• 1876
    beyanları doğrultusunda, kim hangi takımı tutuyor ise işine ve kendine saygısı yok sanırım. herkes profesyonellikten uzak. bunun ışığında;
    -hasta olsa doktorun,
    -yolcu olsa şöförün,
    -dişi ağrısa dişçinin,
    -aç olsa restoranın,
    -tutsak olsa gardiyanın,
    -mahkemeye işi düşse avukatın/hakimin galatasaraylısından çekinmelidir.

    her takımın maçı da kendi kanalında yayınlanmalı, her kim hangi takımı tutuyor ise sadece o takım hakkında konuşmalı.

    sadece buradan bile ne kadar talihsiz, ne kadar basiretsiz gündemlerle karşılaştığımızı anlayabiliyoruz.
  • 1878
    kendisi fenerbahçeli olarak beinsports'ta çalışabilmişken, hande sümertaş'ın aynı kuruluşta galatasaray'lı olarak, üstelik maç yayınları ile alakasız bir pozisyonda çalışmasına itiraz etmektedir.
    bu mantığa göre kendisi fenerli kimliğiyle galatasaray lisesi'nde yer işgal ederek bir galatasaraylının kontenjan dışında kalmasına neden olmuştur.
    ne kadar saçma bir düşünce tarzı değil mi!
  • 1879
    kendimi bildim bileli futbol asigiyim, bir o kadar da galatasaray asigi tabi. hayatima ufak bir sekilde bile dahil olan, beni uzaktan taniyan biri bile benle ilgili ilk olarak futbol ve galatasaray tutkumdan bahseder eminim. ne sanat, ne edebiyat, ne muzik vs, baska dogru duzgun hobisi de olmayan biriyim, boyle bir adamken elimi etegimi cektim, takip etmeme, izlememe karari aldim. bosa kendimi yoruyorum, sinirleniyorum, sebebi de ne ulke futbolu, ne de malesef galatasaray hayal ettigim, umdugum seylere ulasamiyor, onu gectim aksi istikamette ilerliyor. butun unsurlariyla rezalet, tiksinc bir ortama donustu her sey. malesef dedigimi yapmak da imkansiz, gene her firsatta aciyorum sozlugu, twitter'i, mac ozetlerini, uygulayamiyorum. ama bu basliktaki zatin onculugunde ortaya cikan mevzu, insanlarin verdigi tepkiler gene lanet ettirdi, ettiriyor.

    her defasinda daha da igrenc, daha da aptalca gundemlerle geliyorlar malesef. yani fenerli troll ekibi konusunda kufursuz gorus belirtmemiz zaten zor da, demirkol en azindan akli basinda, saha icini konusan, saha disini konussa da belli bir uslubu olan, saha icini birinci derecede etkileyen saha disi unsurlarinda kalan biriydi. elbette seversin sevmezsin, bazilarina katilirsin bazilarina katilmazsin, sosyal medya sayesinde daha da sacma sapan bir hal aldi her sey, inanilmaz zorlaniyorlar yorumcular, goz onundeki insanlar, bu bir gercek. lakin kabul edilemez bir tavir sergiliyor, yaziklar olsun gercekten.

    nerden tutsan elinde kaliyor. yani kendisi de hande hanim'in gorevinin bu iftiralardaki gibi kritik olmadigini belirtmis tamam, konu tam olarak nereden acildi bilemiyorum ama gecmiste kuluplere sirin gozukmek icin yapilanlar falan demesi ornegin. bu mevzudaki olay da kadinin sampiyonluk kupasiyla fotograf cektirmesi ha, duyan da fener bayragini yakmis, ne bileyim alex heykelinin onunde dalga gecici poz vermis falan sanir. calistigi kulupte kazanilan basari sonrasi fotograf cektirip paylasmis, vay anasini ne holiganlik, bizim gibi poncik bir ulkede ne kadar ters bir goruntu. ozur icin aciklama yayinlayip, volkan balli ornegi veriyor. ne geregi var abicim, kanli canli yasanmis ornek ver, yildirim demiroren'den ver, nihat ozdemir'den ver, ki bu adamlar zamaninda kulup yoneticiliklerinde tamamen fanatik takilan tiplerdi, hande hanimin aksine. hic oyle etliye sutluye karismayan efendi tipte adamlar degildi, gorevleri de yine hande hanimin aksine en kritik seviyedeki gorevler ulke futbolunda. mehmet ali aydinlar ornegi ver, ulke futbolunu sarsan sike davasi suresinde tff baskanligi yapan adam, fener'i kume dusurmemek icin kirk taklalar atip defoldu gitti, sonra baskan adayi oldu, simdi sponsorluk yapiyor o kulube. bunlardan iskillenmiyorsun, bunlar saibe yaratmiyor da, hande hanim yaratiyor. cok buyuk adilik bu bakis acisi. bok cukurundaki ulke futbolunda, bir mum da sen diktin demirkol, bravo.
  • 1882
    son dönemde niye eleştirildiğini pek takip edemedim (kaynak gösterebilecek olana mesaj kutum açıktır).

    https://twitter.com/...294348863004674?s=21
    ama şuradaki iç içe geçmiş iki video özelinde, popülist diye eleştirilirken popülist bir lince uğruyor bence. donk videosu haklı bir tespit, adam kendini yalanlamış tutarsız bir şekilde. ancak gökhan karadeniz ve arda kardeşler olayları bambaşka. her ikisi için de ayrı ayrı yorumlarına katılır katılmazsınız başka bir durum (ki ben de fikir belirtmiyorum), ancak bu ikisi birbiriyle tezat düşen, çelişkili elma-elma kıyasında durumlar değil bana kalırsa.

    demem o ki, bir şeyi eleştirirken doğru yerden eleştirmeyince bir sonuç elde edilemiyor. donk örneği iyi bir örnek, gökhan-arda kardeşler örneği saçma bir örnek.

    bu entry'de kendisini savunmaktan ziyade, doğru eleştiri yapılma temennisi vardır.

    edit: ben derdimi anlatamamışım heralde. canınız ofsaytlamak istiyorsa ofsaytlayın, ama hala okumamış ya da anlamamış gibi mesajlar alıyorum, o yüzden açıklama gereği duydum.

    gökhan k. ve arda kardeşler yorumlarına ayrı ayrı katılırsınız ya da katılmazsınız. ama bunlar aynı durumlar değil, birinde profesyonellikten bahsetmiş, ötekinde çıkar çatışmasından bahsetmiş.

    çıkar çatışması, profesyonel bile olsanız çıkar çatışmasıdır. mesela demirören'in bir ara hem iddianın sahibi olması, hem de federasyonu başkanı olması gibi. demirören gavatın teki belki, ama onun yerinde nelson mandela bile olsa çıkar çatışmasıdır bunun adı. ya da bir partinin hem yasamayı, hem yürütmeyi, hem yargıyı elinde tutması da buna bir örnek gösterilebilir temelde.

    mehmet demirkol'un kendi içinde kardeşler olayına yorumu doğrudur yanlıştır, bunla ilgili fikir belirtmediğimi zaten söyledim.
  • 1883
    umut ozan darıcı' nın t24' te yazdığı yazıya tekzip notu göndermiş yorumcu.

    https://t24.com.tr/...rtas-cirpinisi,28979

    tekzip kısmı;

    https://t24.com.tr/...t-ve-elestiri,919521

    --- alıntı ---

    mehmet demirkol'un "tekzip" notuyla t24'e gönderdiği açıklamayı aynen yayımlıyoruz:

    "kuşkusuz ki beni eleştirmek hakkınız. ancak bu eleştirinin gerçeklere dayanması lazım.

    bu yazıda değindiğiniz 'gerçek'lerin hiçbirisi gerçek değil.

    şu sebeple:

    bu konuya 3 ayrı programda 3 kez değindim. ve üçünde de hande sümertaş'ın yayınlara müdahale edemeyeceği bir pozisyonda çalıştığını, bu eleştirilerin saçmalık olduğunu söyledim. hatta yazınızda aldığınız paragrafın bir önceki cümlesi şu şekilde:

    'hande sümertaş'ın görevi yayın ve tekrarla alakalı değil…'

    ancak en hikmetse gözünüzden kaçmış…

    bu konuya değinme sebebim ise o günlerde taraftarların başlattığı boykot kampanyasıydı. aslında bu haftalar öncesinde başlamıştı. ama yine de siz bu işi başlatanın ben olduğumu iddia ediyorsunuz. herhalde gözünüzden kaçmış…

    evet sonra bahsettiğiniz eleştiriyi yaptım. ki bugün de arkasındayım.

    zor değil. açıp youtube'dan programları bulabilirsiniz. hepsi hala yayında…

    nihat özdemir ve rıdvan dilmen'i eleştirmeme karşılaştırması ise sizin bileceğiniz bir iş tabii.

    ve tabii ki yine gerçek değil.

    ben her fırsatta futbol yönetimini eleştiriyorum. özdemir tek aday olduğunda da bunun bir seçim olmadığını söyledim.

