14401
artık kilo vermesi gereken futbolcu. bugün sahada ailton gibi dolanıyordu.
14402
ben bu adamın galatasaray'ı sevdiğini düşünmüyorum. bunu giriyi de ileride o gün geldiğinde ben demiştim demek için yazıyorum.
icardi'nin sadece kiralık geldiği sezon kilo sorunu yaşamaması, geçen yaz ameliyat sonrası 3 ay taraftara gosting yapması, şampiyonluk maçlarından sonra yine derin sessizlik vs bu liste daha çok uzar gider ama benim düşüncem icardi büyük star ve ilgi delisi. o ali koç forması olayları, dünkü kerem storysi falan hepsi gündem olmak, ilgiyi üstünde toplamak. takımı seven adamın önce antreman sahasında sonra sahada kendini yırtması gerekmez mi? bu adam bırakın forma girmeyi geldiğinden daha kilolu. fanboyları tedavi etkisi cart curt kırk tane bahane buldular geldiğinde, hala mı tedavi etkisi bu hali? geçen sene tığ gibi gelen adam 3 ay sonra sakatlandığında en az 10 kg fazlası vardı, zaten o pozisyonda sıkıntı olan kendi fiziksel kapasitesiydi.
ben hayatımda kendine bu kadar bakmayan, bunu da ne utanmadan ne sıkılmadan yapan başka bir sporcu görmedim. bir açın bakın psg'de, inter'de bu haline benzer bir durumu var mı? orada bunu yapamaz, yaptığı an şutlarlar. ama burada yapıyor neden çünkü adam kendini kulübün sahibi sanıyor. kilolu olsa ne olacak; hoca mı bir şey diyecek, taraftarlar mı bir şey diyecek? o da çok iyi biliyor ki atar bir story cıvık cıvık fanboyları doldurur kalpleri, yorumları. önce kendine, sonra teknik heyete, en çok da gs taraftarına bu konuda inanamıyorum. hepinizin basireti bağlanmış ve kulübe büyük zarar veriyorsunuz.
14403
ağustos 2023'ten beri kilolu olan futbolcu. tabii hep bir mazeretimiz var kendisini sevdiğimiz için ama bu iş çoktan kabak tadı verdi.
2023 yazında molde maçlarında muhtemelen xxl forma giyiyordu. transfer süreci uzadı, kampa geç katıldı normal dedik.
sonra meşhur ghezzal pozisyonu oldu. iğneyle oynuyor, antrenman yapamıyor gelecek sene bomba gibi döner dedik. yine olmadı.
geçen sezon sakatlanana kadar maalesef kilolar yine yerli yerindeydi, ki sanıyorum bu da sakatlığın arkasındaki önemli bir etkendi.
son 8-10 ayını arjantin'de, italya'da geçirdikten sonra sakatlıktan döndü, ancak maalesef aynı tas aynı hamam.
evet büyük bir star. 22-23 performansı belki de birçoğumuzun galatasaray'da izlediği en özel bireysel performans ama üzülerek söylüyorum ki bu gidişat iyi değil.
galatasaray taraftarları olarak icardi'den daha iyi olmasını talep etmeliyiz. bu işin başlangıcı da yanlış olanı dile getirmek ve olur olmadık yerde 'aşkın olayım' söylemeyi bırakmak.
14404
sözleşmesi sezon sonu bitiyor. futbolcu milletinin kucağına oturmayı çok seven bizim yonetimin sağı solu belli olmaz ama bu haliyle mevcut kontratının yarısını alabilirse öpüp başına koysun. eminim kendisi de bu sene göstereceği performansın galatasaray'daki geleceğinin en azından para tarafını büyük oranda belirleyeceğini biliyordur.
14405
takımın en değerli futbolcusu. aynı zamanda kaptanı. okan hoca kendisi için ekim ayı gibi ilk 11 seviyesine gelebileceğini söylemişti. yani önümüzdeki 5-6 haftalık süreçte kendisinden beklenen fit bir hale gelmesi. şu an net bir şekilde fazla kiloları var. umarım en kısa sürede verir bu kiloları. şu haliyle bile bize yunus dahil birçok futbolcudan daha fazla katkı sağlar o da ayrı bir konu ama avrupada başarı istiyorsak fit bir icardiye ihtiyacımız var. onun da bize bu anlamda borcu var.
14406
icardi galatasaray'ın vücut bulmuş hali gibi ruhumuz adeta. asıl olayımıza gelirsek yani saha içine okan hoca 2 forvet falan düşünmesin umarım öyle bir beklentisi yoktur. sonradan düşmüş rakibe boş kaleye gol atınca hazır olmadığı gerçeği hele hele 10 kilo fazlası olduğu gerçeğini değiştirmiyor. bu saatten sonra kilo da vereceğini düşünmüyorum arjantin'de 1-2 sene takılıp futbolu bırakır.
14407
şu haliyle bile “yunus akgün’den daha fazla katkı sağlayacağı” düşünülen futbolcu.
derdim her zaman üzüm yemek. lakin burada okuduğum bazı şeyler şoka sokuyor beni. gerçeklikten bu kadar kopuk olmayı nasıl başarıyoruz? maçları 90 dakika izliyor muyuz? gözlerimizde tıbbi bir sıkıntı var mı? başka türlü izah edersek ayıp olacak çünkü.
14408
kendisiyle aynı dönemde sakatlanan oosterwolde'ye bakıyorum fizik, hız, atletizm üst seviyede. zaten sakatlıktan sonra ikisinin de çalışma temposunu takip ettiğimde oosterwolde'nin daha iyi döneceği aşikardı.
nitekim öyle oldu, oosterwolde temmuz'da %100 hazır duruma geldi.
ancak icardi için ise hala ekim ayında hazır olacak gibi bahaneler sürülüp duruluyor. vücut hazır değil ki bacaklar nasıl hazır olsun.
bu adamın 7-8 kilo fazlası var ve bu sakaltığı ile alakalı değil. sakatlığı ile alakalı olsa bile şimdiye çoktan vermiş olması gerekirdi. kilo konusunda öyle aman aman bir gayreti yok. dün akşam real madrid mallorca maçında dakika 70 civarı yine icardi ile aynı dönemde diz sakatlığı yaşayan carvahal girdi, baktım onun da fizik gayet fit.
avrupa'da çoğu futbolcu bu sakatlıktan döndü oynamaya başladı.
evet seviyoruz ancak bu sevginin artık bir karşılığı olmalı.
biz icardi'ye 1-2 milyon vermiyoruz 10 milyon euro para veriyoruz.
bu sene kendini düzeltti düzeltti yoksa kesinlikle sözleşme uzatılmasın, bu hikayede acı tatlı anılarla hafızalarımızda güzel bitsin.
14409
kendini toparlayana kadar ilk 11 çıkmıyor. kulübede rotasyonda bekliyor. hâl böyle iken nasıl bir zararı olabilir? tabii ki fiziksel olarak zayıf. bu inkâr edilemez. lâkin elimizde toplamda iki tane orijinal santrafor var.
osimhen’e bir şey olsa ortada kalacağız. bunu da unutmamak gerekir. bu kulübün yetiştirip adam ettiği yerli oyuncuları düşündüğümüzde icardi bizden biri.
iki tane şampiyonluğumuzda direkt katkı sağlamış adamı göndermeyi düşünmek garip geliyor. yine çıkıp hiç olmadık yerde bizi ipten alacak ve faydalı olmaya devam edecektir.
14410
icardi’nin golcülüğünden daha önemli olan bir özelliği vardı, ileride presi başlatıp organize eden bir santrafordu. maalesef bu fizik gücüyle golcülüğünden daha önemli olan bu özelliğinide yitirdi. yaşadığı bu sakatlıktan ve bu yaşından sonra eski formuna kavuşması çok zor.
14411
yarım saatte bir gol atan adamın fiziğini eleştirmek de saçmalık. zaten fit olsa 90 dakika oynayacak her maçta. oyuna her girdiğinde kalite kokuyor. gereksiz triplere girmeyin.
14412
evet hepimiz çok seviyoruz ancak birilerinin takımın iyiliği için gerçekleri acı da olsa söylemesi gerekiyor.
kendisi bu kiloda devam ettiği takdirde dizlerine binen yük daha da artacaktır. bu da sakatlanma riskine daha fazla olanak sağlayacak.
kendisi gol atsa da herhangi bir şampiyonlar ligi maçında takımı eksik oynatır. ligde tolere edebilirsin ancak büyük maçlarda tolere edebilme şansın sıfır. ilk 11 de oynasa, son yarım saat de oyuna girse bu böyle.
bu kadar zaman geçmişken kendisinin fiziksel olarak bu halde oynaması benim için kabul edilenilecek bir şey değil kusura bakmasın. ki herkes hala sana bu kadar sevgi gösterip geri dönmeni bekliyorken. kendisinin olmadığı denklemde ise, barış’ ın da gittiğini varsayarak elimizde sadece bir tane santrafor var.
edit: yine bazı gerçekleri göremeyip, akp seçmeni gibi at gözlüğü ile oyuna bakıp, rasyonel düşünemeyen arkadaşlarımız mevcut. bana kalırsa, öznesi insan olan bir konuda hiç bir şeye körü körüne bağlanmayın, rasyonel kararlar alın hayatta derim. ıcardi ‘nin golcülüğünden bahsetmiyoruz burada. duygusallıktan konuları çarpıtmaya gerek yok.
14413
galatasaray sözlük'ün bir kısmının gerçek yüzünü ortaya koyan adamdır.
lafta herkes "seviyor", herkes "özel bir hikaye" var diyor da sizin sevginiz de özel hikayeniz de fitliğe, en iyi durumda olmaya, en ideal senaryolara kadar. savunmanız da hazır, bu bir iş. bu profesyonellik bilmem ne. bazı girdileri okurken midem öyle şiddetli bulanıyor ki sözlüğü kapatmak zorunda kalıyorum.
her şeyi bilen, verilerin ve istatistiklerin, en ideallerin yurdu galatasaray sözlük'te verici tayfayı bir de veriyle vuralım: 31 ağustos 2025 tarihi itibariyle 50 dakikaya 2 gol sıkıştıran futbolcudur mauro icardi. en ideal senaryolarınızın üzerinde tepinseniz de şu istatistiği yapacak adamı bulamazsınız.
14414
alemdeki en büyük icardi'ciyim ama bu göt göbekle bu takımda oynayamaz. acilen toparlaması lazım. okan hocanın da acilen kendisini uyarması lazım.
14415
galatasaray taraftarının rahat bırakması gereken büyük futbol adamı.
gitmek isteyene kadar almak istediği kadar yıllık ücret karşılığı kadroda olması gerekiyor. sahada olup olmaması teknik direktörün kararı. taraftar olarak kadroda olduğunu bilmek rahat hissetme sebebi.
14416
valla istediği kadar ayna karşısında cıbıldak fotoğraflar paylaşabilir, üstündeki forma ve inter zamanlarındaki fiziği her şeyi yeteri kadar kanıtlıyor. abimizde en az ~7 kg fazlalık var.
dilerim en geç 2 aya fazlalıklarından kurtulur yoksa yazarlarımızın dediği gibi, bağlarını tekrar sahaya bırakması çok yakın bu haliyle.
14417
kendisinin en az 5 kg fazlası olduğu neredeyse kesindir. dün akşam osimhen sakanlanma şüphesi ile ayağını tuttuğunda o icardi’ye kim tezahurat yapıyorsa, yönetimin yerinde olsam kombinelerini dahi iptal ettiririm. bunlar en büyük galatasaray düşmanı kişilerdir! galatasaray’ı fenerleştirmeyin! burada başarısızlığa tahammül yok ulan! icardi’yi severim, iyi ki de erken döndü sakatlıktan ama milli ara sonrası kilo fazlasını vermezse okan hocanın artık o 20 dkları bile vermemesi gerektiğini düşünüyorum. insan önce bu sevgiye layık olacak! kilo fazlasını versin, formsuz olsun sorun değil ama mesleğine saygısı olmayana ben neden saygı duyayım? özellikle fit durumdaki osimhem’e , yunus’a, sane’ye saygısızlık değil mi bu!!!
14418
3-4-1-2'ye geri dönüldüğünde osimhen'in yanında oynaması gereken adam sane, arkasında oynaması gereken ise ilkay'dır. icardi bu haliyle hamle oyuncusu olabilir ancak.
14419
kendisini seviyoruz tamam da hazır degilse illa oynamanın alemi ne anlamıyorum. oynadıkça hazır olacaksa bunu anlarım ama üzülmesin diye oynatmak saçma.
14420
kendisinden 3 cm kısa olmama rağmen ideal kilomdan 6 kilo fazlamla icardiden çok daha kötü bi fiziğe sahibim.
kendisinin 15 kilo fazlası olduğunu iddia etmek için spordan hiç anlamamak gerekiyor gerçekten.
