resim
Mauro Emanuel Icardi Rivero
Takım:Galatasaray
Mevki:Santrfor
Yaş:30
Boy:1.81
Uyruk:Arjantin
  • 3149
    bonservisi kesinlikle alınmaması gereken oyuncu. yeteneğini konuşacak, tartışacak halim yok ama bugün lider olmasak, 3. olsak bu sözlükte kendisine neler yazılacağını tahmin etmek zor değil. taraftarın büyük kısmı hatırlamak istemese de ya da hatırlamasa da bu taraftar melo'yu bile ıslıkladı sahada.

    30 yaşında bu kadar dağınık ve magazinsel bir özel hayatı olan adam için risk almak bana mantıklı gelmiyor ki üstelik de oldukça büyük bir maddi risk bu.
  • 3150
    keşke bonservisi alınsa. galatasaray bu kadar komple bir forvete hiç sahip olmadı. ama bir yandan da icardi şımarık bir insan. bu tür insanlarla uzlaşamazsınız. işler kendi istediği gibi gitmezse tavır yapar, motivasyonunu kaybeder. asla haksız olduğunu kabullenmez. örneğin okan hoca bunu çağırıp insan gibi "bak 4 gün tatillere artık son verelim, sen profesyonelsin." dese asla olumlu bir dönüt alamaz. en iyi ihtimalle geçiştirir, en kötü ihtimalle kin tutar. inter'den ayrılmak için maçlara çıkmayan bir oyuncu icardi.

    dediğim gibi, hala alınması taraftarıyım. nasıl ki melo problemlerine rağmen efsane oldu, icardi'nin efsane olmasını da engellemeyebilir bu problemler.
  • 3152
    2022-2023 sezonunda yakaladığımız 14 maçlık galibiyet serisinin saha içindeki en önemli faktörlerinden biri kendisidir. bence ilk sıradadır.

    takıma geç katıldığı için çok fazla maçta süre alamadı fakat, aldığı sürelerde skora çok ciddi katkılar yaptı. çoğu büyük maçlarda olmak üzere 9 golünün yanında 6 asist yaptı. asist krallığında şuan ligde 2. sırada ve yaptığı asistlerin çok büyük bir bölümü takım arkadaşının tek vuruşla gol yaptığı asistler. yani maldonado'nun deivid'e yaptığı gibi asistler değil. bunların yanında istatistiklere girmeyen ve direkt sonucu etkileyen pozisyonlar da oldukça fazladır.

    örneğin, 13 ocak 2023 galatasaray hatayspor maçı. maçı 4-0 kazandık ve icardi'nin istatistik tablosunda adı yok. ama ilk golde top kerem'e inerken, hava topunda topu rakibe vermedi, attığımız 2. golde dubois'i çok güzel ara pasıyla asist yapmasını sağladı, 3. golde ise topu rakipten alıp , şut çekti, dönen topu mata tamamladı. hiç adının geçmediği maçta bile 3 golde de etkisi vardı.

    kendisinin saha dışı olayları olmasa zaten bize gelmezdi bu bir gerçek. şimdi bunları bile bile seneye bizde olmasın demek ne kadar doğru bilmiyorum. saha dışı olaylarını şimdiye kadar iyi yönettiğimizi düşünüyorum. eğer teknik ekip kendisinden memnunsa her halükarda devam edilmeli. kendisini en iyi gören teknik ekiptir.

    ama iki maç kötü oynadı diye günah keçisi ilan edilmemelidir. şuan bulunduğumuz durumda en büyük pay sahibi kendisidir.
  • 3153
    bu sene bir şekilde konsantrasyonunu olabildiğince sağlam tutup şampiyonluğu alalım da bonservisini alıp almamayı akabinde düşünürüz bence.
    öncelikle komple bir forvet; bencil değil, pozisyon alma ve vuruş becerisi çok iyi, uzun boylu olmamasına rağmen hatırı sayılır kafa vuruşu pozisyonuna girebiliyor, kafa vuruşları kalecilerin sadece izlemekle yetinebildiği bir stilde (aslında vuruş + topu ölü noktaya yönlendirme eylemlerini birlikte barındırıyor).
    amma velakin kimse de vazgeçilmez değil.
    bu sezonki transfer politikamız (tabi ki %100 başarı hiçbir zaman mümkün değil ama) genelde başarılı ve bu mantıkla olası bir bonservis olumsuzluğunda b, c planlarını iyi yapabileceğimizi düşünüyorum.
    ancak başta da belirttiğim gibi, hele şu sezonu bir kotaralım, bunları tartışmaya vaktimiz olur elbet.
  • 3154
    sözlükçe seneye çok sağlam bir forvet transferinde kritik rol oynuyoruz sanıyorum yada agamemnon kardeşinin karısı için kapılarımıza malum atı bıraktı son yazar alımlarında.

    her 2 maç kötü oynayan oyuncunun sözleşmesini feshetmek, yollarımızı ayırmak yeni bir moda akımı mı? yoksa ergenliğin verdiği hezeyanları herkes okumalı düşüncesinin bir parçası mı?

    bu takımdan gheorghe hagi gitti başka oyuncunun gidişi çok koymaz artık taraftara da birazcık da elimizdeki değerlerin kıymetini bilelim artık.

