama bu yine de reiziger'in uzaktan iyi şutlar çıkardığı gerçeğini değiştirmez.
6
dunyanin gelmis gecmis en dislek sag beki.
7
90-93 yılları arasında ajax'ta sadece 3 kere forma şansı bulmuş, milan'da 1 sezonda 10 kez forma giyebilmiş, milli takımı ve barça'da efsaneleşmiş dudaktır.
8
michael winslow'un gençliğine benziyor bu adam vallahi. ön isimleri de tutuyor zaten.
2002, 2003 ve 2004 yılları arasında her an galatasaray'a transfer olma potansiyeli bulunuyordu.
ben bilmem, fotomaç öyle dediydi...
10
bugun sozlukte eski bir ajax kadrosunda gorunce ismini harfi harfine dogru hatirlayabildigime kendimin de sasirdigi ergen yillarimin hollandali basarili sag beki. kadroda overmars, de boer, litmannen, van der saar, edgar davids gibi yildizlar varken benim gozumun direk olarak bir sagbeke ilismesinin sebebi ne ola ki diye dusundum ve 2 milisalise icinde cevap niteliginde bir isim belirdi aklimda (bkz: sabri sarıoğlu)
ajax akademisinden çıkan surinam asıllı tipik sağ bektir. modernize edilmiş ismiyle ajax’ın 1995 yılında finalde milan’ı yenerek kazandığı en büyük kupa olan şampiyonlar ligi kadrosunda yer almıştır. tipik bir 2 numaradır. elbetteki yolu nesildaşı birçok flemenk futbolcu gibi cruyff barça’sından geçmiştir. katalunya ‘da iyi işler çıkarmıştır.
barcelona'nın eski sağ beki. ajax ve milan kadrolarında da yer almıştır. prates'den ibrahim yavuz'a, suat usta'dan sarr'a harıl harıl sağ bek aradımız capone sonrası süreçte sık sık bizim de gündemimize gelmişti. akıllarda performansından ziyade dudakları kaldı.