    öte yandan nihat bey'e itirazsız oy verenler galatasaray yönetimi... tabii diğer kulüpler gibi… bir dahaki seçimde yine verecekler.

    benim başkan adayım ise başından beri hamit altıntop'tu. bunu açıkça ilan ettim. ilgili tweet duruyor. tv programları da. bu da gözünüzde kaçmış herhalde…

    diğer isim ise benim ilgi alanımda değil. ancak serdar tatlı için durum farklı. futbol camiasında kime sorsanız birisinin güdümüne en son girecek isimlerin başında onun geldiğini bilirdiniz. serdar hoca sahada ve saha dışında güvenilirliğinden kimsenin şüphesi olmayan biridir. bunu öğrenmek zor değil. kimse sorsanız söyler. herhalde bu da kaçmış.

    halbuki bunları öğrenmek için çok çırpınmaya gerek yok.

    cinsiyetçilik göndermeleri ile ilgili çok açık cevabı ise kamuoyuna zaten yaptım. bir daha değinmeye gerek yok. öte yandan sizin yazınızda kullandığınız benzetmelerinize söyleyecek bir şey bulamıyorum!

    işte gerçekler bunlar.

    saygılarımla."

    --- alıntı ---
  • 1884
    --- alıntı ---
    bu konuya 3 ayrı programda 3 kez değindim. ve üçünde de hande sümertaş'ın yayınlara müdahale edemeyeceği bir pozisyonda çalıştığını, bu eleştirilerin saçmalık olduğunu söyledim. hatta yazınızda aldığınız paragrafın bir önceki cümlesi şu şekilde:

    'hande sümertaş'ın görevi yayın ve tekrarla alakalı değil…'

    ancak en hikmetse gözünüzden kaçmış…

    --- alıntı ---

    şimdi ben anlamadım. hande sümertaş'ın müdahale etmeyecek bir pozisyonda çalışmadığını bu adam biliyormuş yani değil mi? peki neden bein'de çalışmaması gerektiğini düşünüyor? sabri sarıoğlu da çalışıyordu bein'de o neden sorun olmuyor da hande sümertaş sorun oluyor? ben mi ters anlıyorum, bilen birisi yeşillendirirse sevinirim.

    --- alıntı ---
    bu konuya değinme sebebim ise o günlerde taraftarların başlattığı boykot kampanyasıydı. aslında bu haftalar öncesinde başlamıştı. ama yine de siz bu işi başlatanın ben olduğumu iddia ediyorsunuz. herhalde gözünüzden kaçmış…

    evet sonra bahsettiğiniz eleştiriyi yaptım. ki bugün de arkasındayım.

    --- alıntı ---

    sanırım burada niyeti belli oluyor gibi. boykot kampanyasını gördükten sonra fener taraftarını gazlama amacıyla söyledi o sözleri. kendisi de bana göre ne yaptığını bilmiyor. dışarıdan bir talimatla o sözleri söylemiş gibi duruyor çünkü açıklamaları net olarak birbiri ile çelişiyor.
  • 1885
    ay en ofsayt entrylere girecek entry yazıyorum, hazır mısınız?

    https://twitter.com/...3Ftarih%3D2020-12-09

    deniyor ki burada kendisiyle çelişiyor. ne alaka?

    hemen irdeleyelim. videonun başında gökhan karadeniz'in galatasaray'lı olduğu için bilerek atıldığını iddia eden insanları eleştiriyor. işin yapısı gereği daha iyi olduğunu katılmak istediğin guruba gösterirsin şeklinde bir tezi var. yani gökhan galatasaray'a gelmek istiyorsa galatasaray'ın onu gördüğü anlarda en iyisini göstermesi lazım. galatasaray'a rakip çıkacağı bir maçtan başka hiç bir anda galatasaray tarafından daha net bir şekilde gözükemez. mehmet demirkol'un iddiası bu.

    videonun ikinci kısmına gelelim. burada çıkar çatışması diye bir kavram geliyor karşımıza: çıkar çatışması.bir kişinin kabul ettiği sözleşmenin aksine, göz etmeye söz verdiği çıkarlarla çelişecek şekilde kendi çıkarını göz etme durumunu bu kavramı açıklamak için kullanabileceğimi düşünüyorum. peki burada bahsi geçen durum ne. 2 kardeşten biri oyuncu diğeri hakem. mehmet demirkol'un iddiası bu durumun bir çıkar çatışması yarattığı. bunun sebebi hakemin kendi ve kurumu için çıkarı en yüksek seçeneğin işini doğru yapması. ancak iddiasına göre işin içine bir akrabası girdiğinde verdiği karar doğrudan veya dolaylı yönden kardeşini ve dolayısıyla karar vericinin kendisini etkileyeceği için burada yapısal bir bouzkluk oluşuyor. yani siz bir iş adamsınız ve kardeşiniz sizin rakip firmanızın dava hakimi.

    gördüğünüz üzere fikirlerine katılıp katılmadığımı yazmadım. ama tutarsızlık var mı kontrol edelim.