    %75 ortalama ile 10-15 penaltı golü sayesinde 25 gol atmış oyuncusunu yere göğe sığdıramıyor karşı taraf. biz 2 topla her derbiyi çözen adama teneke bağlayacağız neredeyse. niye ? kıytırık konya'ya gol atamadı diye!
  • 3155
    bu adam zaten devamlı futbol düşünse, antrenmanlarına odaklansa, özel hayatını ona göre yaşasa dünyanın en iyi takımlarının kadrosunda olabilcek kaliteye sahip ama böyle bi' düşüncesi yok. galatasaray ile de muhakkak bunun pazarlığını yaparak gelmiştir. özel izinler, özel hayatına fazlaca karışılmaması vs.... biz de bunları kabul ederek kadromuza kattık adamı. yoksa burada yazılan şeyleri karşılasa zaten işi olmaz bizimle o bakımdan ya bu deveyi güdeceğiz ya bu diyardan gideceğiz.
  • 3157
    sezon başında kendisi yerine batshuayi'yi istedim, hatta diri bir umut bulut'u tercih edeceğimi bile biraz sarkazmla karışıp yazdım. bu adam söylediğim her şey tek tek bana yedirdi. bu saatten sonra bu adamla ilgili olumsuz bir şey söylemeye yüzüm yok, bizi buraya kadar getirdi, karaya da yanaştıracaktır.

    söylebileceğim tek şey, kendisini iyi şekilde yedeklemenin önemi. şu an zaniolo da bu rolü üstlenebilir yedekleme tarafında. önümüzdeki sezon da sadece gomis'e güvenmeyip ilk 11'i zorlayabilecek bir yedeğe ihtiyacımız var.

    bu gene iyi günleri. yarın öbür gün wanda başkasıyla evlenirse falan icardi'yi pavyonlardan, alkol veya uyuşturucu bataklarından topladığımız günler görebiliriz. he öyle bir adam ki gece alemde takılsın, ertesi gün fener'e yine 3 tıklasa şaşırmayız. metin oktay'ın da öyle hikayeleri var. gerekirse dikenine katlanacağız artık.

    fakat kendisini yedeklemek önemli.
  • 3159
    bu sene izin almasında bir sorun görmüyorum ancak önümüzdeki sene bizde kalırsa 20 takımlı lig ve avrupa maçlarını da dahil edersek sıkışık fikstürde şuanki gibi izin alma lüksü olmayacaktır o zaman nasıl bir performans verir bilmiyorum. yine de icardi seviyesinde bir oyuncuya burun kıvırma şansımız da yok bence. en kritik dönemece giriyoruz üst üste zorlu maçlarımız olacak. kafa olarak hazır icardi ile sorun yaşamayız ligin kalanında.
  • 3160
    dünya çapında bi forvettir. yukarıda da bi yazar arkadaş yazmış, şu an takımımızda forma giymesinin sebebi lanet olası magazin hayatıdır, 4 gün izin almış yine mesela. kafasını saha içine verdiğinde neler yapabileceğini gördük, dünyanın en iyilerinden oluyor öyle bi yeteneğe sahip ama kafası bi saha dışına kayarsa tekrar toparlayabilene aşk olsun. umarım izinden daha güçlü şekilde döner de gollerini sıralar, saha içine odaklanmadığı sürece özel hayatından vurulmaya başlanacak ve formu iyice düşecek.
  • 3161
    son 10 yılda 3 yıl prime cristiano ronaldo, 3 yıl prime lewandowski, 1 yıl prime gomis, 3 yıl da haaland gibi 9 numaraları takımında seyretmiş olan galatasaray taraftarının magazin hayatı sebebiyle bonservisini istemediği 180 ıq golcü.
    drogba chelsea maçında kasıtlı iyi oynamadı, sneijder kendine iyi bakmayan oburdu, melo hep vukuattı ama hepsi efsane oldular.
    icardi'den sahip olduğu tüm futbol becerilerinin %50'si kadar katkı alırsanız ligi domine edersiniz. kesinlikle bonservisi alınmalıdır.
  • 3162
    yıllık iznini tüketmiş, ramazan bayramına daha 1 ay olduğunu farkeden taraftarımız tarafından 2 maç kötü performans verdi ve izne çıktı diye eleştirilen futbolcumuz.

    izin konusu çok bayatlamadı mı artık? yani defalarca izin aldı gitti geldi ve sıraladı golleri. yine izinden döner gelir sıralar. biz destek verelim yeter.

    adamlar ahı gitmiş vahı kalmış valencia'dan verim aldırıyor. geçen sene beşiktaş jimnastik kulübünden teneke bağlanıp gönderilen batshuayi, bugün 'yeterli' performansa ulaşmış durumda.

    son olarak sene sonu gelir. teknik ekip, yönetim ve icardi otururlar konuşurlar. böyle devam memnunuz derlerse devam edilir. 2 transfer dönemini de oldukça başarılı geçiren bu yönetim ve teknik ekip kadrosuna güvenim sonsuz.
  • 3163
    14 maç kazanırken aşkın olayım , boynuma dola.
    1 maç kaybedince istemezük öteye uza.
    bonservisini istemeyen arkadaşlar, umuyorum bu adam gibi golcüyü belki de ömrü billah bir daha göremeyeceklerinin farkında mı? bu adam bize gerçekten fazla bir futbolcu. isterse maça 2 saat kala sahilden mojitosunu yudumlarken alalım getirelim hiç dert değil. kalede muslera'nın varlığı ne ise bu adamınki ondan daha fazlası. yazık gerçekten bu adamın tapusunu istemeyen biri ya galatasaray taraftarı değildir ya da kendisini ali lukunku, eren derdiyok vs. paklar.
  • 3164
    saçları boyatınca da bayağı meşgul etmişti gündemi 15 dakkada kadıköy'de tarih yazdı. aklımızı başımıza almamız gerekiyo, icardi; drogba dahil bize gelmiş en komple santrafor. bunun profesyonelliği vs de hikaye. bayern dışında hiç bir kulüp sizin düşündüğünüz şekilde yönetilmiyo. bakın neymar'a, bakım messi'ye, bakın mbappe'ye, bakın ronaldo'ya hatta bakın pogba'ya. icardi bu seviyelerin topçusu. bizim onun etrafında bir takım kurmamız gerekir. aldığı izin, gittiği mekan bizi ilgilendirmez. adamın sürekli formsuzluk gibi bir sıkıntısı hiç bir zaman olmamış. psg'de bile aldığı sürelere oranla performansı üst düzey hatta inter taraftarıyla kavgalı olduğu dönemde bile top seviye oynamış.

    bizim yapmamız gereken sakin kalıp, hoca ve yönetime güvenmek. bu formayı terleten her topçuya da sonuna kadar destek vermek.
  • 3168
    okan hoca doğru olanı yapmıştır. gitsin kafasını birkaç gün dağıtsın. sorunları var ise halletsin öyle çıksın sahaya.
    herkes biliyordur zamanında jose mourinho da bu tarz izinler verdiği olmuştur.
    oyuncu izin istediğinde 3 günde ben veriyorum demiştir çoğu zaman.
    bazı oyunculara bu imtiyazları vermek gerekiyor. kafasını sahaya veremeyen oyuncunun hiç faydası yoktur.
    ama tamamen oyuncu konsantre değil demek de yanlış.
    son oynadığımız maçta eskisi gibi üretken değildik. icardi'ye fazla top getiremedik.
    tabi oda eski formunun uzağındaydı.
    kafasını toplamış bir icardi zor pozisyonları bile gole çevirecek yetenekte.
    yeter ki sahaya çıkarken kafasında bir sorun kalmasın.
  • 3169
    galatasaray maçlarını izlemeyen, galatasaray'ı magazin sayfalarından takip eden taraftarımız tarafından istenmediğini düşündüğüm yıldız forvetimiz. isim olarak da değil yıldızlığı sahaya koyduğu akıl yüzünden yıldız.

    14 maç üst üste kazanan bir takımın oyuncuları bu derece yanlış değerlendirilemez. bu winnerlık değil düpedüz şımarıklıktır. bu halinizle bayern olacağız derken psg olursunuz, rakipleriniz real-city olmaz fener olur.
  • 3170
    ne magazini, ne de izinleri umrumda. bir taraftar olarak bu kadar mikro konulara kafa yormak istemiyorum, bana ne ulan. teknik direktörün işi bu.

    ben sahaya bakıyorum. şu ana kadar izlediğim hiçbir maçta icardi’nin umursamadığı, elinden geleni yapmadığı izlenimini edinmedim. bu da bana yetiyor. en iyisi de olsan bazen olmaz, futbol bu kadar matematiksel, düz mantık bir oyun değil.

    tanım: müthiş bir kimya yakaladığımız, bizim için önemini tartışmanın gereksiz olduğu futbolcumuz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın