• 1
    1998-2001 sezonları arasında major soccer league'de yer almış futbol kulübü.

    mls'de en başarılı sezonları 2001 yılında doğu konferansı şampiyonu oldukları sezondu. daha sonra mls'in 5 yıl içinde yaklaşık 250 milyon dolar zarar etmesiyle birlikte ligdeki takım sayısı 12'den 10'a düşürüldü. bu 2 takım florida bölgesi takımları miami fusion ve tampa bay mutiny'di.

    mls yönetiminin gerekçesi, ligin en düşük gelir sahibi takımı olması, en düşük bilet satışı sahibi olması ve sınırlı olan sponspor gelirleriydi. ayrıca miami fusion başkanı da miami'nin lige katıldığından itibaren 15 milyon dolar zarar ettiğini paylaşmıştı. buna gerekçe olarak ise florida sakinlerinin bu bölgeden olmamasını, takımı sahiplenemediklerinden bahsetmişti. ayrıca mls sezonu yaz ağırlıklı oynandığı için aşırı sıcakların ve yağmurun taraftarı stadyuma getirmediğini de diğer bir gerekçe olarak göstermişti.

    sadece 4 sezon içinde bulunduğu mls macerası kısa süren miami fusion'un tek akılda kalıcı hatırası, kolombiyalı ünlü futbolcu carlos valderrama'nın 1997-1999 sezonları arasında bu kulübün formasını giymiş olmasıydı.

    http://gss.gs/zK3
App Store'dan indirin Google Play'den alın