4-5 kilo fazlalığı olduğu belli ancak bu adam hala rejenerasyon sürecinde bunu atlamamak lazım. diz bağlarının güçlenmesi için ekstra besleniyor ve bu nedenle aldığı kiloları veremiyor olabilir.
tekrar sakatlık ihtimalini düşürmek için antrenman yoğunluğu düşük tutuluyor olabilir.
doğal olarak fit vücuda sahip olan birisi değilseniz, yani hem genetik olarak iyi olup hem de büyüme döneminde yağ oranı hep çok düşük kalmış birisi değilseniz bu tarz aralarda kilo almanız çok olası.
profesyonel bir atletin o kiloyu vermesi 2 haftasını alır belli ki başka bir gerekçeyle önceliklendilmiyor.
zaten en başından beri kendisinin tam hazır hale gelmesi için ekim ayı işaret ediliyor.
biraz sabır...
14421
yaz döneminde konuşulandan çok daha erken şekilde sahalara dönen golcü. medyaya yansıyan da hocanın açıkladığı da icardi'nin ekim ayında falan sahalara döneceği şeklindeydi. öncesine pek ihtimal verilmiyordu yani. gelgelelim sonuç öyle olmadı. bugün 31 ağustos, icardi son 3 maçta da sonradan da olsa oyuna girdi ve hatta 2 gol attı.
mevcut görüntüsü elbette ki iyi değil. abartıldığı kadar olmasa da kilo fazlası var. bunu inkar etmeye gerek yok. kral da boşuna ayna fotoğrafı falan paylaşmasın. elbette yağ tulumu değil ancak kilo fazlası olduğu bariz.
şu an için problem yok çünkü dediğim gibi okan hoca da zaten ''ekim öncesinde çok beklentiniz olmasın.'' gibi konuştu. muhtemelen icardi takımla antrenmanlara çıkınca, sonradan da olsa oyuna girme konusunda çok istekli olduğu için sahaya çıkıyor. hoca zaten bu konuda ısrarla ''önceden bu konuda hata yapılıyordu ve futbolcular benzer sakatlığı tekrar yaşıyordu. biz onu yavaş yavaş hazırlayacağız.'' dedi. dolayısıyla belki de gerçekten yavaş yavaş kilo vermesi ve maç temposuna kavuşması sağlığı açısından daha güvenlidir bilmiyorum.
burada mesele ekim-kasım aylarından sonra nasıl bir görüntüde olacağı. o zaman da antrenmanlara çıkıyor olmasına rağmen bu görüntüsü devam ederse sıkıntı. o zamana kadar biraz sessiz kalmak en mantıklısı bu konuda. icardi'nin de artık kendisine yakışan bir görüntüde sahaya çıkmak için her şeyini vermesi lazım ama. yaşlanıyor evet, çok ağır bir sakatlık yaşadı evet, düzensiz bir özel hayatı var evet. bunların hepsi bildiğimiz ve galatasaray-icardi hikayesinde kabul ettiğimiz gerçekler ancak yine de fit, sağlıklı bir futbolcu fiziğine sahip olmasına engel değil.
14422
tamam seviyoruz eleştirmiyoruz ama bu kilo da dönmesi normal diyen renktaşlarda biraz suyunu çıkarmıyor mu? her çapraz bağ kopartan +10 kiloyla mı sahaya dönüyor? nesi normal bunun, hadi döndü ciddi bir diyet ile incelmesi gerekmez mi?
14423
kendisinin kilo fazlası olduğunu hepimiz biliyoruz görüyoruz izliyoruz...
tamam da arkadaşlar fazla kilolar kaç günde veriliyor? yahu aranızda diyet yapmış olanınız da mı yok? kas kaybı yaşamadan kilo vermek 1-2 haftada olan bir şey mi? 2'dir maçların son dakikalarında giriyor. ilk 11'de çıktığı falan yok. adam normal şartlar altında ekim gibi dönecek diyorlardı, ağustosta 10-15 dakika oynayabilecek kadar düzeldi. eksiklerini yavaş yavaş tamamlıyor. beklentiniz ne? 1 haftada 5 kilo vermesi için adamı aç susuz bırakmayı mı planlıyorsunuz?
ya hepsini geçtim. sizce takımda 1 tane bile diyetisyen çalışmıyor olabilir mi?
14424
arkadaşlar anladık, adamın fazla kilosu var. neredeyse 9-10 aydır maç temposunda futbol oynamayan, kilo almaya yatkın, alkolü eğlenmeyi seven, bu süreçte kariyerini etkilemiş bir kadın tarafından aldatılıp terk edilen bir adam için şu anki durumu maalesef normal. anormal olan yaklaşık 2 ay içinde 5-6 kilo verip 90 dakika oynayacak noktaya gelmemiş olması olur.
baktığınızda fenomen ronaldo da kilosundan dolayı hep eleştirildi ancak sonradan anlaşıldı ki dizi iyileşsin diye aldığı steroid yüklü ilaçlar yüzünden sürekli böyle kilolu. belki icardi de benzer (geçici) bir durum olabilir. epey kilo verip fit halde olduğunda da aman aman koşan atlet bir oyuncu değildi. şu anki hali bile bir şekilde oyuna etki ediyor.
dikkat ederseniz bu seneki forvet yedegimiz kendisi. zannediyorum kendisi de bu rolü kabulleniyor. osimhen'e bir şey olsa (barış'ın da gideceğini tahmin ederek) icardi'yle maçlara çıkacağız. dolayısıyla yavaş yavaş oynayıp hazır hale gelmesi için kopmak üzere olan maçlarda sonradan oyuna girmesi gayet anlaşılır. birkaç maç sabredeceğiz. sosyal medyayı da takip eden bir adam, dolayısıyla kilo sorununun konuşulduğunu fark edip buna bir çözüm üretmesi gerektiğinin de farkına varır diye düşünüyorum.
sakin olalım ve biraz zaman verelim, adam normalde de 32 yaşında, bu yaşlarda tüm futbolcular yavaşlar, kalınlaşır. biraz çabayla toparlar, toparlamazsa o zaman hep beraber linç ederiz.
14425
bu takımın kralıdır. isterse messi gelsin, bu durum değişmeyecektir.
ekim ayına kadar tam olarak fit olamaz deniyordu, şu an duruma uygun şekilde ilerliyor program bence. hatta bazıları sakatlıktan daha erken döndü demişti. ben bu tür sakatlıklardan ve rehabilitasyonundan pek anlamam ama kendisinden 10 yaş küçük ozan kabak aynı sakatlığı yaşadığında ailesi dahil kimse 2 sene falan haber alamamıştı. hiç kolay bir süreç değil bence.
kilosuna takılan var, kardeşim, adamın aldığı kilolar fazla yediğinden dolayı değil. antrenman falan yapamamasını geçtim, kortizon tedavisi gördü herif. hayvan gibi kilo aldırır o tedavi. profesyonel olmamasıyla alakası yok durumun. nerdeyse 9 ay boyunca antrenman yapamamışsın, tedavi görmüşsün, sporcunun da yemesi gereken bir menü var, bol protein içeren şeyler, bizim gibi kuru pilavla beslenmiyor adamlar, e babacım bu adam hangi dönemde kilo verecekti? antrenman yapmaya başladığında hemen six pack görmeyi bekliyordu insanlar sanırım. yok öyle bi şey. açık söyleyeyim, 2 aya anca fit olur bence. o fitlik de 99 icardi gibi değil ama 23-24 sezonu kamp yapmayan kilolu icardi vücudu gibi olur, hani ghezzal’ın kendisini sakatladığı dönem. o dönem de 2-3 kilo fazlalığı vardı ama canavar gibiydi. önüne geleni tıklatıyordu. o vücut da kendisi için yeterli zaten. en azından sahada yapmak istediklerine müsade eder. maçlarda süre alacak ki kilo versin hem de maç temposuna alışsın. maç oynamadan ilerlemez bu süreç.
bu süreçte sadece iki konudan rahatsızım.
1- bu adam safkan golcü. oyuna girecekse osimhen’in yerine girmeli ya da illa bağlantı oyuncusu olacaksa skor garanti olduğunda girmeli. osimhen’in yerine girmesi tercihimdir çünkü osimhen bizim her şeyimiz şu an. onu da korumamız lazım. geçen sezon az da olsa sakatlık yaşadı. allah korusun 1 ay falan sahalardan uzak kalmasını düşünemiyorum. o yüzden osimhen’i güzel bir dille ikna edip icardi ile değişimine ikna etmeli okan buruk.
2- tamam, yokluğunda hepimiz icardi’yi özledik, golle buluştuğunda duygusallaştık ama her oyuna girdiğindeki sevinci abartmayalım artık aq. adam geri döndü işte. osimhen sakatken icardi’nin oyuna girme ihtimaline sevinen taraftar gerizekalıdır benim gözümde. yeter yani bitti gitti. uzatmayın şu ritüeli.
bunun dışında sorun yok hiçbir yönden. ben icardi’den razıyım. çok daha iyi dönecektir, bundan da kuşkum yok.