    gökhan karadeniz:

    sözleşmesi gereği görevi: olabilecek maksimum verimle topunu oynamak.
    hedefi: galatasaray'da oynamak.
    kişisel çıkarı için yapması gereken: galatasaray'a talep edilebilir bir hizmeti olduğunu göstermek.
    yöntemi: işini iyi yaptığını göstermek.

    hala mehmet demirkol'un dediklerinden algıladığım diagram üzerinden gittiğimi hatırlatayım. burada kendi fikrimi vermiyorum, mehmet demirkol çelişiyor mu onu kontrol ediyorum.

    yukarıdaki agrümanlara baktığımızda rasyonel olan galatasaray karşısında maçı satmak değil bilakis en iyisini verip galatasaray'ı yenmek. burada bir çıkar çatışması göremiyorum.

    arda kardeşler'in durumunda (adamı da bir şey yapmışız gibi itham ediyoruz da zaten bunun olabilme ihtimali üzerine kişinin karakterinden bağımsız bir tartışma bu) ise görevine bilerek isteyerek uymamak yüksek seviyede ilişkisi olduğu (ihtimalinin yüksek olduğu) birinin işine yaradığı için dolaylı yoldan kendi çıkarını yükseltebilir. bu nedenle arda kardeşler için rasyonel olan görevinin tersini yapmak olabilir.

    şimdi bir gözleriniz kapatın nefes alın ve burada nerede çelişki var bana anlatın, lütfen. burada fikirleri tartışmaya çalışmıyorum, tutarsızlığı bulmaya çalışıyorum. lütfen biri gözümdeki siz perdesini kaldırsın zira ben bu videoda böyle bir şey göremiyorum.
  • 1887
    üç dört hafta önce socrates dergi youtube yayınında erol bulut' un pelkas' ı, samatta' yı falan aklındaki futbola ikna ettiğini, fatih terim' in ise belhanda' yı, feghouli' yi falan ikna edemediğini söylemiş skor yorumcusu.

    evet canım benim, aynen katılıyorum.

    https://twitter.com/...603358215823360?s=19

    edit: link eklendi.

    link için shadow23' e teşekkür ederim.
  • 1893
    yine ofsaytlanacak ama, şu tweet'te bir tespit yapmış gazeteci.
    https://twitter.com/...053949002297344?s=19

    bu tespit her şeyi açıklamıyor, kötü oyun, kötü teknik direktör, yaşlı kadro vs. bir sürü etken var. ama çok yerinde bir tespit. hayatta bazı şeyler kötü gidebilir, ama panik yaparak işleri tersine çeviremezsiniz. bence alt metin bu.
  • 1895
    artık iyiden iyiye safını belli etmis holigan. ben de yıllardır bu şahsın objektif olmadığını anlatmaya çalışsam da bir ara çok sayıda galatasaray taraftarının takdirini kazanıyordu.

    asıl rahatsız edici başka bir durum da şu ki şimdi bu veya bunun gibileri istese sadece galatasaray lisesi mezunu diye sözlüğün büyük çoğunluğundan çok daha kolay kongre üyesi olabilir. galatasaray'ın geleceğini tayin edebilir. bu tüzük gerçekten acilen değişmeli ve bir avuç ergenin oyu ile mustafa cengizi alaşağı etmeye çalışan zihniyete bir daha fırsat verilmemelidir. neyse ki başkanımız dik durarak bunlara yol vermedi.
  • 1896
    niye elestiriyorsunuz anlamadigim yorumcu. adam kendi tayfasinin uyumaya devam etmesini istemis belli ki. uyandirmayalim birakalim takilsinlar.
    ben toparliyorum:

    sn demirkol,
    he evet puan olarak zirveye yakinsiniz, cok supersiniz. evinde son 3 mac 10 gol yemedi fenerbahce. teknik direktore kagitlar gönderilmiyor acun sacmasi tarafindan. supersiniz aferin aynen devam. hande sumertaş'a da siz sardirtmadiniz zaten. tesekkurler.
  • 1898
    duayen zannedilen bu adamın futbol bilgisini şu anda lyon'un kaptanlığını yapan jason denayer hakkında söylediklerinden çıkarabiliriz.
    https://twitter.com/.../1338542563062657024

    bir de "ahmet çalık'ta ısrar edilmesin anlıyorum ama denayer'de ne görüldü" demesi yok mu, çıldırtır adamı.
    bu tarz 10 15 tane videosu var patladığı. ben sürekli böyle şeyler söyleyip kendimi rezil etsem bir daha bir futbolcu hakkında konuşurken on defa düşünürüm ama beyzademizin egosunu öyle şişirmişler ki hiçbir şekilde kendine çeki düzen verme çabası göstermiyor. yanarım yanarım da gençken bu adamı ciddiye alıp her sabah dinlediğime yanarım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın