resim
Mauro Emanuel Icardi Rivero
Takım:Galatasaray
Mevki:Santrfor
Yaş:31
Boy:1.81
Uyruk:Arjantin
  • 10103
    --- alıntı ---

    okan buruk: "ıcardi’nin sakatlığı devam ediyor. bir hafta dinlendi. şimdi antrenmanlara başladı. daha iyi olacağını düşünüyorum. arka adalesinde bir sorun var. kendini idare ederek oynayabiliyor."

    --- alıntı ---

    adam bir türlü iyileşemedi ama hala muhteşem performans veriyor. kırık mı çıkık mı biz de anlayamadık.

    https://youtube.com/...?si=ZUFsa1oSl6g2c8Ei
  • 10107
    yaşadığı sakatlık ve tedavi yöntemi iyileşme sürecini uzattı çünkü sadece dinlenerek geçecek bir sakatlık sürecinde galatasaray için sahaya çıkmak için çabaladı, aşil tendonunun kopma riskini aldı ama yine yaranamadı. hala güçsüz çünkü kortizonla tedavi oldu ve bu günü kurtarmalık ama süreci uzatan bir yöntem, hala geçmedi sakatlığı çünkü sadece dinlenerek geçecek. şunu 500 kere de yazsak bu sakatlık neymiş diyecekler bitmeyecek gibi. bitmeyecek çünkü dinlenemiyor, bitmeyecek çünkü galatasaray için sahada kalmaya çalışıyor bu adam.

    antrenmanlara çıkan, antrenman kaçırmayan, maç kaçırmayan ama sakat sakat oynayan oyuncumuz. sakat çünkü dinlenmedi, sakatlığı dinlenerek geçecek bir sakatlık, uzun süreli spor yapmadığı zaman iyileşir sakatlığı ama oynadığı sürece de iyileşmeyecek. aynı sakatlığın daha basitine falcao 3 ay yattı da kimse nerede diye sormadı, 3 ay oynamasa bizi takmıyor, oynamak istemiyor diyecekler şu an antrenman falan diye saçmalıyor, ne zaman antrenmana çıkmamazlık yaptığını merak ediyorum, bazı günler özel olarak çalışıyor florya'da ama antrenmana gelmediği, çıkmadığı günü görmedik daha. yalan atıp kendi attığı yalana inanıp bir de bunu millete ikna etmeye çalışanlar çok komik, hiçbir oyuncunun sözleşmesine antrenmana istediği zaman çıkar diye bir madde de koyulamaz, saçmalamanın lüzumu yok.

    sakatlığıyla ilgili bilgi almak isteyenleri buraya alalım: https://www.hurriyet.com.tr/...-yirtilirsa-42353969

    --- alıntı ---

    peroneal tendon yaralanmaları futbol ve basketbol gibi temas sporlarında sık görülür. çoğunlukla aşırı yüklenme, ağır antrenman, burkulma gibi nedenlerle zedelenebileceği gibi direkt travma ile yani darbeye bağlı olarak da yaralanabilir. yaralanmalar peroneal tendon fonksiyonlarını bozarak ayak bileğinde ağrı ve hareket kısıtlılığına sebep olur.

    böyle durumların daha büyük sakatlıklara ve daha uzun süre spordan uzak kalmaya neden olabileceğinin altını çizen prof. dr. avcı, “bu risk, sporcu ve teknik ekibin sağlık ekibiyle konuşarak göze alması ve üstlenmesi gereken bir durumdur. iğne tedavisi tendon yaralanması dahil tüm yumuşak doku yaralanmalarında spora dönüşü hızlandırmak için uygulanan bir yöntemdir. erken dönemde çoğunlukla kortizon veya benzeri antiinflamatuar etkiye sahip ilaçlarla yaralanma bölgesine ultrason rehberliğinde uygulanır. kronik problemlerde prp ve benzeri daha biyolojik yöntemlerle de yapılabilir. çoğunlukla tedaviye yardımcıdır” dedi.

    prof. dr. avcı, “kortizon türü enjeksiyonların en önemli yan etkisi veya riski, tendonun zayıflamasına ve özellikle sık tekrarlanması durumunda tendonun yırtılmasına sebep olmasıdır. bu nedenle kontrollü ve dikkatli bir şekilde uygulanmalıdır”

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın